Siden indeholder annoncelinks. Når du køber via links på denne side, kan vi modtage kommission. Læs mere

  Telenor er Skandinaviens største teleselskab, og deres udvalg af produkter spænder bredt. Fra billige mobilabonnementer til lynhurtigt fiberbredbånd – Telenor har noget for enhver. Med tiden har Telenor styrket sin position i Danmark via opkøb af blandt andet Sonofon og Cybercity, som senere er blevet en del af Telenors brand. Herudover ejer de CBB Mobil, som for nogle år siden smeltede sammen med Bibob.

  Telenor er med andre ord gået i TDC’s fodspor og deltaget i opkøbs-ræset gennem mange år, hvilket har sikret dem en stor samlet andel af det danske marked.

  Med butikker over hele landet er du aldrig langt fra den personlige betjening, som mange sætter pris på. Spørgsmålet er så om det er pengene værd, eller om der findes billigere og bedre alternativer?

  Vi ser nærmere på Telenor i denne analyse, hvor vi har samlet de vigtigste fordele, ulemper og andre vigtige parametre der kan være afgørende for din beslutning. Læs med herunder, hvis du står på nippet til at vælge Telenor. 

  Bedste abonnementer fra Telenor

  Som Skandinaviens største teleselskab er det kun naturligt, at Telenor favner bredt og tilbyder en bred vifte af produkter til deres mange kunder. Udvalget af abonnementer tæller blandt andet mobilabonnementer, mobilt bredbånd og fastnet bredbånd. Og herudover har Telenor selvfølgelig også en stor webshop samt fysiske butikker over hele landet.

  Bredbånd

  • Op til 1000/1000 Mbit (via fibernettet)
   Fra 299 kr./md.
   Ingen binding
   Gratis trådløs router
   Bestil her
  • 1000/100 Mbit (via kabel-TV stikket)
   249 kr./md.
   Ingen binding
   Gratis trådløs router
   Bestil her

  Mobilabonnementer

  Hvis du samler mere end ét mobilabonnement hos Telenor, kan du opnå en god samlerabat. Herunder er priserne vist med/uden samlerabat.

  • Fri tale + 20 GB data (EU+verden 12 GB)
   109 / 159 kr./md.
   Ingen binding
   Bestil her
  • Fri tale + fri data (EU+verden 20 GB)
   199 / 249 kr./md.
   Ingen binding
   Bestil her

  Mobilt bredbånd

  • Fri data (kun Danmark)
   249 kr./md.
   Trådløs router 1 kr.
   6 mdr. binding
   Bestil her
  • 200 GB data (EU 20 GB)
   199 kr./md.
   Ingen binding
   Bestil her

  Fordele

  • Telenor har nok Danmarks længste åbningstider i deres kundeservice, hvor du kan ringe ind fra meget tidlig morgen til sen aften alle hverdage. Dette er langt bedre end hos andre teleselskaber, og et plus hvis du ofte har brug for hjælp fra kundeservice.
  • På grund af positionen som et af landets største teleselskaber, har Telenor også et stort antal butikker fordelt over det danske land. Her kan du blive oprettet som kunde og få hjælp til dine abonnementer, uden at skulle sidde i kø på telefonen eller vente på skriftlige svar.
  • Der er ingen binding på mobilabonnementer og fastnet bredbånd fra Telenor. Særligt sidstnævnte er specielt, da der hos næsten alle andre udbydere er 6 måneders binding på bredbåndsabonnementer.
  • I størstedelen af alle mobilabonnementer får du taletid og data til mange lande udenfor EU. På dette punkt udmærker Telenor sig fra andre selskaber, da de har sørget for fri roaming til alle populære rejsedestinationer.
  • Det er hos Telenor muligt at købe nye mobiltelefoner med kontante rabatter samt rentefri afdragsordning i en periode du selv vælger. Fra 6 til 36 måneder.
  • Telenor er også godt med på priserne for bredbånd, og i store dele af landet kan du med Telenor få et abonnementet til en yderst fordelagtig pris.

  Ulemper

  • Hvis du vil have fiberbredbånd hos Telenor, skal du være meget opmærksom på prisen i dit område. Den varierer nemlig kraftigt, alt efter hvilket selskab der ejer fibernettet.
  • Mobilabonnementer fra Telenor ligger i den dyre ende, også selvom samlerabat er fratrukket. Udgiften hertil løber således hurtigt op, og det er markant dyrere end hos de billigste teleselskaber.
  • Hos Telenor er der ingen binding på fastnet bredbånd, selvom der medfølger en trådløs router. På mobilt bredbånd skal du dog binde dig i 6 måneder, hvis du ønsker en trådløs router.

  Alternative udbydere

  Før du tegner et abonnement hos Telenor, anbefaler vi at du undersøger markedet grundigt. Hvis du ikke gør dette, risikerer du nemlig at sidde med et abonnement som enten er dyrere eller dårligere end andetsteds. Telenor er dog kommet langt med deres konkurrenceevne i nyere tid, men konkurrenterne har naturligvis også fulgt med udviklingen.

  Vi har analyseret markedet ad flere omgange, og kender derfor de forskellige udbydere. Herunder kan du se en gennemgang af de bedste alternativer til Telenor.

  Mobilabonnementer

  UdbyderInfoPriser
  OisterFra 6 timer + 6 GB data (EU 6 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
  (Min. 59 kr.)
  DukaFra 5 timer + 5 GB data (EU 5 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
  (Min. 59 kr.)
  GreentelFra 2 timer + 2 GB data (EU 2 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 48 kr./md. »
  (Min. 48 kr.)
  CBB MobilFra 7 timer + 7 GB data, gratis oprettelse, ingen binding.Fra 89 kr./md. »
  (Min. 89 kr.)
  Priser og produkter er opdateret den 6. maj 2022.

  Mobilt bredbånd

  UdbyderInfoPriser
  OisterFra 6 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
  (Min. 49 kr.)
  CBB MobilFra 7 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
  (Min. 59 kr.)
  DukaFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan lejes, ingen binding.Fra 79 kr./md. »
  (Min. 79 kr.)
  3 MobilFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 100 kr./md. »
  (Min. 100 kr.)
  Priser og produkter er opdateret den 8. juni 2022.

  Bredbånd

  UdbyderInfoPriser
  KviknetOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 199 kr./md. »
  (Min. pris 1.194 kr.)
  FastspeedOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
  (Min. pris 1.494 kr.)
  HiperOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
  (Min. pris 1.494 kr.)

  Vilkår hos Telenor

  Det kan betale sig at læse det med småt, også selvom du måske synes det er kedeligt og unødvendigt. Ofte er bagsiden af medaljen skrevet med lille tekst under de gode tilbud, eller helt gemt væk i et separat dokument.

  Vi har selvfølgelig analyseret vilkårene og betingelserne hos Telenor, så du kan blive klogere på dit kundeforhold.

  Bindingsperiode

  • Mobilabonnementer: Ingen binding.
  • Mobilt bredbånd: Ingen binding (dog 6 måneder ved valg af trådløs router).
  • Fastnet bredbånd: Ingen binding.

  Hos Telenor er der generelt ikke nogen binding, og dette er ganske positivt. Normalt er det ellers sådan at et teleselskab forlanger en uopsigelighedsperiode på op til 6 måneder, hvis du skal have trådløst udstyr med til abonnementet. Hos Telenor har man tænkt dette helt anderledes, så her kan du i de fleste tilfælde slippe helt for håndjern.

  Eneste undtagelse er i skrivende hvis du vælger mobilt bredbånd med tilhørende trådløs router: Her er der 6 måneders binding.

  Opsigelsesvarsel

  Telenor følger standarden i branchen, og opererer derfor med 30 dages opsigelsesvarsel. Et opsigelsesvarsel på 30 dage betyder at du som kunde skal fortsætte med at betale i 30 dage efter du har opsagt dit abonnement, hvorefter din aftale med Telenor ophører endeligt.

  Oprettelsesomkostninger

  Det koster generelt ikke noget at oprette et nyt abonnement hos Telenor, men enkelte produkter har dog et mindre gebyr ved oprettelse. Dette er dog ikke værd at skrive hjem om, og hos Telenor kommer du normalt i gang til en meget beskeden pris.

  EU roaming vilkår

  Telenor er blandt de udbydere, som tilbyder fri roaming i flere lande udenfor EU. Her kan blandt andet nævnes USA, Tyrkiet, Thailand, Tyrkiet og flere andre lande. Det er dog ikke alle mobilabonnementer som tilbyder fri roaming i lande udenfor EU, så husk at læse om hvert abonnement inden du vælger.

  Som noget særligt har Telenor også fri roaming inkluderet i de fleste abonnementer på mobilt bredbånd, hvilket betyder at du får en portion data til fri afbenyttelse i andre EU-lande.

  Særlige tilbud hos Telenor

  Udover de klassiske abonnementstyper, har Telenor også en række interessante tilbud som skiller sig ud fra mængden. Blandt andet kan Telenor give dig fri roaming i flere lande udenfor EU, og er I flere medlemmer i husstanden kan der opnås gode samlerabatter på mobilabonnementer.

  Fri roaming uden for EU

  Et af de mere interessante tilbud fra Telenor inkluderer fri roaming uden for EU. I EU besluttede man for nogle år siden at det skulle være slut med roaming afgifter, når EU-borgere rejser mellem medlemslandene. Dette har Telenor så valgt at bygge videre på, således at du også får fri roaming i lande udenfor EU. Heriblandt USA, Tyrkiet, Thailand, Tyrkiet og mange andre populære rejsedestinationer.

  Dette betyder at næste gang du rejser på solskinsferie udenfor EU, kan Telenor muligvis dække dit behov for mobiltelefoni og databrug under dit ophold.

  Samlerabatter

  Hos Telenor er der yderst fornuftige samlerabatter at hente på mobilabonnementer, og rabatten per abonnement er lige høj om I er to eller flere personer i husstanden. Du kan således hurtigt spare en god sjat penge på dine mobilabonnementer, hvis du udnytter muligheden for at opnå samlerabat hos Telenor.

  Webshop med mobiltelefoner og tilbehør

  Telenor har ikke bare fysiske butikker med salg af udstyr landet over, men også en stor webshop hvor du altid finder de nyeste mobiltelefoner samt salg af forskellige gadgets og tilbehør.

  Kundeservice hos Telenor

  Hvis du har brug for at komme i kontakt med Telenor, kan kundeservice ringes op mellem klokken 7 og 23 fra mandag til lørdag. Dette er markant bedre end hos konkurrerende udbydere, og giver da også pluspoint i den samlede bedømmelse. Det er rart at kunne komme i hurtig kontakt med kundeservice i løbet af hele dagen, også på tider hvor andre selskaber normalt holder lukket.

  Udover telefoniske henvendelser kan vi dog desværre konstatere, at Telenor ikke er nem at få fat i. Der er ikke angivet en e-mail adresse eller en kontaktformular på hjemmesiden, som du kan benytte til spørgsmål, men via Facebook er det muligt at grave en e-mail adresse frem fra gemmerne.

  Alt i alt oplever vi at det er svært at komme i kontakt med kundeservice, medmindre man da ønsker at kontakte dem telefonisk.

  Anmeldelser – hvad siger kunderne om Telenor?

  Som værende blandt Danmarks største teleselskaber, er det ikke underligt at Telenor har høstet tusindvis af anmeldelser gennem tiden.

  Vi har sammenholdt anmeldelserne af Telenor på tværs af flere platforme, og den samlede bedømmelser lander en smule over middel. Dette er faktisk ganske fornuftigt, set i lyset af at Telenor er en mastodont som ofte får øretæver i pressen af den ene eller anden (berettigede) årsag.

  Generelt roser kunderne Telenor for at have god dækning over hele landet, men flere har også bemærket at kundeservicen til tider er svær at få fat i og ikke rigtigt afhjælper akutte problemer.

  Telenor er meget aktiv på såvel de sociale medier som anmeldelses-platforme, hvor de trofast besvarer positive samt negative anmeldelser.

  Fakta om Telenor

  Hvem ejer Telenor?

  Telenor trådte ind på det danske marked ved at opkøbe henholdsvis Sonofon og Cybercity, som de efterfølgende lagde ind under deres eget brand. Telenor købte også Tele2’s danske aktiviteter, som ligeledes blev lagt ind under Telenor A/S. Telenor ejes i dag af moderselskabet Telenor Mobile Holding AS i Norge.

  Hvilke netværk bruger Telenor?

  Til mobiltelefoni og mobilt bredbånd benytter Telenor deres eget mobilnetværk, som de valgte at smelte sammen med Telias tilbage i 2011. Herudover lejer Telenor sig ind på en lang række af kablede netværk, heriblandt TDC’s fiber- og COAX net, så de kan levere hurtigt bredbånd til størstedelen af de danske husstande.

  Tilbyder Telenor samlerabatter?

  Ja, Telenor tilbyder samlerabatter på mobilabonnementer. Samlerabatten udløses ved køb af to mobilabonnementer eller flere på samme konto, og rabatten er lige stor uanset antallet af mobilabonnementer du bestiller.

  Hvilke abonnementer tilbyder Telenor?

  Telenor tilbyder abonnementer på mobiltelefoni, mobilt bredbånd og fastnet bredbånd. Derudover har Telenor også en webshop, hvor du blandt andet kan købe mobiltelefoner med tilhørende abonnement.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar