Der findes ingen specielle mobilabonnementer til ældre mennesker, og behovet kan variere fra person til person. Der kan være mange penge at spare, hvis man vælger med omhu. Se de bedste ældrevenlige mobilabonnementer her.

  Top 8 ældrevenlige mobilabonnementer

  Der findes ingen specifikke mobilabonnementer til ældre mennesker, men det er heldigvis nemt at oprette og skifte abonnement. Se her, hvilke mobilabonnementer vi anbefaler.

  1
  Lebara
  • Fra 20 timer
  • Fra 20 GB (2 GB i EU)
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  Fra 49 kr./md.
  2
  Oister
  • Fra 3 timer
  • Fra 10 GB (8 GB i EU)
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  Fra 59 kr./md.
  3
  Duka
  • Fra 5 timer
  • Fra 5 GB (5 GB i EU)
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  Fra 59 kr./md.
  4
  Greentel
  • Fra 2 timer
  • Fra 2 GB (2 GB i EU)
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  Fra 48 kr./md.
  5
  Call me
  • Fra 2 timer
  • Fra 2 GB
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  Fra 49 kr./md.
  6
  Alka Mobil
  • Fri tale
  • Fra 1 GB
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  • Kræver medlemskab af fagforening el.lign.
  Fra 39 kr./md.
  7
  3 Mobil
  • Fra 3 timer
  • Fra 3 GB
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  Fra 60 kr./md.
  8
  CBB Mobil
  • Fra 7 timer
  • Fra 7 GB
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  Fra 89 kr./md.

  1. Lebara

  Lebara er først og fremmest et billigt teleselskab. Faktisk Danmarks billigste, hvis man måler på mængden af taletid og data til prisen. Det til trods for, at Lebara for nyligt fjernede deres billigste abonnement fra udvalget.

  Mobilabonnementerne fra Lebara er velegnede til ældre mennesker, fordi de er billige og indeholder en god portion taletid og data. Man risikerer ikke at løbe tør midt på måneden, da abonnementet så bliver fornyet. Dette får man naturligvis en besked om, så man kan overveje at skifte til et større abonnement eller ændre sine forbrugsvaner.

  En ting, der overrasker os ved Lebara, er at man kan ringe til dem. De har et direkte telefonnummer til kundeservice, som står på forsiden af deres hjemmeside. Andre selskaber kan finde på at trække kunderne gennem en ring af spørgsmål og formularer, før man endelig får kontaktoplysninger til kundeservice.

  2. Oister

  Oister er velegnet til ældre mennesker med lidt større forbrug. Her er det især deres mobilabonnement med fri data, som er interessant, da det ikke har nogen begrænsninger. Abonnementet er glimrende for dem, der ikke har en computer og kun går på nettet med deres smartphone.

  Hos Oister kan du også få et billigere abonnement, og de har endda specifikke abonnementer til ældre mennesker. Disse kan både bruges i Danmark og EU, og der er fri tale i de fleste af deres abonnementer.

  Da Oister ejes af Hi3G Denmark, bruger de 3’s netværk.

  3. Duka

  Duka har flere ældrevenlige mobilabonnementer, og derudover tilbyder de et serviceabonnement til mobiltelefoner. De kalder det et Mobilsupport-abonnement, og det giver adgang til telefonisk support når teknikken driller. Det kan være en god idé for ældre mennesker, der har svært ved teknikken, og som ikke altid har et familiemedlem i nærheden til at hjælpe sig.

  Hos Duka finder du ofte tilbud til nye kunder, så man kan altså spare en del hvis man opretter nyt abonnement. Alle mobilabonnementer kan bruges i Danmark og EU, så mobiltelefonen fungerer også når du tager på ferie.

  Duka bruger Telia-Telenors netværk.

  4. Greentel

  Hos Greentel får du markedets mest fleksible abonnementsvilkår. Det er godt for ældre mennesker, som ikke lige kender deres forbrug eller behov. Mobilabonnementet kan nemlig opsiges eller ændres fra dag til dag, da der ikke er et længere opsigelsesvarsel.

  Der er abonnementer for ethvert behov hos Greentel, men på det seneste har de dog luget lidt i udvalget. Der er ikke noget fri data-abonnement hos Greentel, men til gengæld kan du tilvælge 5G, hvis du ønsker højere hastigheder.

  Vi anbefaler Greentel til folk med et mindre forbrug, som ønsker mest mulig fleksibilitet.

  5. Call me

  Call me tilbyder flere mobilabonnementer, der egner sig til ældre mennesker. Uanset om behovet er stort eller småt, findes der et godt og billigt abonnement hos Call me.

  For nyligt har Call me introduceret små mobilabonnementer, som kun kan bruges i Danmark, og disse koster kun en brøkdel af andre abonnementer. Det er tilmed muligt at få Spotify Premium til en lavere pris, når du er kunde hos Call me. Her får du fri adgang til millioner af sange, som du kan afspille på din mobiltelefon eller gennem en højttaler.

  Med undtagelse af de mindste mobilabonnementer, fungerer alle abonnementerne i hele EU. Der store mængder EU-data i alle abonnementerne, så du løber ikke tør på ferien.

  6. Alka Mobil

  Alka Mobil er for alle, der enten er kunder hos Alka eller medlem af en fagforening. Listen over samarbejdspartnere er lang, så her kan du med høj sandsynlighed få et godt og billigt mobilabonnement.

  Med fri tale skal du aldrig bekymre dig om at løbe tør for minutter, og den inkluderede data rækker ligeledes langt. Abonnementer er derfor et godt valg for ældre mennesker, der netop har sløjfet fastnet-telefonen og gerne vil spare penge i hverdagen.

  Alka Mobil har for nyligt introduceret ekstra billige mobilabonnementer med fri tale og en meget lille portion data. Disse abonnementer egner sig til dig, der kun bruger mobilen til tale, SMS, læsning af e-mails og MitID.

  7. 3 Mobil

  Hvis du synes det er rart at have en fysisk butik i nærheden så du kan få hjælp af en medarbejder når behovet opstår, er 3 Mobil et ganske godt valg. 3 Mobil tilbyder flere gode og ældrevenlige mobilabonnementer, som tilstrækkelig taletid og data til at dække alle behov.

  3 Mobil udmærker sig også ved at tilbyde mobilabonnementer der kan bruges i mange forskellige lande. Så uanset hvor din næste solskinsferie går til, er der gode chancer for at 3 Mobil dækker destinationen så du kan bruge din mobiltelefon uden høje udgifter til roaming. For en opdateret liste over lande som 3 Mobil dækker, henviser vi til 3LikeHome-informationssiden.

  8. CBB Mobil

  CBB Mobil er et af landets ældre teleselskaber, og de har siden starten levet godt af at sælge billige mobilabonnementer til folk i alle aldre. Selvom CBB Mobil ikke har et specifikt ældrevenligt mobilabonnement, har de stadig mange abonnementer som egner sig perfekt til seniorer.

  Uanset om dit behov for taletid og data er stort eller småt, kan du finde hvad du søger hos CBB Mobil. Bestilling og ændring af mobilabonnement foregår nemt og enkelt, og som hos andre udbydere kan du hele tiden følge dit forbrug.

  Som noget nyt er CBB Mobil også begyndt at tilbyde abonnementer med streamingtjenester, som kan erstatte TV-pakken. Der er altså potentiale for at spare en større sum penge, hvis du bliver kunde hos CBB Mobil.

  Sådan finder du et ældrevenligt mobilabonnement

  Vi mener ikke at specifikke mobilabonnementer er mere ældrevenlige end andre, da menneskers forbrugsvaner er forskellige som nat og dag – også selvom pensionsalderen måske er nået.

  Vi ved samtidig også at flere og flere i alle aldre begynder at bruge internettet flittigt (jf. rapport fra Slots- og Kulturstyrelsen), og derfor er der god grund til at vælge et mobilabonnement der reflekterer dette.

  Hvis du eksempelvis er på udkig efter et ældrevenlig mobilabonnement til dine forældre eller bedsteforældre, anbefaler vi at vælge en udbyder med god kundeservice og et nemt kontrolpanel.

  Forbrugsoversigt ved Greentel mobilabonnement
  De fleste teleselskaber giver dig et godt overblik over dit forbrug. Her er det Greentels forbrugsoversigt, som er opdelt i data, taletid og SMS.

  Er du selv en del af gruppen som har svært ved teknik og derfor ønsker et mobilabonnement som er så simpelt som muligt, anbefaler vi at du vælger et billigt abonnement hvor både taletid og data er inkluderet.

  Du får nemlig løbende information om dit forbrug, og derfor kan du nemt vælge et større abonnement hvis behovet opstår. Til gengæld får du ingen informationer, hvis dit forbrug ligger markant under det du faktisk betaler for.

  Det skal du kigge efter

  • Vælg et af de billigste mobilabonnementer, og opgrader eventuelt senere hvis du opbruger al taletid og data. Udbyderen kan oftest være behjælpelig med dette via telefon eller e-mail.
  • Vælg en udbyder, som er god til kundeservice og har fornuftige åbningstider i deres telefoniske support. Det kan nogle gange være en god hjælp at have ved hånden.
  • Overvej et ekstra supportabonnement, hvis du har svært ved det tekniske. Eksempelvis Duka, som tilbyder et supportabonnement til mobiltelefoner. Det koster lidt, men det kan være en god investering.
  • Vælg et mobilabonnement uden binding og lange opsigelsesvarsler, så du har mest mulig fleksibilitet og nemt kan skifte abonnement efter behov.
  • Undlad at gå målrettet efter “ældrevenlige mobilabonnementer”, da de ikke garanterer at kunne opfylde dine behov. Selvom du er ældre, kan dit forbrug variere lige så meget som hos folk i andre aldersgrupper.

  Overvej et mobilabonnement med fri tale, hvis du ønsker at lukke din fastnettelefon. Der kan være mange penge at spare.

  Kan man beholde fastnetnummeret på mobilen?

  Mange ældre mennesker har måske kun en dyr fastnettelefon, som familien, venner og bekendte kender nummeret til. Når man skifter til et mobilabonnement, kan det gamle fastnetnummer ikke automatisk flyttes med.

  Det kræver altså et nyt nummer, hvis der skiftes fra fastnettelefon til mobiltelefon.

  Heldigvis er det muligt at flytte fastnetnummeret til mobiltelefonen med en viderestillingsservice, der kan tilkøbes hos flere teleselskaber.

  Læs mere her: Sådan flytter du fastnetnummeret til mobilen

  Opdateringer til denne undersøgelse

  • 25. april 2023: Call me er føjet til listen, da de også tilbyder gode mobilabonnementer til ældre. Priser og produkter er opdateret.
  • 8. juni 2022: Der har været enkelte små ændringer i priser og abonnementer, men rangeringen er den samme som før.
  • 6. februar 2022: Vi har tilføjet en ny sektion, som diskuterer muligheden for at beholde fastnetnummeret med mobilabonnementet. Priser og abonnementer er opdateret.
  • 14. oktober 2021: Mobilabonnementer er opdateret, og vi har rykket Oister op ad listen. Lebara er stadig nummer et.
  • 18. august 2021: Vi har føjet Alka Mobil til listen, fordi de tilbyder et par gode mobilabonnementer til ældre mennesker. Priserne er rimelige, og pakkerne indeholder rigelige mængder taletid og data til alles behov.
  • 28. maj 2021: Lebara er føjet til listen over anbefalede mobilabonnementer til ældre, grundet den meget lave pris.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar