Siden indeholder annoncelinks. Når du køber via links på denne side, kan vi modtage kommission. Læs mere

  Du har i længere tid ledt efter et par nye solbriller på nettet, men prisen har aldrig været under 1.000 kroner.

  Nu dukker der pludselig et opslag op på Facebook med netop de solbriller du har kigget efter, og til en pris langt under det normale.

  Du klikker selvfølgelig på opslaget, som tager dig til en webshop, men her stopper du op. Noget er galt.

  Svindlere lokker med lidt for gode tilbud

  Desværre er det kun de færreste, der når at opdage svindlen før de har afgivet deres betalingsoplysninger. I iveren efter at få en eftertragtet vare til hvad de tror er årets bedste tilbud, glemmer de at tjekke om sælgeren eller webshoppen er den de udgiver sig for at være.

  Oftest bliver du som forbruger lokket med gode tilbud og store besparelser, men nogle gange er det for godt til at være sandt. Priserne er sat urealistisk lavt for at lokke oplysninger ud af kunderne, hvorefter der eksempelvis hæves større beløb på kortet eller også dukker varerne aldrig op.

  Men hvordan undgår du så at blive snydt?

  Lær at spotte fuptilbuddene

  I nutidens tilbudsjungle kan det være svært at skille fåret fra flokken, og de fleste kan ikke gennemskue om sælgeren er reel eller ej.

  Her gennemgår vi derfor nogle af de klassiske faresignaler, som du altid bør være opmærksom på når du finder et godt tilbud.

  Er sælger en privatperson eller forretning?

  Hvis sælgeren er en privatperson, som eksempelvis har sat en vare til salg på DBA eller via Facebook, er løsningen enkel: Hvis varen er dyr eller eftertragtet, eksempelvis en iPhone, en computer, en fladskærm eller lignende, så skal du insistere på at møde sælgeren og ligeledes bede om at se kvitteringer på varerne. Således er du sikker på at sælgeren er reel, og varen ikke er stjålet.

  Er der tale om en butik, eksempelvis en webshop, er det nogle helt andre ting du skal kigge efter. Det kan ofte være svært at finde ud af om webshoppen er reel eller ej, men her er nogle indikatorer du altid bør kigge efter:

  • Har webshoppen en dansk adresse?
  • Er det muligt at finde kontaktoplysninger på webshoppen, og er oplysningerne korrekte?
  • Hvad siger andre kunder om webshoppen på f.eks. Trustpilot, Google og lignende?
  • Bruger webshoppen et sikkert betalingsvindue til indtastning af kortoplysninger?
  • Er webshoppens tekster danske, og er stavning/sprogbrug korrekt?

  Ingen garanti

  Er svarende på ovenstående spørgsmål positive, er der bedre chance for at sælger er reel. Det er dog stadig ingen garanti for at du undgår at blive snydt.

  Betal med sikre betalingsmidler

  Du bør aldrig betale med en bankoverførsel, da pengene ikke kan tilbageføres hvis du snydes eller ikke får hvad du har betalt for.

  Med internationale kreditkort og eksempelvis PayPal er du lidt bedre sikret, da du her kan få tilbageført betalingen i visse tilfælde.

  Af samme grund er det også vigtigt at du kun indtaster dine betalingsoplysninger i et sikkert betalingsvindue, særligt hvis du ikke har 100% tillid til siden. Det er normalt kun de meget store og kendte webshops, der håndterer betalinger for varer direkte på deres egen side og i deres eget system.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar