Siden indeholder annoncelinks. Når du køber via links på denne side, kan vi modtage kommission. Læs mere

  Norlys er en af de større udbydere af bredbånd og TV, men deres produkter tæller også el, naturgas og ladeløsninger til elbiler. I denne artikel kigger vi nærmere på deres produkter inden for bredbånd og TV.

  Bedste abonnementer fra Norlys

  Hos Norlys kan du både få bredbånd via fibernettet og coax. De er også begyndt at samarbejde med TDC/YouSee og andre selskaber, så deres produkter kan leveres over hele landet. Herunder er de bedste abonnementer fra Norlys.

  Bredbånd via fibernettet

  Tjek din adresse her

  • Internet Plus (via fibernet)
  • Op til 1000/1000 Mbit
  • Gratis oprettelse
  • 2 ekstra trådløse routere inkluderet
  • 399 kr./md.

  Fibernet er det bedste valg, hvis du vil have hurtigt og stabilt internet i hele hjemmet. Hos Norlys kan du tilmed opgradere til et abonnement med ekstra trådløse routere, som kan placeres flere steder i hjemmet. Dette kaldes også for et mesh-netværk, og giver dig et bedre og mere stabilt netværk.

  Vi anbefaler denne løsning til alle former for huse, hvor computere og fjernsyn anvendes i flere forskellige rum.

  Bredbånd via kabel-TV nettet

  Tjek din adresse her

  • Internet Plus (via kabelnet)
  • Op til 1000/100 Mbit
  • Gratis oprettelse
  • 2 ekstra trådløse routere inkluderet
  • 299 kr./md.

  Bredbånd via kabel-TV nettet er det oplagte valg for dig, der gerne vil spare penge. Norlys kan blandt andet levere hurtigt bredbånd gennem YouSees infrastruktur, som dækker over 60 % af alle adresser i landet.

  Til dette abonnement får du også to ekstra trådløse routere, som kan placeres forskellige steder i boligen. På den måde opnår du god og stabil dækning i hele hjemmet, til fordel for dig selv og eventuelt hjemmeboende børn.

  TV-pakker

  Tjek din adresse her

  • Dækker samtlige adresser i Danmark
  • Via antenne eller internet
  • Tilbyder også streaming via Norlys Play-appen

  Hos Norlys kan du blandt andet se TV via fibernettet, men du kan også få en helt almindelig antenne hvis du foretrækker den klassisk måde. Typisk er der tale om en lille antenne, som kan placeres i vindueskarmen, men på nogle adresser kræves der en større antenne. Norlys kan oplyse dig om mulighederne, når du bestiller.

  Da Norlys har lukket deres TV- og internetudbyder Boxer, har de overtaget TV-pakkerne derfra. Du kan enten sammensætte din egen pakke, vælge 8 kanaler eller få det hele. Det er muligt at streame dine TV-kanaler via Norlys Play-appen, som fås til både iOS og Android.

  Fordele

  • Simpelt udvalg. Du får op til 1000 Mbit, uanset hvor i landet du bor. Der er altså ikke nævneværdige lokale prisforskelle.
  • Du kan samle internet, TV, el, opladning, naturgas og sikkerhed hos Norlys. Det letter administrationen, og du slipper for en masse individuelle regninger.
  • Dækker mange adresser i hele landet. Efter Norlys overtog Boxer og begyndte at samarbejde med TDC/YouSee og andre udbydere, er dækningen kraftigt udvidet. Størstedelen af alle husstande har derfor adgang til Norlys.
  • Flere muligheder til den store bolig. Hos Norlys kan du få et ekstra sæt trådløse routere, som kan forbindes i et mesh-netværk. Det giver bedre og mere stabil dækning på hjemmenetværket.
  • Du kan få TV-pakker, selvom du ikke har internetadgang. Det kræver blot en antenne, som i de fleste tilfælde kan stå i vinduet.

  Ulemper

  • Relativt dyrt. Vil du bare have en simpel internetforbindelse, findes der et par billigere alternativer på markedet.
  • Norlys kan stadig ikke levere bredbånd over hele landet. De udvider løbende dækningen, men de er stadig en smule bagud i forhold til andre udbydere.
  • Udvalget af TV-pakker er snævert. Vil du selv blande, kan det hurtigt blive dyrt. Der er kun et mindre antal TV-kanaler at vælge imellem.

  Alternative udbydere

  Selvom Norlys har mange fordele, kan det betale sig at undersøge markedet. Herunder kan du finde de bedste alternativer til bredbånd og TV.

  Bredbånd

  UdbyderInfoPriser
  KviknetOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 199 kr./md. »
  (Min. pris 1.194 kr.)
  FastspeedOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
  (Min. pris 1.494 kr.)
  HiperOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 229 kr./md. »
  (Min. pris 1.572 kr.)
  TelenorOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, ingen binding.Fra 249 kr./md. »
  (Min. pris 249 kr.)
  Priser og produkter er opdateret den 10. november 2021.

  Mobilt bredbånd

  UdbyderInfoPriser
  OisterFra 6 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
  (Min. 49 kr.)
  CBB MobilFra 7 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
  (Min. 59 kr.)
  DukaFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan lejes, ingen binding.Fra 79 kr./md. »
  (Min. 79 kr.)
  3 MobilFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 100 kr./md. »
  (Min. 100 kr.)
  Priser og produkter er opdateret den 8. juni 2022.

  TV

  UdbyderInfoPriser
  YouSeeBland-selv pakker, inkl. streamingtjenester, 6 mdr. binding.Fra 309 kr./md. »
  (Min. pris 2.595 kr.)
  Waoo26, 38, 62 kanaler eller bland-selv, 6 mdr. binding.Fra 299 kr./md. »
  (Min. pris 1.893 kr.)
  Stofa24, 36, 57 kanaler eller bland-selv, inkl. streamingtjenester, 6 mdr. binding.Fra 274 kr./md. »
  (Min. pris 1.644 kr.)
  Norlys logoVælg 8 kanaler eller få det hele, inkl.streamingtjenester, 2 mdr. binding.Fra 439 kr./md. » (Min. pris 878 kr.)
  Priser og produkter er opdateret den 10. november 2021.

  Vilkår hos Norlys

  Vi anbefaler altid, at du gennemgår aftalevilkårene, før du skriver under. Det gælder også for Norlys. Vi har gennemgået “det med småt”, og samler nogle af de vigtigste betingelser herunder.

  Bindingsperioder

  Hos Norlys er der 6 måneders binding på bredbånd, men kun 2 måneders binding på TV-pakker. 6 måneders binding er normalt, men det er fordelagtigt at TV-pakker kun har 2 måneders binding. Du kan sagtens få bredbånd uden binding, men for de flestes vedkommende er 6 måneders binding ikke et problem.

  Opsigelsesvarsel

  Hos Norlys gælder et opsigelsesvarsel på 30 dage. Det betyder, at dit abonnement fortsætter i 30 dage efter tidspunktet for opsigelse. Dette er normalt, og svarer nogenlunde til forholdene hos andre udbydere. Med et opsigelsesvarsel på 30 dage skal du altså stadig betale for dit abonnement i 30 dage, inden det ophører endeligt.

  Oprettelsespriser

  I skrivende stund har Norlys gratis oprettelse på både bredbånd og TV. Eneste undtagelse er den billigste TV-pakke, hvor du selv vælger kanaler. Her koster oprettelsen 199 kroner. Der er ingen leveringsomkostninger, så her kommer du altså relativt billigt i gang.

  Særlige tilbud hos Norlys

  Hos Norlys finder du et par tilbud, som adskiller sig fra andre udbydere. Vi har beskrevet dem herunder.

  Ekstra Wi-Fi enheder til dit bredbåndsabonnement

  Hos Norlys kan du for en lille merpris få to ekstra Wi-Fi enheder, som du kan placere frit i din bolig. Det giver ikke kun bedre dækning på dit hjemmenetværk, men også en hurtigere og mere stabil internetforbindelse. Et mesh-netværk fjerner nemlig potentielle flaskehalse, som ellers kan opstå når man kun har en enkelt router.

  Bland-selv TV-pakke

  Norlys har taget over for Boxer, og tilbyder en såkaldt “Vælg Frit” TV-pakke. Her kan du blande præcist de TV-kanaler, du måtte ønske, og kun betale for disse. Du får alt nødvendigt udstyr med til abonnementet, og prisen er i den lave ende.

  Kundeservice hos Norlys

  Du kan kontakte Norlys via telefon, e-mail og Facebook. Derudover kan du også skrive et gammeldags brev til Norlys, hvis du foretrækker dette.

  Hvis du vil ringe til Norlys, kan det ske mellem 9 og 17 mandag-torsdag, samt 9-16 på fredage. Om lørdagen ydes kun teknisk support, og der er lukket på søndage og helligdage.

  Generelt har vi oplevet, at Norlys er hurtige til at besvare skriftlige henvendelser. På telefonen kan der være kø, så vi anbefaler at du enten skriver en e-mail eller kontakter dem via Facebook.

  Anmeldelser – hvad siger kunderne om Norlys?

  Norlys har forbedret sit ry gevaldigt, og er faktisk blandt de bedst anmeldte udbydere på Trustpilot. Kunderne er i det hele taget meget tilfredse med kundeservice, og føler sig godt behandlet.

  En række kritiske anmeldelser er dog rullet ind i forbindelse med skiftet fra Boxer til Norlys, da der har været nogle gnidninger i forløbet. Flere kunder føler sig nedgraderede i forhold til før, og er utilfredse med indholdet i deres nye abonnementer.

  Skal man tro på flertallet, har Norlys dog generelt en høj kundetilfredshed.

  Fakta om Norlys

  Hvem ejer Norlys?

  Norlys er et andelsselskab, som er ejet af mere end 700.000 andelshavere. Norlys blev til efter en fusion mellem Eniig og Syd Energi, og har altså vokset sig stor på baggrund af denne fusion.

  Hvilke netværk bruger Norlys?

  Norlys har sit eget fibernet, men lejer sig også ind på andre fiberselskabers net. Heriblandt TDC’s fibernet, YouSee’s kabel-TV net, men også flere andres. De dækker således det meste af landet.

  Tilbyder Norlys samlerabatter?

  Nej, der tilbydes ingen samlerabatter hos Norlys. Du kan tit finde tilbud til nye kunder, men de har ikke noget samlerabat-program. Er du interesseret i samlerabatter, kan du i stedet kigge mod andre større udbydere. Samlerabatter er dog på tilbagetog, da flere udbydere er begyndt at fokusere på lavere priser i stedet.

  Er Boxer blevet til Norlys?

  Ja, Boxer har været en del af Norlys siden 2019, og i 2021 lukkede Boxer endeligt ned. Boxers produkter blev flyttet over til Norlys, og gamle kunder beholder samme produkter og priser som hidtil. Nye kunder kan som noget nyt få bredbånd og TV hos Norlys.

  Hvilke abonnementer tilbyder Norlys?

  Hos Norlys kan du både få internet, TV, el, ladeboks til elbil, SmartHome-løsninger med overvågning og alarm, samt naturgas. Der er altså tale om en stor udbyder, som kan levere lidt af hvert.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar