WiFi i campingvognen eller autocamperen giver adgang til masser af underholdning på de regnfulde dage, hvor man hellere vil blive inde. Med en lille trådløs router får du hurtigt og stabilt internet i hele campingvognen, så hele familien kan komme på nettet samtidigt.

  Selvom hovedformålet med en campingferie måske ikke er at være på nettet, kan internetadgangen også tjene praktiske formål. Du kan eksempelvis undersøge nærområdet via Google Maps, booke billetter til lokale attraktioner og finde de bedste spisesteder nær campingpladsen.

  Top 8: Bedste internetforbindelser til campingvogn eller båd

  Vi har gennemgået mere end 40 udbydere og sammenlignet over 250 abonnementer, for at finde det bedste trådløse internet til campingvognen. Herunder er vores anbefalinger.

  1
  Greentel
  • 500 GB data
  • Ingen binding
  • Router kan tilkøbes
  199 kr./md.
  Min. 249 kr.
  2
  CBB Mobil
  • 1000 GB data
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  229 kr./md.
  Min. 1194 kr.
  3
  Oister
  • 1000 GB data
  • Ingen binding
  • Router kan tilkøbes
  Fra 209 kr./md.
  Min. 209 kr.
  4
  Call me
  • 1000 GB data
  • Ingen binding
  • Router kan tilkøbes
  229 kr./md.
  Min. 229 kr.
  5
  Duka
  • 1000 GB data
  • Ingen binding
  • Router kan lejes
  229 kr./md.
  Min. 229 kr.
  6
  Telmore
  • 500 GB data
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  249 kr./md.
  Min. 1593 kr.
  7
  3 Mobil (5G)
  • Ubegrænset data
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  299 kr./md.
  Min. 1794 kr.
  8
  Telia (5G)
  • 1000 GB data
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  329 kr./md.
  Min. 1974 kr.

  1. Greentel – kan opsiges fra dag til dag

  Anbefalet produktVurdering
  Mobilt bredbånd med 500 GB dataBedste valg til brug i hele Danmark (inkl. i hjemmet, campingvognen, på båden m.m.)
  Mobilabonnement, fri tale + 50 GB data (EU 15 GB)God løsning til internet på farten + WiFi hotspot i campingvognen.
  Mobilt bredbånd med 30 GB dataBedst til små behov, f.eks. musik og let internetsurfing.

  Greentel har nogle af de bedste opsigelsesvilkår på markedet. Abonnementer kan opsiges fra dag til dag, og dermed får du mest mulig fleksibilitet. Det er smart, hvis du kun skal bruge abonnementet på campingferien, men også hvis du får brug for at lave hurtige ændringer i dit abonnement.

  Skal du have WiFi i campingvognen, kan du vælge at tilkøbe en billig trådløs router hos Greentel. Du kan også bare sætte SIM-kortet i din smartphone, og anvende internetdeling herigennem.

  Som noget nyt tilbyder Greentel nu også 5G-dækning, men det koster ekstra.

  2. CBB Mobil – mobilt bredbånd med WiFi

  Anbefalet produktVurdering
  Mobilt bredbånd med 1000 GB data + trådløs routerBedste kombination til hjemmet, campingvognen, båden, m.v. – trådløs router medfølger, så flere kan gå på nettet samtidigt.
  Mobilabonnement, fri tale + fri data (EU 30 GB)Billigste løsning til brug over alt, med mulighed for WiFi-deling via smartphone, så du altid har internet i campingvognen.
  Mobilt bredbånd med 45 GB dataBedst til små behov, f.eks. musik og let internetsurfing.

  CBB Mobil er blevet billigere, og de er værd at overveje hvis du vil have WiFi i campingvognen. Du kan nemlig få mobilt bredbånd med en gratis trådløs router, hvis du da binder dig i 6 måneder. Dette er helt normalt, når der følger en router med, som du oven i købet får lov at beholde efterfølgende.

  Ønsker du ikke bindingsperiode, kan du blot fravælge routeren ved bestilling. Så får du blot et SIM-kort, som du kan sætte i dit eget udstyr.

  3. Oister – billigste bredbånd til campingvognen

  Anbefalet produktVurdering
  Oister WiFi (2000 GB data)Bedste kombination til hjemmet og campingvognen (virker kun i Danmark).
  Mobilabonnement, fri tale + fri data (EU 22 GB)Billigste løsning med kombineret telefoni og mulighed for WiFi hotspot i campingvognen.
  Mobilt bredbånd med 1000 GB dataBedst til det store behov. Kræver at du i forvejen har WiFi-udstyr.

  Oister er nok landets billigste udbyder af mobilt bredbånd og mobilabonnementer. De har flere forskellige muligheder, som er interessante for campister. Blandt andet landets billigste mobilabonnement med fri data, men også mobilt bredbånd med 1000 GB data eller mere. Hvis det er vigtigt for dig at få mest muligt forbrug til den bedste pris, er Oister en klar vinder.

  Oister er ejet af 3, og benytter derfor 3’s netværk. Mobilt bredbånd fra Oister kan kun benyttes i Danmark. Vælger du i stedet at benytte et mobilabonnement til internetdeling i campingvognen, får du en portion EU-data inkluderet i abonnementet.

  4. Call me – billigt mobilt bredbånd

  Anbefalet produktVurdering
  Mobilt bredbånd med 1000 GB dataBedste valg til dig, der vil have WiFi i campingvognen eller båden. Kræver enten køb af router, eller at du har dit eget udstyr.
  Mobilabonnement, fri tale + 50 GB data (EU 20 GB)Bedst til små behov i Danmark og udlandet. Mulighed for WiFi hotspot og ekstra SIM-kort.
  Mobilabonnement, fri tale + fri data (EU 25 GB)Fri data til brug i Danmark, samt stor portion data til brug i udlandet. Velegnet til flittige campister.

  Call me er et andet interessant valg, hvis du vil have billige abonnementer på mobilt bredbånd eller mobiltelefoni. Her får du ikke bare mobilt bredbånd med en god portion data, du kan også selv vælge om du vil have trådløst udstyr med i pakken. Det medfølger ikke som standard, men til gengæld slipper du for binding.

  Hos Call me får du rabat på forskellige streamingtjenester, eksempelvis Spotify Premium, som kan være rart at have med på campingturen.

  5. Duka – mulighed for leje af trådløs router

  Anbefalet produktVurdering
  Mobilt bredbånd med 500 GB data (EU 35 GB)Bedst til brug i både hjemmet, campingvognen, på båden, m.m. Trådløs router kan lejes.
  Mobilt bredbånd med 1000 GB dataBedst til store behov, virker kun i Danmark. Trådløs router kan lejes.
  Mobilabonnement, fri tale + 20 GB data (EU 20 GB)Billigste løsning til brug på farten. Virker også til WiFi hotspot i f.eks. campingvognen.

  Uanset om du vil have WiFi i campingvognen eller kan nøjes med internetdeling på mobilen, har Duka nogle interessante muligheder. Vælger du mobilt bredbånd, kan du enten bruge din egen router eller leje udstyret gennem Duka. Det er smart, fordi du kan nøjes med at leje i en begrænset periode, hvorefter du kan returnere udstyret uden meromkostninger. Der er ingen bindingsperiode, og du slipper for at opbevare udstyret efter brug.

  Det er muligt at leje en USB-dongle, som sættes direkte i en computer og kun giver internet på denne, eller du kan leje en WiFi-router, som giver trådløst internet til alle enheder i nærheden.

  Til dig, der gerne rejser over Danmarks grænser, har Duka også en mobil bredbåndsløsning: Der er nemlig EU-data inkluderet i de fleste abonnementer, så de virker også i andre EU-lande.

  6. Telmore – bedste mobile bredbånd med underholdning

  Anbefalet produktVurdering
  Mobilt bredbånd med 1000 GB dataBedste valg til storforbrugeren, der ønsker en mobil løsning til hjemmet og campingvognen. Virker kun i Danmark, og fås med eller uden 5G. Router medfølger.
  Mobilt bredbånd med 25 GB dataBedst til små behov. Router kan tilkøbes.
  Mobilabonnement, fri tale + 30 GB data (EU 16 GB)Billig løsning til dig på farten. Virker i Danmark og EU. Kan bruges som WiFi hotspot i campingvognen.

  Med Telmore kan du få WiFi i campingvognen, på båden eller andre steder, men det virker kun i Danmark. Vælger du derimod et mobilabonnement, får du også en portion EU-data med i prisen.

  Hos Telmore kan du få mobilt bredbånd med en tilhørende låne-router, som så skal tilbageleveres ved opsigelse. Fordelen herved er at du slipper for at købe udstyret ved siden af, men til gengæld skal du binde dig i et halvt år.

  Det er også muligt at få mobilt abonnementer og mobilt bredbånd med underholdning inkluderet, og der er mange forskellige streamingtjenester at vælge imellem.

  7. 3 Mobil – bedst til camping i udlandet

  Anbefalet produktVurdering
  5G-internet med fri dataBedste WiFi til hjemmet og campingvognen (virker kun i Danmark).
  Mobilt bredbånd med 20 GB data (EU 20 GB)Bedst til små behov i Danmark og udlandet (EU og UK).
  Mobilt bredbånd med 200 GB data (EU 200 GB)Bedst til mellemstore behov (virker i og udenfor EU).

  3 Mobil er de første til at tilbyde mobilt bredbånd med fri data, men de har også flere andre interessante abonnementer. Eksempelvis mobilt bredbånd med data, der kan bruges i både EU og flere andre lande. Faktisk kan du bruge mobilen i over 70 lande, hvilket er mere end hos noget andet teleselskab.

  Hos 3 Mobil finder du også Danmarks første ubegrænsede mobile bredbånd, som kan gå på det hurtige 5G-netværk. Du kan altså få hurtigt internet i din campingvogn eller ombord på båden, hvis du er i nærheden af en 5G-antenne. Hvis ikke, vil routeren blot bruge 4G-netværket, som også er hurtigt. Det er altså en god måde at få ubegrænset WiFi, når du er på farten.

  8. Telia – bedst med hurtigt 5G-bredbånd

  Anbefalet produktVurdering
  5G-internet med 1000 GB dataBedste WiFi til hjemmet og campingvognen (virker kun i Danmark).
  Mobilt bredbånd med 25 GB data (EU 14 GB)Bedst til små behov i Danmark og udlandet. Kan bruges i hele EU.
  Mobilt bredbånd med 200 GB data (EU 26 GB)Bedst til mellemstore behov. Kan bruges i hele EU.

  Telia tilbyder et billigt 5G-abonnement, som giver dig WiFi i campingvognen eller hjemmet. Eneste ulempe er, at man i skrivende stund kun har 1000 GB data til rådighed, men derudover er det svært at finde noget negativt. Telias 5G-netværk er glimrende, og der er fin dækning i det meste af Danmark. Hvis du camperer langt udenfor byområder, kan du dog risikere at blive kobles på 4G-netværket i stedet.

  Udover hurtigt 5G-bredbånd, tilbyder Telia også mobilt bredbånd med data til både Danmark og EU. Det er smart, fordi du så kan tage din trådløse internetforbindelse med til udlandet, så du stadig har forbindelse til nettet på din vej gennem EU.

  Styrk signalet i campingvognen med en udvendig antenne

  De fleste søger normalt væk fra det travle byliv, når de bevæger sig ud med campingvognen eller autocamperen. Det stiller selvfølgelig nogle anderledes krav til internetforbindelsen, da signalet i sagens natur er svagere uden for byerne.

  Hvis du ofte døjer med dårligt signal og lave hastigheder på campingvognens WiFi netværk, kan det være en god idé at overveje en udvendig antenne. Det kan eksempelvis være en TERTEK Internet antenne, som er designet specifikt til at styrke hastigheden på campingvognens og/eller bådens WiFi netværk. Den er desuden produceret i Danmark og velegnet til brug under europæiske forhold.

  Kræver tilslutning til router

  Da der egentlig blot er tale om en forstørret antenne, skal den kobles til din egen trådløse router eller modem. Eneste krav er et router eller modem har to eksterne antenner, som du kan skrue af og erstatte med kablerne fra TERTEK antennen.

  Der findes selvfølgelig også andre produkter på markedet, og her vil din lokale campingbutik kunne være behjælpelig.

  Brug en WiFi hotspot extender på campingpladsen

  En anden metode til at få hurtigt WiFi i campingvognen, som ikke kræver at du selv opretter bredbåndsabonnement, er at benytte en WiFi hotspot extender. Det kræver blot at campingpladsen har sit eget trådløse netværk til gæsterne, som du kan anvende.

  Mange campister foretrækker at ligge på de stille områder, hvor der ofte er en smule mere privatliv i forhold til områderne omkring fælles-faciliteterne. Desværre betyder det også ofte at du er placeret langt fra campingpladsens trådløse udstyr, og det kan således være svært for din bærbare computer eller mobiltelefon at opfange det trådløse signal.

  Med en WiFi hotspot extender får du en antenne, som du enten kan placere inde i campingvognen eller udenpå campingvognen. Den har således en længere rækkevidde, og kan derfor levere et forstærket WiFi-signal til din campingvogn.

  Brug mobilabonnement med fri data til campingvognen

  En mulighed, som kan være interessant hvis du kun bruger internettet i korte perioder, er at købe et mobilabonnement med ubegrænset data. Så kan du nemlig aktivere internetdeling på din mobiltelefon, og bruge dem som trådløs router. Det virker glimrende, hvis du eksempelvis skal arbejde på computeren eller streame film via nettet.

  Løsningen er oplagt for dig, der primært bruger internettet i campingvognen til følgende formål:

  • Tjekke e-mails og læse nyheder
  • Logge på digitale brevkasser og netbank
  • Streame lidt musik
  • Streame en enkelt film i ny og næ
  1
  Oister
  • Fri tale
  • Fri data (EU 22 GB)
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  179 kr./md.
  2
  CBB Mobil
  • Fri tale
  • Fri data (EU 30 GB)
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  199 kr./md.
  3
  Call me
  • Fri tale
  • Fri data (EU 25 GB)
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  199 kr./md.
  4
  Eesy
  • Fri tale
  • Fri data (EU 25 GB)
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  199 kr./md.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar