Mobilt bredbånd kan bruges i udlandet, hvis du vælger det rigtige abonnement. Så får du en portion data med, som kan bruges, når du rejser over grænsen. Det er smart hvis du rejser på ferie, eller opholder dig i udlandet med jævne mellemrum. Se her, hvor du får det bedste mobile bredbånd til prisen.

  Det bedste mobile bredbånd til udlandet

  Mobilt bredbånd kan tages med på farten, og bruges i hele landet. Nogle teleselskaber går dog skridtet videre, og tilbyder ligeledes en portion udlandsdata i abonnementerne. Vi har undersøgt markedet, og fundet det bedste mobile bredbånd til udlandet. Se mulighederne herunder.

  1
  Duka
  • Fra 20 GB (EU 12 GB)
  • Ingen binding
  • Router kan lejes
  Fra 79 kr./md.
  Min. 79 kr.
  2
  Telenor
  • Fra 25 GB (EU + verden 15 GB)
  • Ingen binding
  • Router kan tilkøbes
  Fra 109 kr./md.
  Min. 109 kr.
  3
  Telia
  • Fra 25 GB (EU 14 GB)
  • Ingen binding
  • Router kan tilkøbes
  Fra 130 kr./md.
  Min. 130 kr.
  4
  3 Mobil
  • Fra 20 GB (EU + verden 20 GB)
  • Ingen binding
  • Router kan tilkøbes
  Fra 100 kr./md.
  Min. 100 kr.
  5
  Greentel
  • Fra 15 GB (EU 6 GB)
  • Ingen binding
  • Router kan tilkøbes
  Fra 179 kr./md.
  Min. 229 kr.

  1. Duka (bedst til EU)

  Se alle abonnementer

  Vores vurdering: Duka har det bedste tilbud til dig, som ofte rejser i EU. Du kan vælge mellem flere abonnementer, som alle inkluderer en god portion data til Danmark, samt en ekstra portion data til brug i andre EU-lande. Skal du kun have et abonnement i kort tid, kan du også leje en trådløs router ved Duka. Det er smart, fordi du slipper for en større engangsudgift.

  Hos Duka kan du vælge mellem tre forskellige abonnementer, der indeholder små eller større mængder data. Der er således et abonnement til alle behov, og mængden af EU-data varierer ligeledes.

  Der er ingen binding eller oprettelsesgebyr på nogen af abonnementerne, men til gengæld får du heller ingen trådløs router med i abonnementet. Denne kan du i stedet leje, hvilket er smart til korte perioder.

  Duka benytter Telia-Telenors mobile netværk, og mængden af EU-data spænder fra 12 GB til 35 GB.

  2. Telenor (hurtigt 5G-bredbånd i Danmark)

  Se alle abonnementer

  Vores vurdering: Hos Telenor får du lidt mere data i Danmark og EU, men du betaler også en smule mere end hos Duka. Det er dog også værd at nævne, at du i Danmark har adgang til det hurtige 5G-netværk, hvilket endnu ikke er standard hos alle selskaber. Det kræver dog, at din smartphone eller router understøtter 5G, for ellers bliver du bare koblet på 4G-netværket. Vil du have en god portion data og nyeste teknologi, er Telenor værd at overveje.

  Hos Telenor kan du få mobilt bredbånd, som både kan bruges i Danmark og udlandet. Det særlige ved Telenor-abonnementerne er, at 5G er inkluderet som standard. Du skal altså ikke betale ekstra for dette, ligesom man skal hos andre selskaber. Til gengæld skal du selv købe trådløst udstyr, og det kan blive dyrt hvis du ønsker 5G-bredbånd.

  Mobilt bredbånd kan bruges i hele EU, og du får mindst 15 GB data med i dit abonnement. Det er muligt at vælge mellem store og små abonnementer, som passer til ethvert behov.

  Telenor bruger Telia-Telenors mobile netværk, og tilbyder kundesupport fra 7 til 23 hver dag.

  3. Telia (rabat på streamingtjenester)

  Se alle abonnementer

  Vores vurdering: Hos Telia får du den største portion data. Du kan få helt op til 1000 GB data, som kan bruges i Danmark, samt en fornuftig portion data til brug i EU (fra 14 til 32 GB). Dette betyder, at du kan bruge abonnementet som din primære internetforbindelse i Danmark, og derudover kan du medbringe abonnementet på dine rejser. Telia giver også rabat på en række streamingtjenester, så du kan spare yderligere penge ved at blive kunde.

  Hos Telia kan du i skrivende stund vælge mellem fire forskellige abonnementer, som alle indeholder data til Danmark og udlandet. Udlandsdata kan kun bruges i EU-lande, og abonnementet fungerer altså ikke i lande uden for EU.

  Det er muligt at få rabatter på populære streamingtjenester, når du bliver kunde hos Telia. Dette er en stor fordel, hvis du i forvejen abonnerer på en række streamingtjenester, da du hurtigt kan opnå en fornuftig samlet rabat.

  Telia benytter Telia-Telenors mobilnetværk, og du har i skrivende stund kun adgang til 4G-netværket.

  4. 3 Mobil (største mængde data til EU og verden)

  Se alle abonnementer

  Vores vurdering: 3 har ikke bare den største mængde udlandsdata, men også den bredeste dækning. Du kan således tage dit bredbåndsabonnement med til over 70 lande, som udover EU tæller Thailand, Tyrkiet, Sri Lanka, USA, New Zealand, Malaysia, Kina, Indonesien, Dubai, Australien og mange flere. Rejser du ofte til destinationer i hele verden, er 3 det bedste valg.

  3 har et omfattende roaming-tilbud, som inkluderer mere end 70 lande. Hele EU er selvfølgelig dækket, men derudover kommer en lang række lande uden for EU. Det betyder, at du kan tage dit mobile bredbånd med på ferie- og forretningsrejser, så du ikke skal sætte din lid til ukendte internetforbindelser.

  Hos 3 får du mindst 20 GB data til brug i EU og verden, hvilket er højere end hos de fleste andre udbydere. I det største abonnement får du hele 200 GB til brug i Danmark og EU, samt 25 GB til brug i lande uden for EU.

  Der er også adgang til 5G-nettet hos 3, men du skal selv købe det nødvendige trådløse udstyr. Alternativt kan du bruge mobilt bredbånd med en smartphone, ved at sætte SIM-kortet i denne.

  5. Greentel (bedste abonnementsvilkår)

  Se alle abonnementer

  Vores vurdering: Hos Greentel får du mest mulig fleksibilitet. Du kan nemlig opsige eller ændre dit abonnement fra dag til dag, hvilket er uset i branchen. Normalt skal du vente til udgangen af måneden eller op til 30 dage, og det kan være spild af penge. Det er i skrivende stund muligt at tilkøbe 5G og trådløs router, hvis du måtte ønske dette. Fine abonnementer til dig, der værdsætter fleksibilitet.

  Greentel er et mindre teleselskab, som tilbyder mobilabonnementer og mobilt bredbånd. På trods af deres størrelse har de mange abonnementer at vælge imellem, og der er hele fire EU-abonnementer at vælge imellem. Du kan altså nemt finde et abonnement, som passer til dine behov, så du kan få adgang til nettet i udlandet.

  Når du bestiller mobilt bredbånd hos Greentel, kan du tilvælge 5G. Det er også muligt at vælge mellem forskellige typer af trådløse routere, som enten er genopladelige eller skal sættes i stikkontakten.

  Der er ingen binding hos Greentel og én dags opsigelsesvarsel, så du hurtigt og nemt kan opsige dit abonnement eller skifte til en større/mindre pakke.

  Sådan fandt vi det bedste mobile bredbånd til udlandet

  Grundet egne rejsevaner har vi ofte stået i situationer, hvor internetadgang har været guld værd – men desværre kun sporadisk tilgængelig. Ved at medbringe mobilt bredbånd hjemmefra, har vi hurtigt kunnet få adgang til internettet i udlandet. Dette har stor betydning for måden vi har kunnet rejse på, og er særligt nyttigt i lande hvor det ellers kan være svært at skaffe et SIM-kort og komme på nettet via lokale udbydere.

  Med vores brede erfaring og viden omkring mobile bredbåndsprodukter, har vi kunnet sammenligne og vurdere de forskellige muligheder på markedet netop nu.

  Som led i vores undersøgelse har vi derfor:

  • Analyseret og rangeret mere end 40 udbydere.
  • Gennemgået over 250 forskellige abonnementer.
  • Holdt os opdaterede på SDFIs tal på teleområdet.

  Se vores research af alle abonnementer

  Mobilabonnementer til brug i udlandet

  Som alternativ til mobilt bredbånd, kan et mobilabonnement med udlandstelefoni også bruges. Her kan du aktivere internetdeling, så du kan komme på nettet med din computer via din mobiltelefon.

  Dette er primært en god løsning til dig der blot skal ind på computeren og tjekke e-mails eller nyheder, men til tungere opgaver anbefales mobilt bredbånd med udlandsdata. En mobiltelefons internetdelingsfunktion har naturlige begrænsninger i hastighed og kapacitet, men også i rækkevidde. Ønsker du at kunne komme på internettet hurtigt og nemt med en tablet eller bærbar computer, er mobilt bredbånd altså stadig det rette valg.

  Skulle dit behov ligge i den lave ende, kan du eksempelvis tage et kig på følgende mobilabonnementer med data til udlandet:

  UdbyderDetaljer
  EesyFra 15 GB i EU
  Fri tale i alle abonnementer
  Gratis oprettelse
  Ingen binding
  Fra 109 kr./md.
  DukaFra 5 GB i EU
  Fra 5 timers tale
  Gratis oprettelse
  Ingen binding
  Fra 59 kr./md.
  CBB MobilFra 12 GB i EU
  Fri tale i alle EU-abonnementer
  Gratis oprettelse
  Ingen binding
  Fra 99 kr./md.
  GreentelFra 2 GB data i EU
  Fra 2 timers tale
  Gratis oprettelse
  Ingen binding
  Fra 48 kr./md.
  OisterFra 6 GB data i EU
  Fra 6 timers tale
  Gratis oprettelse
  Ingen binding
  Fra 59 kr./md.

  Hvilken WiFi-router til udlandet?

  Når du bestiller mobilt bredbånd, får du tilsendt et SIM-kort med posten. Det fungerer nemlig på samme måde som et mobilabonnement, men SIM-kortet kan sættes i forskellige udstyr: Eksempelvis en smartphone, en tablet eller en trådløs router. Læs mere om de forskellige muligheder her:

  1. Direkte via indsættelse af SIM-kort i smartphone, tablet eller bærbar computer.
  2. Direkte via USB-dongle, som du eksempelvis kan sætte i din computer.
  3. Via en transportabel router, hvortil du kan koble alt elektronisk udstyr.
  4. Via en almindelig trådløs router, som sættes i stikkontakten.

  Når du skal bruge dit mobile bredbånd i udlandet, er der flere ting som du skal overveje. Hvor vil du eksempelvis bruge dit bredbåndsabonnement: På hjemmeadressen eller på farten, eksempelvis i bilen? Og hvor mange enheder ønsker du at koble på nettet samtidig?

  SIM-kort eller USB-dongle, hvis du rejser alene

  Hvidt SIM-kort kompatibelt med forskellige størrelser
  SIM-kort til mobilt bredbånd.
  Sort USB-dongle til 4G mobilt bredbånd
  USB-dongle til mobilt bredbånd.

  Hvis du blot bestiller et SIM-kort, kan du enten sætte det i din smartphone, tablet eller bærbare computer. Det giver kun adgang til nettet via en enkelt enhed, medmindre du aktiverer internetdeling på din smartphone. Så kan du nemlig bruge din smartphone som en lille trådløs router, så andre også kan gå på nettet.

  Skal du kun gå på nettet med din bærbare computer, kan du købe en lille USB-dongle. Den fungerer som en lille antenne og modem, men giver kun adgang til nettet på én enhed ad gangen.

  Router, når flere enheder skal kobles på nettet samtidig

  Kompakt og transportabel hvid WiFi router fra Huawei
  Trådløs, batteri-drevet router til mobilt bredbånd.
  Hvid trådløs router til Wifi-netværk i hjemmet
  Trådløs router til stikkontakten i hjemmet.

  Har du brug for at koble flere enheder på nettet samtidig, skal du have fat i en trådløs router.

  Her kan du vælge en transportabel router, som har et genopladeligt batteri. Den kan typisk håndtere mellem 5 og 10 enheder, så alle i familien kan gå på nettet samtidigt. Batteriet holder normalt i en hel dag, men det kommer selvfølgelig an på aktivitetsniveauet. Routeren kan sættes i stikkontakten, og anvendes som en stationær router.

  Du kan også vælge en almindelig trådløs router, som skal sættes i stikkontakten. Den er kraftigere end transportable routere, men fungerer selvfølgelig ikke på farten. Det er en oplagt løsning, hvis du eksempelvis har et sommerhus i udlandet.

  Opdateringer til denne undersøgelse

  • 27. april 2023: Priser og abonnementer er opdateret. Duka er stadig vores anbefaling nummer et, men nu er Telia også med i vores top 3.
  • 8. juni 2022: Priser og abonnementer er opdateret. Vi anbefaler stadig Duka som nummer et, efterfulgt af 3 Mobil og Telenor.
  • 16. juli 2021: Der er ryddet op i artiklen, og alle abonnementer er opdateret med nye priser og indhold.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar