Skal du have ny trådløs router til SIM-kort? Der er mange at vælge imellem, og de kan dække ethvert behov. Bliv klogere på mulighederne her, og find de bedste trådløse routere til SIM-kort.

  Her får du gratis trådløs router til SIM-kort

  Trådløse 4G- og 5G-routere kan være dyre. Hos flere teleselskaber får du en gratis trådløs router, når du køber mobilt bredbånd. Der kan være mange penge at spare, ved at vælge denne løsning. Se de bedste tilbud herunder:

  1
  Oister
  • 2000 GB data
  • Ingen binding
  • Router medfølger
  • Netværk: 3
  229 kr./md.
  Min. pris 328 kr.
  2
  CBB Mobil
  • 1000 GB data
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  • Netværk: Telia-Telenor
  229 kr./md.
  Min. pris 1194 kr.
  3
  Call me
  • 1000 GB data
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  • Netværk: Telia-Telenor
  229 kr./md.
  Min. pris 1375 kr.
  4
  Duka
  • Fra 20 GB data (EU 12 GB)
  • Ingen binding
  • Router kan lejes
  • Netværk: Telia-Telenor
  Fra 79 kr./md.
  Min. pris 79 kr.
  5
  3 Mobil (5G)
  • Ubegrænset data
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  • Netværk: 3
  299 kr./md.
  Min. pris 1794 kr.
  6
  Telmore
  • Fra 75 GB data
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  • Netværk: TDC
  Fra 149 kr./md.
  Min. pris 993 kr.

  4 bedste trådløse routere til SIM-kort

  Der er flere ting, du bør overveje, hvis du vil have en trådløs router til SIM-kort. Først skal du overveje om du vil have en mobil router eller en stationær router, og dernæst skal du overveje om du ønsker mulighed for 5G.

  Herunder finder du følgende routere til SIM-kort:

  • Bedste mobile router
  • Bedste router til små boliger
  • Bedste router til store boliger
  • Bedste 5G-router

  I skrivende stund anbefaler vi kun 4G-routere, fordi 5G-netværket er begrænset til små områder i de større byer.

  Bedste mobile router til SIM-kort: Huawei E5576-320

  Huawei E5576 320

  Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.

  Huawei laver nogle fine små trådløse routere, som kan bruges med SIM-kort. E5576-320 er en af de billigste mobile routere, og alligevel kan op til 16 enheder tilsluttes samtidigt. Hastigheden kan komme op på 150 Mbit/s, hvilket er mere end rigeligt for de fleste.

  Vi anbefaler denne løsning hvis du ofte er ude at rejse, eller gerne vil have en billig router til SIM-kort i ferieboligen.

  Bedste 4G-router til små boliger: TP-Link Archer MR600

  TP Link Archer MR600

  Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.

  TP-Link Archer MR600 giver dig de samme funktioner, som du har i et normalt hjemmenetværk. Den eneste forskel er at routeren bruger et SIM-kort og dermed kun skal tilsluttes en stikkontakt, hvorefter du får adgang til nettet på få sekunder.

  Vi anbefaler denne trådløse router til en mindre bolig, hvor der ønskes et hurtigt trådløst netværk. Hastigheden kan komme op over 800 Mbit/s på lokalnetværket, og det er muligt at tilslutte op til 64 enheder samtidigt.

  Bedste 4G-router til store boliger: Netgear Orbi LBR20

  Netgear Orbi LBR20

  Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.

  Den er stor, men til gengæld er den pæn. Netgear Orbi tager hjemmenetværket til nye højder, også selvom du kobler på nettet med et SIM-kort.

  Denne trådløse router er ikke bare i stand til at bruge SIM-kort, men kan også opsættes i et mesh-system.

  Ulempen er selvfølgelig at routeren er dyr, men kapaciteten er til gengæld i den høje ende. Den kan desuden fungere sammen med Google Assistant eller Alexa.

  Bedste 5G router: D-Link DWR-978

  D-Link DWR-978 trådløs 5G-router til SIM-kort

  D-Link DWR-978 er en god trådløs router til dig, der vil på det hurtige 5G-netværk. Den er ikke blandt de billigste på markedet, men til gengæld er den rig på funktioner. Heriblandt LAN-porte, forældrekontrol, et administrationspanel og gæstenetværk. Det er samtidig en hurtig og stabil router, som kan håndtere mange samtidige forbindelser.

  En USB-port gør det også muligt at tilkoble en printer eller andet udstyr, hvis det bliver nødvendigt.

  Vigtige egenskaber, du bør overveje

  Når du skal have en ny trådløs router til SIM-kort, er der mange ting at overveje. Du kan hurtigt risikere at ende med en gammel model eller betale for noget, du ikke har brug for, hvis ikke du kender de vigtigste egenskaber i en router.

  Wi-Fi standard

  Wi-Fi standarden er en fælles betegnelse, som bruges til alle trådløse routere. Den nyeste standard hedder Wi-Fi 6, men denne er endnu ikke udbredt blandt routere til SIM-kort. En Wi-Fi 5-router er også billigere, og med mobilnetværkers nuværende hastigheder er det mere end rigeligt.

  Hastighed

  Forskellige routere har forskellige hastigheder. Her er det vigtigt at være opmærksom på frekvensbåndene, som routeren fungerer ved. Nyere trådløse routere fungerer som minimum på 5 GHz frekvensbåndet, hvilket giver højere hastigheder lokalt i netværket.

  Kapacitet

  Størstedelen af de trådløse routere, som bruges til SIM-kort, har tilstrækkelig kapacitet til hjemmebrug. De mobile routere har som regel kun kapacitet til mellem 10 og 20 enheder ad gangen, men i en normal husstand er det mere end rigeligt.

  Rækkevidde

  Trådløse routere til SIM-kort er som regel tiltænkt brugere med et mindre behov, så husk at tjekke rækkevidden hvis du bor i en større bolig. Som alternativ kan du overveje et mesh-system, som består af to eller flere trådløse routere i et netværk.

  Mesh-system

  Der findes mesh-systemer, som kan bruges til SIM-kort. Mesh-systemerne er geniale til større boliger, fordi flere trådløse enheder kan tilsluttes og dække et større område. På den måde får du hurtigt internet i alle boligens rum, samt på tværs af flere etager.

  App-styring

  App-styring er guld værd, hvis du ønsker at kontrollere brugen af internettet og netværket. Med app-styring kan du eksempelvis sætte begrænsninger for dine børn, og du kan overvåge hvem der bruger netværket hvornår.

  Design

  Trådløse routere skal som regel placeres centralt i din bolig, så designet spiller en vigtig rolle. En trådløs router til SIM-kort er ofte udstyret med antenner, som er mindre flatterende at se på. Er design vigtigt for dig, kan du også finde trådløse routere uden synlige antenner. De koster som regel en smule mere.

  Pris

  Trådløse routere til SIM-kort er generelt billige, men det afhænger af dine behov. En lille mobil router kan fås til priser langt under 1.000 kroner, men stationære routere kan koste flere tusinde kroner.

  4G vs. 5G routere – hvilke er bedst?

  Vi mener at 4G routere er bedst, fordi de fås til overkommelige priser og tilbyder tilstrækkelig kapacitet for de fleste. 5G routere er stadig relativt dyre, og det er endnu begrænset hvem der kan nyde godt af 5G-dækningen.

  I skrivende stund anbefaler vi ikke 5G routere, men med tiden vil det formentlig ændre sig. Med tanke på at mobilt bredbånd typisk har en hastighed på mellem 100 og 150 Mbit/s i områder med god dækning, kan du sagtens nøjes med en almindelig 4G router.

  Hvis du er blandt de heldige, som bor op ad en 5G mast, kan du måske drage nytte af en 5G router. Du kan tjekke nuværende og kommende mastepositioner på Mastedatabasen.dk, og læse mere i vores artikel om bedste mobildækning.

  Gode råd til opsætning af trådløs router til SIM-kort

  Det er vigtigt at du tænker over placeringen, når du opsætter din trådløse router. Ikke kun i forhold til modtagelse af signal udefra, men også i forhold til dækningen på hjemmenetværket.

  Placer din router højt og centralt

  Din trådløse router fungerer bedst, hvis den er placeret højt og centralt i rummet. Når der er tale om en router til SIM-kort, bør du også tænke over placeringen af nærmeste mobilmast. Signalet kan forringes, hvis det skal rejse gennem flere tykke vægge i din bolig.

  Du bør heller ikke placere din router i køkkenet, da hårde hvidevarer kan forstyrre signalet. Endelig kan store akvarier også forstyrre signalet.

  Tilslut gerne din computer med kabel

  Hvis du spiller computerspil, anbefales det at tilslutte computeren med kabel. Det er ikke strengt nødvendigt, men det kan resultere i lavere responstid og højere hastigheder. Dette er vigtigt når du spiller over nettet, da det øger præcisionen og mindsker lag.

  Vælg det hurtigste frekvensbånd og den mindst belastede kanal

  Trådløse routere med og uden SIM-kort benytter forskellige frekvensbånd og kanaler til at forbinde med computere og andet elektronisk udstyr. Vær sikker på at du vælger det hurtigste frekvensbånd til dine computere, smartphones og fladskærme, og vælg en kanal med mindst mulig belastning.

  Er du i tvivl om hvordan man gør dette, kan du finde hjælp i routerens brugsanvisning.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar