Har du brug for midlertidigt internet, som både er hurtigt og nemt at anvende? Eksempelvis i ferieboligen eller på en midlertidig adresse? Se de bedste muligheder her.

  Her kan du få midlertidigt internet

  Midlertidigt internet kan være nødvendigt, hvis du lige er flyttet eller din nuværende boligsituation er kortvarig. Her er 7 udbydere uden bindingsperioder, som er værd at kigge nærmere på.

  1
  Lyca Mobile
  • Fra 15 GB data (EU 7 GB)
  • Ingen binding
  • Gratis oprettelse
  • Internet via mobilt bredbånd
  Fra 49 kr./md.
  Min. pris 49 kr.
  2
  Oister
  • Fra 6 GB data
  • Ingen binding
  • Gratis oprettelse
  • Internet via mobilt bredbånd
  Fra 49 kr./md.
  Min. pris 49 kr.
  3
  Telmore
  • Fra 5 GB data
  • Ingen binidng
  • Oprettelse 99 kr.
  • Internet via mobilt bredbånd
  Fra 49 kr./md.
  Min. pris 148 kr.
  4
  CBB Mobil
  • Fra 7 GB data
  • Ingen binding
  • Gratis oprettelse
  • Internet via mobilt bredbånd
  Fra 59 kr./md.
  Min. pris 59 kr.
  5
  Call me
  • Fra 6 GB data
  • Ingen binding
  • Gratis oprettelse
  • Internet via mobilt bredbånd
  Fra 59 kr./md.
  Min. pris 59 kr.
  6
  Duka
  • Fra 20 GB data (Inkl. EU)
  • Ingen binding
  • Gratis oprettelse
  • Mobilt bredbånd
  Fra 79 kr./md.
  Min. pris 79 kr.
  7
  EWII
  • Gratis router
  • Ingen binding
  • Gratis oprettelse
  • Internet via fiber
  Fra 319 kr./md.
  Min. pris 319 kr.

  #1 – Lyca Mobile

  Gå til udbyder

  Hos Lyca Mobile finder du det billigste internet overhovedet. Det er muligt at få eSIM og bruge abonnementet i en telefon med internetdeling, men du kan også få et almindeligt 4G SIM-kort til brug i en router.

  Lyca Mobile er leveringsdygtige i mobile internetforbindelser til små og mellemstore behov. Deres største datapakke er på 400 GB, hvilket rækker til en lille husstand med moderat forbrug. Er I en større familie, bør I eksempelvis kigge på Oister i stedet.

  Lyca Mobile bruger Telia-Telenors mobile netværk.

  #2 – Oister

  Gå til udbyder

  Oister er et glimrende valg, hvis du skal have midlertidigt internet i en kortere eller længere periode. Særligt, hvis du har et større forbrug af data, da Oister tilbyder markedets største datapakke på mobilt internet.

  Er du flittig forbruger af internettet og skal du have en midlertidig forbindelse uden binding, er Oister et godt og billigt valg. Du kan få en trådløs router med til abonnementet, men det kræver desværre en bindingsperiode på 6 måneder. Routeren kan selvfølgelig undlades eller købes til en lav engangspris, hvorved du slipper for binding.

  Oister benytter 3’s mobile netværk.

  #3 – Telmore

  Gå til udbyder

  Telmore har flere abonnementer til dig, der søger midlertidigt internet. De var først med 5G-internet, og du kan således både vælge mellem 4G- og 5G-abonnementer med eller uden trådløs låne-router. Vil du have låne-router, skal du dog acceptere en bindingsperiode på 6 måneder, men denne kan fravælges hvis du vil slippe for binding.

  Vælger du et abonnement uden binding, får du tilsendt et SIM-kort som kan isættes dit eget trådløse udstyr. Det fungerer således både til mobiltelefoner, tablets og bærbare computere, hvis blot der kan isættes et micro- eller nano SIM-kort.

  Da Telmore ejes af TDC, benytter de TDC’s mobilnetværk.

  #4 – CBB Mobil

  Gå til udbyder

  CBB Mobil ejes af Telenor, men adskiller sig på priser og abonnementsudvalg. Her kan du få hurtigt midlertidigt internet, som fungerer i hele landet, da CBB benytter Telia-Telenors mobilnetværk.

  Normalt får du bare et SIM-kort, som kan sættes i dit eget udstyr, men du kan også købe et abonnement med gratis trådløs router. Her skal du dog binde dig i 6 måneder, men derefter må du så til gengæld beholde den trådløse router.

  #5 – Call me

  Gå til udbyder

  Call me ejes af Telia, og tilbyder billigt mobilt bredbånd helt uden binding. Call me er interessant, fordi de har nogle fornuftige datapakker at vælge imellem, og de har ofte tilbud til nye kunder.

  Da der ikke er nogen binding, er det et godt valg for dig, der har brug for midlertidigt internet her og nu. Det tager kun et par dage fra du bestiller til du modtager SIM-kortet, og du bestemmer selv om du vil købe en trådløs router hos Call me eller bruge din egen.

  I skrivende stund har Call me et tilbud, hvor du får en trådløs router til kun 1 krone mod 6 måneders binding. Denne løsning er interessant, hvis du skal bruge midlertidigt internet i mindst et halvt år.

  Call me bruger Telia-Telenors mobile netværk.

  #6 – Duka

  Gå til udbyder

  Hos Duka kan du få fornuftigt midlertidigt internet, og du kan endda leje en trådløs router til en beskeden merpris. Det er blandt andet smart, hvis du går og venter på etablering af en fast internetforbindelse, da du ikke behøver at investere i dyrt udstyr eller binde dig i en længere periode.

  Duka har både mobilt internet til brug i Danmark og resten af EU, så du kan faktisk også tage abonnementet med på ferie. Skal du eksempelvis bo midlertidigt i et andet land, fungerer Dukas internet også der. Husk blot at tjekke betingelserne, og vælg en datapakke der passer til dit forbrug.

  Duka bruger Telia-Telenors mobile netværk.

  #7 – EWII

  Gå til udbyder

  Energiselskabet EWII har i længere tid haft deres eget fibernet i Trekantsområdet, men i de seneste par år er de begyndt at vokse ud af deres eget område. Det betyder at flere adresser landet over kan få bredbånd fra EWII, og det er en god ting. EWII har nemlig ingen binding, og derfor er de et oplagt valg til midlertidigt internet.

  Hos EWII får du en gratis trådløs router med til abonnementet, så du hurtigt kan komme i gang. Du kan få EWII bredbånd, hvis du er koblet på fibernettet fra Norlys, Nord Energi, Fibia, EnergiFyn, TDC Net og flere andre.

  Der kan være gode besparelser for nye kunder, så tjek gerne deres hjemmeside for at se dine muligheder.

  Før du køber midlertidigt internet: Det skal du være opmærksom på

  Hvis du skal have midlertidigt internet i en kortere eller længere periode, skal du være opmærksom på flere ting. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse, og du risikerer at være fastlåst i et abonnement over længere tid.

  1. Oprettelsesgebyrer

  Mange udbydere har et oprettelsesgebyr, som enten skal dække håndtering, forsendelse eller etablering af din internetforbindelse. Husk derfor at tjekke det med småt, så du ikke bliver overrasket.

  Det er heldigvis muligt at finde udbydere, som tilbyder gratis oprettelse.

  2. Bindingsperiode

  Private kunder må bindes i op til 6 måneder, og det benytter mange udbydere sig af. Hvis du bare skal have midlertidigt internet på en adresse i et par måneder, skal du kigge efter abonnementer uden binding. De findes heldigvis, men det er en god idé at dobbelttjekke inden du bestiller.

  3. Opsigelsesvarsel

  Noget, som mange ikke er klar over, er at mange udbydere har opsigelsesvarsler på 30 dage eller mere. Det betyder altså, at selvom der ikke er binding på et abonnement, skal det opsiges et bestemt antal dage før du ikke længere skal bruge det.

  Hvis du eksempelvis ved at du skal flytte den 31. marts, og du har 30 dages opsigelsesvarsel hos din udbyder, skal du senest opsige abonnementet den 1. marts. Opsiger du det senere, skal du betale for en længere periode end du har brug for.

  Dette står oftest med småt i den kontrakt, du modtager fra din udbyder, så husk at læse den grundigt. Du kan også tjekke vores oversigt over udbydernes opsigelsesvarsler.

  4. Trådløst udstyr

  Din internetforbindelse er ikke meget værd, hvis ikke du har en trådløs router. Skal du ud og købe dit eget udstyr, kan det hurtigt koste over 1000 kroner. Det er en stor udgift, hvis du kun skal have en midlertidig internetforbindelse.

  Mange udbydere tilbyder en lånerouter, og hos andre kan du købe en router med rabat. Så får du trådløst netværk i hele boligen, uden at det koster en formue.

  Hvad er det billigste internet man kan få?

  Det billigste internet man kan få i 2024 afhænger af din adresse, da priserne varierer fra område til område. Prisen afhænger nemlig af dine tilslutningsmuligheder, og derfor gælder ingen priser for hele landet.

  Du kan med fordel finde det billigste internet her, og indtaste din adresse hos de forskellige udbydere. På den måde kan du finde ud af, hvilken type internet der er billigst for dig.

  Alternativt kan det anbefales at vælge mobilt bredbånd, da det i næsten alle tilfælde er billigere end eksempelvis fibernet.

  Opdateringer til denne undersøgelse

  • 14. februar 2024: Kviknet er fusioneret med EWII, og derfor udgår de fra listen.
  • 29. januar 2024: Priser og produkter er opdateret. Telenor udgår, da de ikke længere tilbyder abonnementer uden binding, men i stedet er EWII og Lyca Mobile tilføjet til vores anbefalinger.
  • 30. maj 2023: Priser og produkter er opdateret. CBB Mobil og Telmore er føjet til listen, da de også tilbyder billigt internet uden binding.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar