Siden indeholder annoncelinks. Læs mere

  Det er nemt at bruge NemID, og det bliver endnu nemmere hvis du installerer nøgle-appen på din mobiltelefon.

  Du finder appen her:

  Det kan du med NemID-appen

  NemID-appen gør det nemt at logge ind på sider, som bruger login med NemID. Du kan også bruge appen til godkendelse af betalinger, bankforretninger og som digital underskrift på dokumenter, hvorved du ikke længere behøver at bruge af koderne på dit fysiske nøglekort.

  Kort opsummeret kan du blandt andet bruge NemID-appen til følgende:

  • Login på netbanken
  • Login på offentlige sider, f.eks. Borger.dk
  • Underskrivning af dokumenter (f.eks. lejekontrakter og abonnementer)
  • Godkendelse af betalinger

  Det vil sige ALT det, du også kan bruge dit almindelige nøglekort til.

  Sådan fungerer NemID-appen

  Du starter med at hente NemID-appen fra den relevante app-butik, og installere den.

  Efter du har installeret din NemID nøgleapp, bliver du bedt om at vælge en pinkode der låser nøgleappen op. Det anbefales at vælge en sikker pinkode, som du ikke benytter andre steder.

  Du kobler derefter dit nøglekort til, således at der opnås en direkte forbindelse mellem appen og dit nøglekort.

  Det er desuden muligt at bruge fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse til oplåsning af nøgleappen, hvilket giver et ekstra lag sikkerhed i forhold til en klassisk pinkode.

  Du vil herefter være klar til at bruge NemID-appen.

  Ved brug: Meddelelse dukker på på skærmen

  Det anbefales for nemhedens skyld at indstille NemID-appen, så du får en besked på skærmen af mobiltelefonen hver gang der anmodes om en nøgleadgang.

  Du udfylder først dit brugernavn og adgangskode på den pågældende hjemmeside, og dernæst afsender du anmodningen til din nøgleapp. Et par sekunder efter ser du meddelelsen på telefonen, hvor du skal godkende handlingen.

  Når handlingen er godkendt, får du lov at gå til næste skridt.

  Derfor bør du bruge NemID-appen

  Hvis du har en nyere mobiltelefon fra eksempelvis Apple, Samsung eller lignende mærke, er det en stor fordel at installere NemID-appen og bruge den i stedet for det gammeldags nøglekort.

  Du slipper ikke kun for at skulle modtage nye nøglekort i tide og utide, men du undgår også helt at skulle have det med dig og tyde de mange små talkoder på kortet. For svagtseende kan det være en rar fordel, da det kan være særdeles svært at tyde de mange koder på nøglekortet.

  Med appen i hånden skal du blot godkende anmodningen om login, og det tager få sekunder.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar