Siden indeholder annoncelinks. Læs mere

  De fleste har sikkert prøvet at modtage opkald fra et ukendt nummer, der viser sig at være en sælger. Få sekunder inde i samtalen tvinges du til at tage stilling til om du har interesse i et bestemt produkt, som du måske aldrig har hørt om – men sælgeren kan være meget insisterende, og det kan være svært at sige nej uden at blive ubehagelig i tonen. Mange ender da også med at måtte smække røret på, hvorefter humøret måske påvirkes.

  Det er en problematik som mange kender til, og desværre er det ikke alle telefonsælger-virksomheder der overholder den gældende lovgivning. De må nemlig ikke foretage uopfordrede opkald til privatforbrugere uden at have aftalt dette på forhånd, men ofte sker det alligevel under påskud af at man har deltaget i en konkurrence eller på anden vis har afgivet sit samtykke. De færreste kan/vil dog redegør for hvor de præcist har modtaget samtykke fra, og ofte har de blot fået nogle lange lister med telefonnumre de skal ringe ud til.

  Telefonbogen, konkurrencer på nettet, opkaldslister

  Telefonsælgerne kan hente dine kontaktoplysninger mange steder fra. Det kan eksempelvis være du står opgivet i telefonbøgerne med navn og telefonnummer, hvorved de kan benytte disse oplysninger. Du kan også meget vel have deltaget i en konkurrence på nettet, hvor du måske/måske ikke har afgivet samtykke til at du må kontaktet af tredjeparter vedrørende tilbud på forskellige produkter/ydelser.

  Slutteligt kan du simpelthen bare være registreret på en opkaldsliste, hvor dit nummer figurerer og bruges med jævne mellemrum.

  Visse firmaer må dog gerne ringe alligevel

  Det gælder blandt andet for følgende brancher:

  • Salg af bøger
  • Salg af aviser, ugeblade og tidsskrifter
  • Salg af forsikringer
  • Redningstjenester såsom Falck

  Sådan undgår du opkald fra telefonsælgere

  Du kan formentlig aldrig helt undgå opkald fra telefonsælgere, men du kan begrænse dem mest muligt ved at træffe et par foranstaltninger. Herunder får du et par gode råd til hvad du kan gøre, for at forebygge opkald fra påtrængende sælgere.

  1. Deltag ikke i konkurrencer på nettet, medmindre du kender afsenderen. En konkurrence på Elgigantens egen hjemmeside kan være OK, men en konkurrence sendt til dig via e-mail kan have skumle hensigter.
  2. Fjern dit nummer fra telefonbøgerne. Dette kan dit teleselskab gøre for dig.
  3. Bloker irriterende telefonnumre og få oplysninger om hvem der ringer fra ukendte numre. Installer appen Truecaller på din mobiltelefon, så advares du hvis et telemarketing-firma forsøger at ringe til dig.
  4. Kom på Robinsonlisten. Dette kan gøres på Borger.dk.

  Læs mere her: Sådan undgår du telefonsælgere

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar