Med et SIM-kort i varmepumpen kan du styre temperaturen, selvom du ikke er hjemme. Det kan eksempelvis være brugbart i sommerhuset, så det kan holde sig frostfrit og altid er varmt når du ankommer. Normalt skal du selv købe et SMS-modul til din varmepumpe og montere det, hvorefter der blot skal sættes et SIM-kort i modulet før det virker. Når SIM-kortet er isat og systemet fungerer, kan du således altid kommunikere med varmepumpen uanset hvor du befinder dig.

  Her kan du købe SIM-kort til varmepumpen

  I dag er det ikke længere muligt at købe et taletidskort, efter YouSee som de sidste lukkede for salget i 2019. Du kan dog stadig købe et særligt SIM-kort med tilhørende forbrug eller et påkrævet minimumsforbrug, der automatisk tankes op måned for måned via et teleselskab.

  Følgende selskaber tilbyder billige SIM-kort til brug i varmepumper:

  #1GreentelKøb SIM-kort
  #2OisterKøb SIM-kort
  #3nemSIMKøb SIM-kort
  #4SIM SupplyKøb SIM-kort

  Til et SIM-kort medfølger et telefonnummer, og for at dette kan opretholdes har de forskellige teleselskaber et minimumskrav til forbrug. Dette udmønter sig enten i at du betaler en beskeden pris per måned, eller også kræves der er minimumsforbrug per måned. Hvis du ikke når det månedlige minimumsforbrug, trækkes der blot en betaling svarende til minimumsforbruget. Du risikerer således ikke at dit abonnement pludselig lukkes per automatik. 

  Skal du vælge SMS-modul eller WiFi-modul?

  Udover det traditionelle GSM / SMS-modul, som muliggør fjernstyring af varmepumpen, kan du også vælge at erhverve et mere avanceret WiFi-modul. Et WiFi-modul gør det muligt at automatisere driften af varmepumpen, skemalægge start- og sluttidspunkter og meget andet.

  Herunder har vi sammenlignet SMS-modulet med WiFi-modulet.

  SMS-modul

  • Nemt at sætte op og anvende.
  • Kan købes til de fleste varmepumper.
  • God dækning i hele landet via 2G-netværket.
  • Billigt i drift: Kræver kun et SIM-kort for at fungere.
  • SIM-kortet kræver løbende abonnementsbetaling.
  • Begrænsede muligheder for automatisering.
  • Kan ikke opdateres eller fremtidssikres.

  WiFi-modul

  • Lidt sværere at opsætte, men nemt at anvende med app.
  • Kan købes til de fleste varmepumper.
  • Kræver forbindelse til trådløst netværk for at virke.
  • Gratis i drift: Kræver kun forbindelse til eksisterende netværk.
  • Mange muligheder for automatisering og skemalægning.
  • App kan opdateres og forbedres løbende.

  Konklusion: Vælg WiFi-modul hvor det er muligt

  Et WiFi-modul er på alle måder en fordelagtig løsning i ethvert hjem, også i sommerhuset. Med WiFi-modulet er det muligt for alle at fjernstyre varmepumpen, da der i de mest gængse systemer kan oprettes midlertidige gæsteprofiler. Det betyder eksempelvis at gæster i et sommerhus kan få en midlertidig profil i den tilhørende app, således at de kan fjernstyre varmepumpen under deres ophold uden brug af SIM-kort og SMS.

  Da man i de fleste sommerhuse nok allerede har billigt trådløst internet, er WiFi-modulet en nærliggende løsning for de fleste.

  SMS-modulet kan dog også være et godt valg, hvis du foretrækker at holde tingene så simple som muligt.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar