Leder du efter et SIM-kort til din iPad eller anden tablet? Med et SIM-kort kan du gå på nettet med din tablet fra en hvilken som helst placering, uafhængigt af din smartphone eller dit hjemmenetværk.

  Sådan fungerer tablets med SIM-kort

  Der findes både iPads med og uden SIM-kort, og ligeledes findes der Android-tablets med mulighed for SIM-kort. Begge typer tablets fungerer selvfølgelig uden SIM-kort, men med SIM-kort får du adgang til nettet uden at være koblet på et trådløst netværk.

  Du kan altså bruge din tablet overalt i landet, som var den en smartphone med mobilabonnement.

  Det eneste du ikke kan, er at ringe over mobilnetværket. Du kan dog foretage opkald via apps såsom Messenger, Skype eller Snapchat, hvis du måtte ønske det.

  Tablets fungerer altså som hvis de var koblet på et trådløst netværk, og alting foregår automatisk. SIM-kort til data kræver ingen PIN-koder eller lignende, det skal blot isættes og så har du adgang til nettet.

  SIM-kort med datadeling

  Datadelingskort kan tilkøbes til nogle mobilabonnementer, og kan altså ikke fås separat. Du betaler typisk et mindre månedligt gebyr, og deler mobilabonnementets datapakke. Dette kan især betale sig, hvis du har et mobilabonnement med fri data.

  Disse SIM-kort kan sættes i en iPad eller lignende tablet og bruges separat, så du får bedre udbytte af dit mobilabonnement.

  SIM-kort med egen datapakke

  Du kan få billigt mobilt bredbånd, hvis du gerne vil holde abonnementerne adskilt. SIM-kortet kan blandt andet bruges i iPads, tablets og i trådløse routere, og du kan nemt holde øje med forbruget hos udbyderen.

  Ulempen er selvfølgelig at du skal betale for mobilabonnement og mobilt bredbånd hver for sig, men til gengæld risikerer du ikke at blande forbruget sammen og bruge din data før måneden er omme.

  SIM-kort til udlandet

  Hvis du ofte opholder dig i udlandet, kan du med fordel få et SIM-kort med udlandsdata. De kan købes hos de fleste store teleselskaber, og giver dig rigeligt med data til brug i Danmark og EU. Nogle få teleselskaber tilbyder desuden SIM-kort med data til lande udenfor EU, eksempelvis Thailand, USA og Tyrkiet.

  Alternativer til SIM-kort

  Hvis din iPad eller lignende tablet ikke kan tage SIM-kort, men du stadig har brug for internetforbindelse, kan du overveje en af disse alternativer. Du behøver nemlig ikke et SIM-kort for at få internet på din tablet, da der findes flere alternative muligheder.

  Mobilt bredbånd med bærbar router

  Flere teleselskaber tilbyder mobilt bredbånd med en bærbar router, så du kan tage dit trådløse netværk med overalt. Dette er en fin løsning til din tablet og andre enheder, da du kan koble flere enheder på nettet samtidigt.

  Internetdeling via smartphone

  De fleste smartphones understøtter internetdeling. På den måde kan du dele dataen i dit mobilabonnement med din tablet, og begge enheder kan være på nettet samtidigt. Det kræver dog at du aktiverer internetdeling når du skal bruge det, og husker at indstille en sikker adgangskode.

  Wi-Fi hotspots

  Offentlige Wi-Fi hotspots kan være nyttige, når du rejser rundt med en tablet. I udlandet er det særligt udbredt med Wi-Fi hotspots i turistområder, men også lufthavne og shoppingcentre har Wi-Fi hotspots til fri afbenyttelse.

  Fakta om SIM-kort til tablets

  Hvilket SIM-kort passer til min tablet?

  De fleste tablets bruger SIM-kort i nano-størrelse. Dette er samme størrelse, som smartphones benytter, og teleselskaberne sender normalt SIM-kort i forskellige størrelser. Du kan altså være sikker på at SIM-kortet passer i din tablet, uanset hvilken størrelse der kræves.

  Er SIM-kortet beskyttet med kode?

  SIM-kort med data er normalt ikke beskyttet med en kode, da de ikke kan bruges til normale telefontjenester. Bruger du derimod et SIM-kort fra et mobilabonnement, kan det kræve en kode. Denne kan dog deaktiveres, hvis du ønsker det.

  Hvordan får jeg det billigste SIM-kort til min tablet?

  Vi anbefaler at du undersøger markedet grundigt, hvis du vil have den bedste pris. Med vores sammenligning af mobilabonnementer og sammenligning af mobilt bredbånd kan du finde de billigste abonnementer på markedet, der passer til dine behov.

  Kan jeg lave internetdeling fra min tablet?

  Ja, det er muligt at lave internetdeling fra de fleste tablets. På den måde kan du forsyne andre enheder med internet, når du har et SIM-kort isat. Det kan være en bærbar computer eller en anden tablet, som ikke bruger SIM-kort.

  Hvor meget data har jeg brug for?

  Vi anbefaler at du starter med en lille datapakke, hvis du ikke kender dit forbrug. Hvis du derimod ved at du skal bruge din tablet til streaming af film og musik, bør du overveje 100 GB som minimum. Vær dog påpasselig med at vælge en stor datapakke med det samme, da du altid kan opgradere hvis behovet melder sig.

  Hvor hurtigt er internettet på min tablet?

  Hastigheden på dit internet vil typisk være mellem 50 og 100 Mbit/s, men det varierer alt efter hvor i landet du befinder dig. Hastigheden afhænger nemlig i høj grad af afstanden til nærmeste mobilmast, men også din tablets egenskaber.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar