Et mobilabonnement uden binding giver dig frihed til at skifte mening, men flere har et opsigelsesvarsel på 30 dage. Se her, hvilke mobilabonnementer der hurtigst kan opsiges.

  Vi har tidligere undersøgt danske udbyderes opsigelsesvarsler, og kan konstatere at mange har et opsigelsesvarsel på mindst 30 dage. Du kan altså risikere at skulle betale for dit mobilabonnement i op til 30 dage, selvom du ikke længere bruger det. Selvom et mobilabonnement ikke har binding, kan det alligevel blive en dyr fornøjelse hvis du fortryder.

  6 bedste mobilabonnementer helt uden binding

  Vi har undersøgt markedet, og sammenlignet mere end 200 mobilabonnementer. Herunder har vi samlet de bedste mobilabonnementer helt uden binding og med kort opsigelsesvarsel.

  1
  Lebara
  • Fra 20 timer
  • Fra 20 GB (EU 2 GB)
  • Gratis oprettelse
  • Opsigelse dag til dag
  Fra 49 kr./md.
  2
  Oister
  • Fra 3 timer
  • Fra 10 GB (EU 8 GB)
  • Gratis oprettelse
  • Opsigelse til månedens udgang
  Fra 59 kr./md.
  3
  Greentel
  • Fra 2 timer
  • Fra 2 GB (EU 2 GB)
  • Gratis oprettelse
  • Opsigelse dag til dag
  Fra 48 kr./md.
  4
  Duka
  • Fra 5 timer
  • Fra 5 GB (EU 5 GB)
  • Gratis oprettelse
  • Opsigelse til månedens udgang
  Fra 59 kr./md.
  5
  CBB Mobil
  • Fra 7 timer
  • Fra 7 GB
  • Gratis oprettelse
  • Opsigelse til månedens udgang
  Fra 89 kr./md.
  6
  OK Mobil
  • Fra 7 timer
  • Fra 7 GB
  • Gratis oprettelse
  • Opsigelse til månedens udgang
  Fra 89 kr./md.

  Lebara (opsigelse dag til dag)

  Se abonnementer

  Lebara kender de fleste nok fra kiosker og tankstationer, hvor startpakker er blevet solgt i årevis. På nettet sælger Lebara dog også nogle af markedets billigste mobilabonnementer, og her er der slet ingen binding.

  Udover at sælge mobilabonnementer uden binding, sælger Lebara også abonnementer med optankning. Du binder dig slet ikke til noget abonnement, uanset hvilken type du vælger. Når du ikke længere ønsker at være kunde, opsiger du blot mobilabonnementet – og du kommer videre med det samme.

  Hos Lebara kan du følge dit forbrug og tilgå din konto via en app, og de benytter Telia-Telenors mobilnetværk i Danmark.

  Oister (opsigelse til månedens udgang)

  Se abonnementer

  Oister brillerer med en række billige mobilabonnementer uden binding men med en stor portion taletid og data inkluderet, så du undgår at løbe tør midt i måneden. Oister er især værd at overveje for dem, der har et stort forbrug af data.

  Hos Oister finder du ligeledes kun mobilabonnementer uden binding, samt mulighed for at opsige til udgangen af indeværende måned. Her tilbydes der både små abonnementer til børn og teenagere, abonnementer til storforbrugere, samt abonnementer der er særligt målrettede mod ældre forbrugere.

  Udover at sælge mobilabonnementer uden binding kan du også finde mobile bredbåndsabonnementer, samt en webshop med salg af mobiltelefoner og udstyr.

  Oister er ejet af 3 Danmark, og benytter derfor 3’s mobilnetværk.

  Greentel (opsigelse dag til dag)

  Se abonnementer

  Greentel tilbyder markedets mest lempelige opsigelsesvilkår. Her er der ikke blot tale om et mobilabonnement uden binding, men også mulighed for opsigelse fra dag til dag. Ydermere har Greentel et meget stort udvalg af mobilabonnementer, så det er nemt at finde et abonnement der passer til netop dine behov.

  Greentel er en mindre udbyder, som måske for mange er relativt ukendt. Ikke desto mindre har de et stort udvalg af mobilabonnementer og mobilt bredbånd, som sælges helt uden binding.

  Hos Greentel kommer du på Telia-Telenors mobilnetværk, og abonnementerne fås med både små og store mængder data og tale inkluderet. Prisen er i den lave ende, og der er EU data inkluderet i samtlige mobilabonnementer.

  Udover de almindelige mobilabonnementer har Greentel også nogle særlige regnskovs-abonnementer, hvor du via dit abonnement kan støtte opretholdelsen af regnskove i Ecuador.

  Duka (opsigelse til månedens udgang)

  Se abonnementer

  Duka tilbyder flere gode mobilabonnementer med nem opsigelse til udgangen af indeværende måned. Her er der noget for både børn og voksne, dog uden at udvalget bliver for stort og overvældende.

  Med sloganet “tech it easy” har Duka slået sig op på at det skal være nemt at komme på nettet og bruge telefonen til at holde kontakten. Her er der fokus på at kundeoplevelsen skal være nem og enkel, og ved problemer er kundeservice let tilgængelig.

  DukaTale mobilabonnementerne fås i skrivende stund i 4 forskellige versioner, som alle er uden binding. De kan derfor nemt opsiges eller ændres når det ønskes, således at du hverken spilder unødig tid eller penge i opsigelsesperioden.

  Hos Duka findes også et særligt abonnement for børn, som er skruet sammen til de yngre mobilbrugere.

  Duka benytter Telia-Telenors mobilnetværk.

  CBB Mobil (opsigelse til månedens udgang)

  Se abonnementer

  CBB Mobil er det rette valg for dig, der ønsker en simpel udbyder hvor mobilabonnementerne er uden binding. Her er der opsigelse til månedens udgang, og der er gode mobilabonnementer for både børn og voksne.

  Telenor-ejede CBB Mobil er også med i front, når der kigges på abonnementsvilkår. De tilbyder nemlig også opsigelsesvarsel til månedens udgang, således at du nemmere og hurtigere kan skifte pakke eller vælge en anden udbyder når behovet opstår.

  CBB Mobil benytter Telia-Telenors mobilnetværk, og tilbyder desuden mobilt bredbånd. De sælger også forskelligt tilbehør og mobiltelefoner i deres webshop.

  Hos CBB Mobil finder du særlige mobilabonnementer med streaming inkluderet i prisen, samt abonnementer med frit forbrug. Der er også særlige abonnementer til børn, og hele familien kan således nemt samle alle deres abonnementer her.

  OK Mobil (opsigelse til månedens udgang)

  Se abonnementer

  På trods af at OK Mobil for nyligt har skåret ned på mængden af mobilabonnementer, har de stadig et stort udvalg – allesammen uden binding og med mulighed for opsigelse til udgangen af måneden. Et godt valg til familien, der ønsker at samle alle mobilabonnementer ét sted.

  OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab, som ifølge Wikipedia er ejet af 11.600 kunder og forhandlere. De er således en uafhængig udbyder af mobilabonnementer, som alle er uden binding og opsigelses til udgangen af indeværende måned.

  Hos OK Mobil finder du både store og små mobilabonnementer, der passer til såvel børn som voksne. OK Mobil benytter sig af Telia-Telenors mobilnetværk, og tilbyder desuden mobilt bredbånd.

  Sådan har vi fundet de bedste mobilabonnementer uden binding

  Hos Telefakta har vi indsamlet oplysninger om mobilabonnementer siden 2019, og giver dig det fulde overblik over mulighederne på markedet.

  Med tiden har vi indhentet priser på over 200 forskellige mobilabonnementer, og størstedelen har ingen binding. Vi ved at de fleste sætter stor pris på fleksibiliteten, og derfor mener vi også at mobilabonnementer uden binding er det bedste valg for alle.

  Som en del af denne undersøgelse har vi ikke kun sammenlignet mobilabonnementernes bindingsperioder, men også opsigelsesvarsler. Opsigelsesvarslet er den periode, der går, fra du opsiger abonnementet til betalingen ophører. Hos nogle selskaber kan der gå helt op til 30 dage, mens du hos andre selskaber bliver frigjort allerede dagen efter.

  Som led i denne undersøgelse har vi:

  • Analyseret og rangeret mere end 30 udbydere, for at finde de bedste mobilabonnementer uden binding.
  • Gennemgået mere end 200 forskellige abonnementer siden 2019.
  • Holdt os opdaterede på SDFIs tal på teleområdet.

  Hvor hurtigt kan man opsige et mobilabonnement?

  På trods af at de fleste selskaber reklamerer med “ingen binding”, er det værd at læse betingelserne før køb. Det er nemlig ofte “det med småt”, der afgør hvor hurtigt du virkelig kan komme ud af et mobilabonnement.

  Måske har du allerede prøvet at opsige et mobilabonnement, som skulle være “uden binding”, blot for at få oplyst at “dit abonnement ophører om 30 dage jf. betingelser for opsigelsesvarsel”. Dette er selvfølgelig et irritationsmoment, for du vil selvfølgelig gerne ud af abonnementet hurtigst muligt.

  Vent med at opsige mobilabonnementet: Ønsker du at beholde dit nummer, skal du ikke opsige dit mobilabonnement. I stedet skal du bede dit nye teleselskab om nummerflytning. Opsigelse vil derefter ske automatisk, og du vil efterfølgende modtage en dato for nummerflytning.

  Kend opsigelsesvarslet og slip helt for binding

  Når du køber et mobilabonnement uden binding, skal du være opmærksom på opsigelsesvarslet. De fleste teleselskaber har følgende opsigelsesvarsler:

  1. Intet opsigelsesvarsel
   Abonnement kan ophøre fra dag til dag.
  2. Opsigelse til udgangen af en måned
   Eksempel: Ved opsigelse 21. januar ophører abonnementet 31. januar.
  3. 30 dages opsigelsesvarsel
   Dit abonnement ophører altid efter 30 dage.
  4. Indeværende måned + 30 dage
   Eksempel: Ved opsigelse 5. marts ophører abonnementet 30. april.

  Størstedelen af alle mobilabonnementer har enten opsigelse til udgangen af en måned eller 30 dages opsigelsesvarsel.

  Fakta om mobilabonnementer uden binding

  Hvorfor er der binding på mobilabonnementer?

  Før i tiden var det normalt med 6 måneders binding på mobilabonnementer, men i dag er bindingsperioden fjernet helt hos de fleste selskaber. Bindingsperioden sikrede at kunderne ikke skiftede væk efter få uger, hvilket kunne betyde et økonomisk tab for teleselskabet. I dag er omkostningerne for nye kunder formentlig lavere, samtidig med at konkurrencen er højere. Derfor giver det ikke længere mening at binde kunderne i op til 6 måneder.

  Hvad er forskellen på bindingsperiode og opsigelsesvarsel?

  En bindingsperiode er den periode, hvor du ikke kan opsige dit mobilabonnement. Et opsigelsesvarsel er den periode, der går fra opsigelse til endeligt ophør af abonnementet. Har du et mobilabonnement uden binding men med et opsigelsesvarsel på 30 dage, går der altså 30 dage før dit abonnement ophører endeligt. Du skal fortsat betalte for dit abonnement i denne periode.

  Hvordan opsiger man et mobilabonnement?

  Hvis du vil beholde dit nummer, skal du slet ikke opsige dit mobilabonnement. I stedet skal du oprette et abonnement hos et nyt teleselskab efter eget valg, og bede om en nummerflytning. Dit nye selskab vil give dit gamle selskab besked om opsigelsen, og du vil modtage en bekræftelse på dette samt dato for nummerflytning. Nummerflytning kan normalt ske med det samme, eller efter det gamle abonnement endeligt ophører.

  Hvor kan jeg få mobilabonnementer helt uden binding?

  Lebara og Greentel tilbyder mobilabonnementer helt uden binding, og de kan opsiges fra dag til dag. Størstedelen af alle udbydere tilbyder også mobilabonnementer uden binding, men med opsigelsesvarsel på op til 30 dage eller mere.

  Opdateringer til denne undersøgelse

  • 24. april 2023: Priser og produkter er opdateret. Der er ikke ændret på placeringerne.
  • 8. juni 2022: Enkelte priser og produkter er opdateret. Der er ikke ændret på rangeringen.
  • 6. februar 2022: Vi har lavet nogle rettelser i artiklens layout, og har ligeledes opdateret priser og produkter.
  • 15. oktober 2021: Oister er rykket op af listen, da de har opgraderet deres abonnementer og sænket priserne.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar