Telefonsælgere må gerne ringe til virksomheder uden forudgående samtykke. Derfor kan du risikere at blive ringet op i tide og utide, hvis du er selvstændigt erhvervsdrivende. Vi viser dig, hvordan du kan undgå telefonsælgere i din virksomhed.

  Få reklamebeskyttelse i CVR

  Det mest effektive kneb mod opkald fra telefonsælgere, er at få reklamebeskyttelse i CVR. Når du driver virksomhed, kan du logge ind på Mit Virk og slå reklamebeskyttelse til eller fra.

  Hvis du vælger at gøre din virksomhed reklamebeskyttet, må andre virksomheder i CVR ikke ringe dig op eller sende dig tilbudsmateriale med henblik på salg.

  Det vil kunne straffes med bøde, hvis en telefonsælger ignorerer at din virksomhed er reklamebeskyttet.

  Vores egen oplevelse som erhvervsdrivende, er at reklamebeskyttelsen er meget effektiv når dit nummer samtidig fjernes fra telefonbøgerne.  

  Fjern dit nummer fra telefonbøgerne

  Et andet godt råd, er at fjerne dit telefonnummer fra telefonbøger og nummeroplysninger. Dette kan selvfølgelig også regnes som en bjørnetjeneste, hvis du er afhængig af direkte kundekontakt via telefon. Her må du overveje nøje, om dine kunder bruger telefonbøger eller nummeroplysninger til at få dit virksomhedsnummer, eller om de eksempelvis finder det via sociale medier eller på din hjemmeside.

  I vores guide “Hvordan får man hemmeligt nummer?” viser vi dig blandt andet, hvad du kan gøre for at fjerne dit nummer fra telefonbøgerne.

  Du skal bede dit teleselskab om udeladt nummer, hvorved dit telefonnummer slettes fra telefonbøger og nummeroplysninger efter 2-3 uger.

  Bloker opkald fra skjulte numre

  På både iPhones og Android-telefoner er det muligt at blokere opkald fra ukendte eller skjulte numre, så du får ro til at passe din forretning. Normalt er der tale om en “blød” blokering, hvor telefonen enten er lydløs eller opkaldene sendes direkte til telefonsvareren. Begge dele er smarte, fordi du så kan “bladre” gennem dine opkald når du har tid. Du misser altså ikke et vigtigt opkald, men kan i stedet tjekke din telefonsvarer i pausen eller efter arbejdsdagen er slut.

  En anden mulighed er at installere appen Truecaller, som viser dig hvem der ringer på skærmen. På den måde kan du undgå at bruge tid på telefonsælgere, og du misser ikke en masse reelle opkald i samme omgang.

  Truecaller kan bruges på både iPhones og Android-telefoner, og du vælger selv hvordan appen skal hjælpe dig i hverdagen.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar