Når du kigger efter et nyt mobilabonnement, er det en god idé at undersøge hvilket netværk teleselskabet bruger. Det kan nemlig være afgørende for om du har god eller dårlig dækning i de områder du befinder dig mest, og derfor er det ærgerlige penge at spilde ved ikke at undersøge dette.

  I Danmark har vi tre netværk: TDC, Telia-Telenor og 3. Teleselskaber lejer sig ind på ét af disse netværk. Da dækningen i dit område kan variere alt efter hvilket teleselskab du vælger, er der god grund til at undersøge dette.

  Se hvilket netværk dit teleselskab bruger

  Vi har indhentet informationerne fra hver enkelt teleselskab, og samlet dem i tabellen herunder.

  Liste med teleselskaber og netværk, A-Å

  TeleselskabNetværk
  3 Mobil3
  AltiboxTelia-Telenor
  BolignetTelia-Telenor
  Call meTelia-Telenor
  CBB MobilTelia-Telenor
  Dansk NetTDC
  DukaTelia-Telenor
  EesyTDC
  EvercallTelia-Telenor
  Fastnet.nuTDC
  Flexii3
  GladmobilTelia-Telenor
  GreenspeakTelia-Telenor
  GreentelTelia-Telenor
  HalloTDC
  HappiimobilTDC
  LebaraTelia-Telenor
  LINDSmobilTelia-Telenor
  Mit TeleTelia-Telenor
  NettalkTDC
  Oister3
  OK MobilTelia-Telenor
  RelatelTDC
  StofaTDC
  TeleBonusTDC
  TeleGoTDC
  TelenorTelia-Telenor
  TeliaTelia-Telenor
  TelmoreTDC
  UnoTelTDC
  VelkommenTDC
  ViptelTDC
  WaooTelia-Telenor
  YouSeeTDC
  LycamobileTelia-Telenor

  Mangler et teleselskab på listen herover? Læg gerne en kommentar, så tilføjer vi informationen til tabellen hurtigst muligt.

  Danmark har tre forskellige netværk

  I Danmark har vi tre forskellige netværk:

  • 3
  • TDC
  • Telia-Telenor

  3 har det yngste netværk i Danmark. Ifølge Wikipedia gik de i luften 13. oktober 2003 som det første mobilselskab med hurtigt 3G-net. Dengang havde de andre primært fokus på det langsommere 2G-net, der primært blev brugt til tale og SMS.

  TDC har landets ældste netværk og Telia-Telenor slog deres netværker sammen i 2011. Det betyder for sidstnævnte at deres to separate netværker nu er samkørt fuldstændigt, og at de deler kapaciteten ligeligt.

  Sådan finder du teleselskabet med bedste netværk

  Selvom der naturligvis er mange faktorer, der afgør hvilket teleselskab du skal vælge, er dækningen yderst relevant. Særligt på de placeringer hvor du oftest befinder dig – eksempelvis i hjemmet, på arbejdspladsen og langs din pendler-rute.

  Find nærmeste mobilmaster

  Mastedatabasen kan du se de præcise placeringer for mobilmaster over hele landet, og du kan ligeledes se hvilke master der er planlagt til etablering i nærmeste fremtid.

  Mastedatabasen kort over Vejle med nuværende og kommende mastepositioner
  På Mastedatabasens hjemmeside kan du se et oversigtskort over alle landets eksisterende og fremtidige mastepositioner. Disse er markeret med blå prikker, mens fremtidige mastepositioner er markeret med små stjerner.

  Dette giver dig ikke kun et indblik i placeringen af mobilmaster netop nu, men også i fremtiden.

  Grunden til at dette er vigtigt, er at jo tættere du er på mobilmasten jo større chance er der for at opnå godt signal.

  I byerne er der normalt altid en mast i nærheden fra alle netværk, men udenfor bymidterne ser det anderledes ud.

  Tjek hastigheder i dit område

  Tjekditnet kan du lave et opslag på din adresse og se hvilke hastigheder der kan leveres via de forskellige netværk lokalområdet. For det mobile netværk er hastighederne dog kun vejledende og baseret på dækningen udendørs, men det kan alligevel være en god rettesnor i forhold til mulighederne i dit lokalområde.

  På Tjek dit net kan du lave et opslag på en hvilken som helst adresse i landet, og deraf få informationer om dine muligheder.

  Grunden til at vi anbefaler dette, er at forskellige mobilmaster godt kan have forskellig kapacitet – og med Tjek dit net får du altså et godt billede af hvad de forskellige netværk kan levere på en specifik placering.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar