Hvad er hybrid bredbånd, og hvem kan have gavn af det? Vi dykker ned i dette relativt nye produkt, og kigger på hvilke muligheder der findes på markedet.
Læs i denne guide hvorfor vi mener det er det bedste bredbånd til dig i et udkantsområde, samt hvilke abonnementer der findes.
Her kan du få hybrid bredbånd
Hybrid bredbånd er et produkt fra YouSee, som tilbyder følgende abonnementer på nuværende tidspunkt:
Abonnementer og priser er ajourført 13. oktober 2020.
YouSee har siden november 2017 tilbudt dette produkt, og de har altså siden lanceringen testet og optimeret deres eksisterende produkter for hele tiden at kunne tilbyde dig den bedst mulige internetadgang.
Ifølge YouSee kan de levere internet, som er op til 6 gange hurtigere end det du har adgang til fra din adresse med et normalt kablet xDSL-modem, hvor hastigheden i udkantsområder normalt ligger under 10 Mbit/s.
Hvem har gavn af hybrid bredbånd?
Hvis du bor udenfor områder med nedgravede COAX- eller fiberkabler, kan hybrid bredbånd være en overvejelse værd.
Stort set alle landets husstande har de gammeldags kobberkabler installeret fra dengang KTAS eksisterede, da alle skulle have forbindelse til telefonnettet på daværende tidspunkt.
Internet via telefonnettet er dog ikke særlig hurtigt, og det kan endda være meget langsomt hvis du bor i et landdistrikt. Helt ned til 5 Mbit/s eller mindre, hvilket kan betyde at din adgang til nettet er så langsom at det bliver svært at søge informationer, foretage køb online eller logge ind på offentlige hjemmesider ved hjælp af NemID.
Hvis du befinder dig i et sådant område, hvor der ikke i skrivende stund er planer om etablering af fibernet eller lignende, så kan hybrid bredbånd altså være særligt interessant at overveje.
Hvad er hybrid bredbånd?
Hybrid bredbånd kombinerer de to teknologier DSL og 4G til én samlet forbindelse, således at du kan opnå højere hastigheder selvom du bor i et udkantsområde. Du får altså almindeligt bredbånd OG mobilt bredbånd i ét samlet abonnement.
DSL-forbindelsen leveres gennem det gamle telefonnet, som består består af kobberledninger. Bor du på landet, er denne type forbindelse ikke altid særligt hurtig.
4G-forbindelsen får du gennem det mobile netværk, men hvis du bor på landet er det ikke sikkert at der findes en mobilmast i nærheden. Hastigheden kan dog komme op over 100 Mbit/s i visse områder, men den kan også have udsving hvis du befinder dig længere fra mobilmasten.
Hybrid bredbånd kræver specielt udstyr for at kunne fungere, og dette udstyr leveres altså fra udbyderen.
Hvor hurtigt kan hybrid bredbånd blive?
Hybrid bredbånd kan give dig download-hastigheder på op til 100 Mbit/s sammenlagt, samt en forventet upload-hastighed på op til 15 Mbit/s sammenlagt.
Uanset hvor du bor, kan du altså forvente at opnå mærkbart højere hastigheder end du har adgang til i forvejen.
Hastigheden kan dog variere fra sted til sted, men ofte kan du danne dig et indtryk på forhånd ved eksempelvis at måle hastigheden på din smartphone mens du befinder dig inde i boligen. Det giver ikke en helt præcis måling, men du kan på denne måde få en fornemmelse af hvor du ligger henne i forhold til den samlede potentielle hastighed du kan få leveres.
En anden mulighed er at tage et kig på Mastedatabasen.dk, hvor du får et samlet overblik over alle 4G-master i hele landet.
Hvilket udstyr kræves for at få hybrid bredbånd?
Når du bestiller hybrid bredbånd, kræves der et specielt modem der kan kombinere signalet fra både kobbernettet og 4G. Et såkalt hybridmodem.
Hybridmodemmet ligner et helt almindeligt modem, men sørger altså for at splejse de to signaler sammen til ét stærkt signal der potentielt kan øge din nuværende hastighed med 100% eller mere.
Med dette udstyr kan du streame film, spille computer og downloade ved højere hastigheder end du har været vant til førhen.
Sådan fandt vi de bedste abonnementer på hybrid bredbånd

Vi ved at hybrid bredbånd er en interessant mulighed for alle i et udkantsområde, da det kombinerer mobilt bredbånd og bredbånd via telefonstikket. Vi ved dog også at løsningen ikke udbydes af et stort antal selskaber, og det kan derfor være en fordel at undersøge hele markedet.
Som led i vores analyse har vi kigget på hele markedet, hvilket omfatter mere end 40 forskellige udbydere samt 250 forskellige abonnementer.
Som led i vores undersøgelse har vi:
- Analyseret og rangeret mere end 40 udbydere.
- Gennemgået over 250 forskellige abonnementer.
- Holdt os opdaterede på SDFIs tal på teleområdet.