Siden indeholder annoncelinks. Når du køber via links på denne side, kan vi modtage kommission. Læs mere

  Stofa A/S er en del af Norlys, som efter fusionen mellem Syd Energi og Eniig er blevet til Danmarks største energi- og telekoncern. Hos Stofa kan du blandt andet få adgang til TV-pakker, bredbånd via kabel-TV nettet samt hurtigt fiberbredbånd og fastnettelefoni. Desværre er Stofa ikke tilgængeligt i hele landet, men spørgsmålet er så om du går glip af noget?

  Vi tager her et kig på Stofa, og undersøger blandt andet de vigtigste fordele og ulemper ved at være kunde hos Stofa.

  Står du på springbrættet til at vælge Stofa, er denne artikel værd at læse igennem. Her får du svar på hvorfor Stofa kan være det rette valg for dig, og hvilke alternative udbydere der eventuelt findes på din adresse.

  Bedste abonnementer fra Stofa

  Stofa kan byde på lidt af hvert. Fra lynhurtigt fiberbredbånd med WifiGaranti i hele huset til TV-pakker du selv sammensætter efter smag og behag. Til internetforbindelsen kan ligeledes tilvælges fastnettelefoni til en billig pris, så du kan ringe hjemmefra.

  Bredbånd

  • 200/200 Mbit (via fibernettet)
   319 kr./md.
   6 mdr. binding
   Bestil her
  • 500/500 Mbit (via fibernettet)
   399 kr./md.
   Inkl. SuperWifi
   6 mdr. binding
   Bestil her
  • 200/50 Mbit (via kabel-TV stikket)
   299 kr./md.
   Inkl. SuperWifi
   6 mdr. binding
   Bestil her

  TV-pakker

  • Lille TV-pakke
   274 kr./md.
   24 kanaler
   6 mdr. binding
   Bestil her
  • Mellem TV-pakke
   469 kr./md.
   36 kanaler
   6 mdr. binding
   Bestil her

  Fordele

  • Udvalgte bredbåndsabonnementer giver mulighed for at få en SuperWifi-pakke med i abonnementet. SuperWifi-enhederne sikrer et bedre og kraftigere trådløst netværk i hele boligen, hvilket er en stor fordel i en større husstand.
  • Meget høje hastigheder på op til 1000/1000 Mbit, hvis du kan få fiberbredbånd via Stofa Fiber. Med Giga bredbånd får du også WifiGaranti i hele huset – så behøver du ikke selv at bekymre dig om kvaliteten af dit trådløse internet.
  • Hos Stofa kan du få billig fastnettelefoni med dit bredbåndsabonnement, hvilket er en fordel for dig der ofte fører lange telefonsamtaler fra hjemmet.
  • Det er hos Stofa muligt at vælge imellem bredbånd og TV-pakker til ethvert behov og budget, hvorved du ikke behøver at betale til flere forskellige udbydere.
  • Stofa tilbyder også sikkerhedspakker til internetforbindelsen, hvorved du og din familie er beskyttet mod blandt andet virus og andre former for skadeligt malware. Det er også muligt at opsætte forskellige regler på tilsluttede enheder, så du kan styre børnenes forbrug af nettet.

  Ulemper

  • Bredbåndsabonnementer fra Stofa er relativt dyre. Faktisk er de laveste hastigheder så dyre, at du hos andre udbydere kan få maksimal hastighed til en lavere pris.
  • Stofas TV-pakker er svære at gennemskue, da der er mange forskellige at vælge imellem og forskellige betingelser følger forskellige valg.
  • I visse områder kræver det Stofa internet, hvis du vil have en TV-pakke.
  • Stofa har i mange områder eneretten på levering af bredbånd via kabel-TV nettet, hvilket giver dig som kunde et ringere udvalg end hos eksempelvis TDC og andre konkurrerende selskaber.

  Kan jeg få Stofa?

  Hvis du gerne vil vide om du kan få Stofa, skal du lave et opslag på din adresse. Vi anbefaler at du bruger Stofas egen hjemmeside, men alternativt kan du bruge Tjekditnet.dk.

  Stofa kan levere bredbånd og TV til adresser over hele landet, men er måske primært at finde i Jylland og på Fyn. De opererer dog også i andre dele af landet, blandt andet via fibernettet og COAX nettet.

  Sådan tjekker du om du kan få Stofa:

  • Indtast din adresse på Stofas hjemmeside eller på Tjekditnet.dk.
  • Dan dig et overblik over mulighederne.
  • Får du ingen oplysninger på Stofas egen hjemmeside eller Tjekditnet.dk, kan du prøve at kontakte Stofa direkte.
  • Kan Stofa levere bredbånd og/eller TV til din adresse, kan du bestille med det samme ved at ringe eller bruge bestillingsformularen på hjemmesiden.

  I det meste af landet kan Stofa tilbyde bredbånd og TV via antenneforeninger, som har valgt at samarbejde med Stofa. Stofa er desuden en del af Norlys, som ejer og driver infrastruktur i store dele af landet. Stofa lejer sig ikke ind hos andre selskaber, men tilbyder kun produkterne gennem eget netværk.

  Alternative udbydere

  Før du vælger Stofa, er det værd at kende alternativerne på markedet. Det kan nemlig somme tider betale sig at kende mulighederne, før du sætter underskriften på kontrakten. Du kan nemlig muligvis finde bedre priser eller produkter andetsteds, og så ville det da være synd at sidde i en uopsigelighedsperiode når du egentlig kunne have fået et bedre eller billigere produkt andetsteds.

  Vi har selvfølgelig analyseret hele markedet, og herunder har vi samlet en række alternativer som er værd at overveje.

  Mobilt bredbånd

  Stofa tilbyder ikke mobilt bredbånd, men det kan være værd at overveje som et alternativ til almindeligt fastnet bredbånd. Ofte er priserne lavere, og du kan i nogle områder opnå meget høje hastigheder.

  UdbyderInfoPriser
  OisterFra 6 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
  (Min. 49 kr.)
  CBB MobilFra 7 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
  (Min. 59 kr.)
  DukaFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan lejes, ingen binding.Fra 79 kr./md. »
  (Min. 79 kr.)
  3 MobilFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 100 kr./md. »
  (Min. 100 kr.)
  Priser og produkter er opdateret den 8. juni 2022.

  Bredbånd

  Stofa kan levere fastnet bredbånd via kabel-TV nettet eller fibernettet. Her kan det være værd at overveje alternativerne, så du ved hvad du har af muligheder.

  UdbyderInfoPriser
  KviknetOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 199 kr./md. »
  (Min. pris 1.194 kr.)
  FastspeedOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
  (Min. pris 1.494 kr.)
  HiperOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 229 kr./md. »
  (Min. pris 1.572 kr.)
  TelenorOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, ingen binding.Fra 249 kr./md. »
  (Min. pris 249 kr.)
  Priser og produkter er opdateret den 10. november 2021.

  TV-pakker

  Forskellige TV-pakker er sammensat af forskelligt indhold. Hos Stofa kan du selv sammensætte dele af din TV-pakke, men hos andre udbydere kan du måske få adgang til andre muligheder.

  UdbyderInfoPriser
  YouSeeBland-selv pakker, inkl. streamingtjenester, 6 mdr. binding.Fra 309 kr./md. »
  (Min. pris 2.595 kr.)
  Waoo26, 38, 62 kanaler eller bland-selv, 6 mdr. binding.Fra 299 kr./md. »
  (Min. pris 1.893 kr.)
  Norlys logoVælg 8 kanaler eller få det hele, inkl.streamingtjenester, 2 mdr. binding.Fra 439 kr./md. » (Min. pris 878 kr.)
  Priser og produkter er opdateret den 10. november 2021.

  Vilkår hos Stofa

  Før du sætter din underskrift på kontrakten, anbefaler vi at du læser det med småt. Der kan nemlig gemme sig nogle kedelige overraskelser, som i sidste ende kan koste dig dyrt. Vi har selvfølgelig gennemlæst de vigtigste betingelser og vilkår hos Stofa, og gennemgår dem herunder.

  Bindingsperiode

  • Bredbånd: Ingen binding.
  • TV-pakker: Ingen binding.
  • Telefoni: Ingen binding.

  Der er ingen binding hos Stofa. Dette er en stor fordel for dig, der måske ikke helt har besluttet hvilket abonnement du måtte ønske dig. Du behøver nemlig ikke at frygte en længere bindingsperiode, hvis du senere ender med at fortryde dit valg.

  Andre udbydere har normalt et halvt års binding på fastnet bredbånd og TV-pakker, så her har Stofa en stærk fordel.

  Opsigelsesvarsel

  Hos Stofa er der et generelt opsigelsesvarsel på 30 dage for alle abonnementer. Det betyder at du fra opsigelsesdagen fortsat er kunde i 30 dage, og derfor skal du også betale for 30 dage efter du har opsagt dit abonnement.

  Dette er helt på linje med standarden i branchen, og Stofa er altså hverken bedre eller værre end sine konkurrenter.

  Oprettelsesomkostninger

  Hos Stofa er der variable oprettelsesomkostninger, men på de fleste produkter tilbydes der gratis oprettelse. Gratis oprettelse køres ofte som kampagner, så her kan det altså betale sig at holde øje med tilbuddene på Stofas hjemmeside.

  Særlige tilbud hos Stofa

  Stofa har et relativt strømlinet koncept, hvor der ikke er særlig mange ekstra produkter at vælge imellem. De har dog alligevel et par særlige tilbud, som er værd at omtale. Blandt andet har de forskellige Wifi-pakker, som giver dig en bedre og bredere dækning i hele huset. Normalt får du ellers bare en helt almindelig trådløs router, men hos Stofa og en håndfuld andre selskaber får du et stærkere trådløst netværk inkluderet i abonnementet.

  SuperWifi

  SueprWifi tilbydes til en række udvalgte bredbåndsforbindelser, og består af to trådløse enheder som kan placeres på forskellige lokationer i hjemmet. Idéen herved er at det trådløse signal bliver stærkere, og dækker et større område end hvis du blot har en enkelt trådløs router.

  WifiGaranti

  Med WifiGaranti får du hjælp af Stofa til at placere op til 4 trådløse routere i dit hus på en måde, så der er lige god dækning på alle husets kvadratmeter. Stofa tilbyder WifiGaranti i alle huse på op til 250 kvadratmeter.

  VælgSelv TV-pakker med point

  TV-pakkerne inkluderer et antal point, som du kan bruge på valgfrie kanaler og streamingtjenester. Det betyder at du kan sammensætte din egen pakke efter smag og behag, og du kan løbende udskifte kanaler efter eget ønske.

  Kundeservice hos Stofa

  Stofa er at finde på Facebook, hvor de er meget aktive med regelmæssige opslag og mulighed for at sende beskeder direkte til kundeservice via besked-funktionen.

  Du kan også nemt komme i kontakt med Stofa telefonisk, men du skal ind på en underside for at finde telefonnummeret. Kundeservice har fornuftige åbningstider i alle hverdage, og i åbningstiden kan du også benytte en chat-funktion på hjemmesiden.

  Vil du sende en e-mail, er det lidt mere omstændeligt. Vi har ikke kunnet finde en dedikeret e-mail adresse til kundeservice, men på en separat underside har vi dog fundet en e-mail adresse til Stofa A/S.

  Vil du hellere have hjælp i en fysisk butik, er det også muligt på nogle få adresser i Jylland.

  Anmeldelser – hvad siger kunderne om Stofa?

  Stofa har igennem tiden fået tusindvis af anmeldelser fra kunder, og holdningerne er blandede. Den gennemsnitlige bedømmelse ligger under middel, og Stofa kritiseres blandt andet for en mangelfuld kundeservice og ustabile forbindelser.

  Vi kan ikke verificere om dette er en generel tendens i hele Stofas dækningsområde, men vi kan dog se at mange kunder også er meget tilfredse med deres internetforbindelse. Mange kritiske anmeldelser omhandler også TV-pakkerne, hvilket kan gøre det svært at danne sig et helhedsbillede af Stofa som udbyder af det ene eller det andet.

  Fakta om Stofa

  Hvem ejer Stofa?

  Siden grundlæggelsen i 1959 har Stofa A/S været på forskellige hænder. Første gang var det TeliaSonera-koncernen, der overtog selskabet i 1995, og fra 2010 til 2012 var Stofa ejet af den svenske kapitalfond Ratos. Sidenhen købte Syd Energi Stofa for et milliardbeløb, og sidenhen er Syd Energi fusioneret med Eniig hvorefter de blev til Norlys. Stofa ejes i dag af Norlys, men fortsætter med status som datterselskab.

  Hvilke netværk bruger Stofa?

  Stofa samarbejder med lokale antenneforeninger, og distribuerer således kun TV-pakker og bredbånd via deres netværk. Bredbånd leveres desuden via fibernetværk ejet af Norlys-koncernen.

  Tilbyder Stofa samlerabatter?

  Der tilbydes ikke samlerabatter hos Stofa, og du kan derfor ikke spare penge ved at samle flere produkter ét sted.

  Hvilke abonnementer tilbyder Stofa?

  Stofa tilbyder en bred vifte af produkter: Bredbånd via fibernettet eller kabel-TV nettet, TV-pakker og telefoni.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar