Er du begyndt at modtage opkald fra numre, du ikke kender? Vil du gerne vide hvem der ringer, før du besvarer opkaldet eller ringer tilbage? Vi har samlet de bedste og mest effektive måder at finde personen bag et fremmed nummer, så du kan få vished inden du ringer op.

  Brug for nyt nummer? Spar penge med nyt mobilabonnement

  Alle former for chikane kan anmeldes til politiet på telefonnummer 114. Er du i akut fare, skal du kontakte alarmcentralen på 112.

  Hvis du oplever mange chikanøse opkald hver dag, kan du hurtigt løse problemet ved at skifte nummer. Vores sammenligning af mobilabonnementer kan hjælpe dig med at vælge det bedste abonnement til dit behov, og du kan desuden vælge et nyt nummer.

  Her er de bedste og billigste mobilabonnementer netop nu:

  1
  Lebara
  • Fra 5 timer / 5 GB
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  Fra 19 kr./md.
  2
  Greentel
  • Fra 2 timer / 2 GB
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  Fra 48 kr./md.
  3
  Oister
  • Fra 6 timer / 6 GB
  • Gratis oprettelse
  • Ingen binding
  Fra 59 kr./md.

  Står du og skal bruge et nyt nummer her og nu, kan du også købe startpakker med taletidskort i de fleste kiosker og tankstationer.

  Det er vigtigt at du beder om hemmeligt nummer hos dit nye selskab, så det ikke ender i telefonbøgerne eller andre åbne registre.

  Du kan også bede om at komme på Robinsonlisten, samt få navne- og adressebeskyttelse.

  Hvem ringer til mig?

  Først kan du lave et opslag i telefonbogen. Her skal du skrive nummeret uden mellemrum (eks. 80404040). Er der intet resultat, kan du indtaste nummeret i søgefeltet på Google eller Facebook. En fjerde mulighed er at indtaste nummeret i MobilePay, som bruges af 4 mio. danskere. Her kan du være heldig at få et navn på personen, hvis vedkommende har en MobilePay-konto.

  Læs mere om hver enkelt mulighed herunder.

  1. Slå telefonnummeret op i telefonbogen

  Det første du kan gøre for at finde ud af hvem nummeret tilhører, er at slå det op i telefonbøgerne på nettet. Her anbefaler vi at du prøver Krak.dk, DeGuleSider.dk eller 118.dk.

  Har personen med det ukendte nummer valgt at lade sit nummer registrere i telefonbøgerne, vil du kunne finde det her. I de fleste tilfælde får du svar på din undren her, men hvis du ikke har heldet med dig er der heldigvis flere muligheder.

  2. Søg efter telefonnummeret på Google

  Hvis det ukendte nummer ikke findes i telefonbøgerne, bør næste skridt være at søge på Google. Du indtaster blot hele nummeret på Google, uden mellemrum, og laver en søgning.

  Når du laver en søgning på Google, kan det ske at nummeret findes på en firma-hjemmeside eller offentlig profil. Det kan også være at andre har registreret oplysninger om det ukendte nummer i én af de store portaler, der specialiserer sig i netop dette – heriblandt 180.dk og UkendtNummer.dk. Her vil du typisk kunne finde oplysninger om hvem der ringer, hvis der er tale om et telemarketingfirma eller firma i det hele taget.

  Sådan gør du:

  1. Åbn google.dk, og indtast nummeret uden mellemrum
  2. Prøv evt. at sætte gåseøjne omkring nummeret (f.eks. “88888888”)
  3. Gåseøjnene indskrænker søgeresultaterne.

  3. Søg efter telefonnummeret på Facebook

  Hos Slots- og Kulturstyrelsen kan man læse, at 77 % af danskerne pr. 2019 har en Facebook-profil. På Facebook er det muligt at oplyse sit telefonnummer, og vælge om andre kan finde ens profil ved hjælp af dette.

  Du kan altså være heldig at det ukendte nummer kan kobles sammen med en Facebook-profil, hvis du søger efter telefonnummeret på Facebook, og derigennem finder du måske navnet på personen der ringer til dig.

  Sådan gør du:

  1. Tryk i søgefeltet (“Søg på Facebook”)
  2. Indtast det ukendte nummer, og tryk Enter/”Ok”
  3. Tryk evt. på “Personer” under “Filtre”, for kun at vise søgeresultater for personer.

  4. Søg efter telefonnummeret på MobilePay

  MobilePay bruges af 4,5 millioner danskere. Fra foråret 2024 vises brugernes fulde, juridiske navne i appen, så man kan se præcis hvem man overfører/modtager penge til/fra. Det skriver MobilePay i en nyhed fra den 9. januar 2024. Allerede nu bruger de fleste deres rigtige navne i appen.

  Som du nok ved, får du oplyst modtagerens navn, inden du sender eller anmoder om penge i appen. Dermed kan MobilePay bruges som en nummeroplysning, hvis du bliver ringet op af et ukendt nummer.

  Sådan gør du:

  1. Åbn Mobilepay
  2. Send et vilkårligt beløb, f.eks. 5 kr.
  3. Indtast det ukendte nummer som modtager
  4. Hvis nummeret tilhører en MobilePay-konto, får du oplyst brugerens navn
  5. Annuller, og luk appen ned igen.

  5. Søg efter telefonnummeret i din indbakke

  Mailapplikationer såsom Outlook og Gmail har en søgefunktion, hvor du blandt andet kan søge efter et telefonnummer. Måske tilhører det ukendte nummer et firma, som du har været i kontakt med via mail? Er det tilfældet, kan du identificere telefonnummeret med denne metode.

  Denne metode er relevant, hvis du eksempelvis har bestilt tilbud på byggeri, havearbejde, mekaniker eller lignende, da de ofte ringer op for at aftale nærmere.

  Det kan også være en idé at søge blandt SMS’er i din mobiltelefon, da identiteten nogle gange kan findes derigennem.

  6. Installer Truecaller-appen og identificer ukendte numre

  Truecaller findes til både iPhones og Android-telefoner, og fungerer som en erstatning for den eksisterende telefon-app på din smartphone. Truecaller kan identificere ukendte telefonnumre ved at lave et opslag i databasen, samt advare dig hvis nummeret er markeret som svindel eller telemarketing.

  En stor liste af numre er blevet opbygget af appens brugere, og disse numre bliver automatisk blokeret når der indgår et bestemt antal af rapporteringer om spam og lignende. Det er altså en uhyggeligt effektiv app, der gør op med uønsket telemarketing og svindel.

  Udover at benytte den offentlige blokeringsliste, kan du også lave din egen. Så kan du blokere bestemte telefonnumre, så de hverken kan ringe dig op eller sende SMS’er til dig.

  Svindler, telefonsælger eller noget tredje?

  Der er mange gode grunde til ikke at besvare et ukendt nummer. Hvis du bliver ringet op af et dansk nummer, eventuelt ad flere omgange, kan det meget vel være forsøg på spoofing. Spoofing går kort fortalt ud på at udenlandske svindlere udgiver sig for at ringe fra et vilkårligt dansk nummer, så de kan lokke personlige oplysninger ud af dig. Hvis du prøver at ringe tilbage til det viste danske nummer efterfølgende, får du fat i en fremmed person der ikke ved at hans/hendes nummer er blevet misbrugt til svindel.

  Herudover kan ukendte numre også være telefonsælgere eller personer du kender, men som du bare ikke ønsker at tale med lige nu. Uanset hvad grunden måtte være, kan det sommetider være en god idé at slå et ukendt nummer op med henblik på at finde flere oplysninger om hvem der ringer.

  Nyttig viden om ukendte opkald

  Vi har samlet en række ofte stillede spørgsmål herunder. Læs med og find svar på vigtige spørgsmål, som giver dig bedre og mere sikker telefoni.

  Hvem ringer med skjult/hemmeligt nummer?

  Når et skjult eller hemmeligt nummer ringer, er der mange som vælger at ignorere opkaldet og eventuelt venter til der bliver lagt besked på telefonsvareren. Når der ringes fra skjult eller hemmeligt nummer er det ofte tegn på skumle hensigter, men der er også mange privatpersoner som har valgt at ringe med hemmeligt nummer. Du fristes måske derfor til at undersøge hvem der ringer med hemmeligt nummer, så du kan få vished om hvem der ringer til dig.

  Desværre er det ikke muligt at få oplyst, hvem der ringer med hemmeligt nummer, og der er ikke meget du kan gøre for at stoppe det. Hvis du oplever de mange opkald som chikanøse og de fortsætter over længere tid, kan du søge om aktindsigt hos dit teleselskab. Det er dog en tidskrævende og bekostelig affære, så det er formentlig nemmere at skifte nummer hvis du er udsat for chikane opkald.

  Hvordan kan man selv ringe med hemmeligt nummer?

  Hvis du gerne vil foretage opkald med hemmeligt nummer fra din mobiltelefon, har du to muligheder:

  1) Bed om permanent skjult nummer hos dit teleselskab.

  2) Tast #31# efterfulgt af det telefonnummer, du ønsker at ringe til (#31# virker kun, når der ringes fra en mobiltelefon. Fra fastnettelefon er det *31*, og via bredbåndstelefoni er det *74*)

  Mulighed nr. 2 er velegnet til enkelte opkald, og kan eksempelvis være nyttig hvis du ikke ønsker at modtageren af opkaldet skal få oplyst dit telefonnummer.

  Hvordan undgår jeg opkald fra telemarketing?

  Hvis du ofte modtager opkald fra ukendte numre og undrer dig over hvem der ringer, kan det skyldes dine vaner på nettet og andre steder. Hvis du ofte deltager i konkurrencer eller videregiver dit telefonnummer på hjemmesider, kan det være blevet opsnappet af firmaer som videreformidler det i en pulje til telemarketingfirmaer.

  Vi anbefaler derfor følgende gode vaner, så du kan undgå eller begrænse uønskede opkald i fremtiden:

  – Oplys aldrig dit telefonnummer på sider, du ikke kender. Eksempelvis konkurrence-sider eller udenlandske sider uden firmaoplysninger.

  – Offentliggør aldrig dit telefonnummer på nettet.

  – Skjul dit telefonnummer fra sociale medier, eksempelvis Facebook.

  – Bloker numre, som du ikke ønsker at blive kontaktet af.

  Hvilket land bliver du ringet op fra?

  Der er mange gode grunde til at undersøge, hvilket land der ringes op fra. Hvis det fremmede telefonnummer ser mærkeligt ud og ikke er på 8 cifre som normale danske telefonnumre, er der god grund til at mistænke at opkaldet kommer fra udlandet.

  Danske telefonnumre er altid angivet med landekoden +45, efterfulgt af 8 cifre. Ser landekoden anderledes ud, kan du finde den i tabellen herunder:

  A
  Afghanistan93
  Albanien355
  Algeriet213
  Andorra376
  Angola244
  Anguilla1
  Antigua og Barbuda1
  Argentina54
  Armenien374
  Aruba297
  Ascension247
  Aserbajdsjan994
  Australien61
  Australske Eksterritoriale Områder672
  B
  Bahamas1
  Bahrain973
  Bangladesh880
  Barbados1
  Belgien32
  Belize501
  Benin229
  Bermuda1
  Bhutan975
  Bolivia591
  Bosnien-Hercegovina387
  Botswana267
  Brasilien55
  Brunei Darussalam673
  Bulgarien359
  Burkina Faso226
  Burundi257
  C
  Cambodja855
  Cameroun237
  Canada1
  Caymanøerne1
  Centralafrikanske Republik236
  Chile56
  Colombia57
  Comorerne269
  Congo242
  Congo, Den Demokratiske Republik243
  Cookøerne682
  Costa Rica506
  Cote d’Ivoire225
  Cuba53
  Cypern357
  D
  Diego Garcia246
  Djibouti253
  Dominica1
  Dominikanske Republik1
  E
  Ecuador593
  Egypten20
  El Salvador503
  England44
  Eritrea291
  Estland372
  Etiopien251
  F
  Falklandsøerne500
  Fiji679
  Filippinerne63
  Finland358
  Forenede Arabiske Emirater971
  Frankrig33
  Fransk Guyana594
  Fransk Polynesien689
  Færøerne298
  G
  Gabon241
  Gambia220
  Georgien995
  Ghana233
  Gibraltar350
  Grenada1
  Grækenland30
  Grønland299
  Guadeloupe590
  Guam1
  Guantanamo Bay53
  Guatemala502
  Guinea224
  Guinea-Bissau245
  Guyana592
  H
  Haiti509
  Holland31
  Hollandske Antiller599
  Honduras504
  Hong Kong852
  Hviderusland375
  I
  Indien91
  Indonesien62
  Irak964
  Iran98
  Irland353
  Island354
  Israel972
  Italien samt Vatikanstaten39
  Jamaica1
  J
  Japan81
  Jomfruøerne, Amerikanske1
  Jomfruøerne, Britiske1
  Jordan962
  K
  Kap Verde238
  Kasakhstan7
  Kenya254
  Kina86
  Kirgisistan996
  Kiribati686
  Kroatien385
  Kuwait965
  L
  Laos856
  Lesotho266
  Letland371
  Libanon961
  Liberia231
  Libyen218
  Liechtenstein423
  Litauen370
  Luxembourg352
  M
  Macau853
  Madagaskar261
  Makedonien389
  Malawi265
  Malaysia60
  Maldiverne960
  Mali223
  Malta356
  Marokko212
  Marshalløerne692
  Martinique596
  Mauretanien222
  Mauritius230
  Mayotte262
  Mexico52
  Midwayøerne
  Mikronesien691
  Moldova373
  Monaco377
  Mongoliet976
  Montenegro382
  Montserrat1
  Mozambique258
  Myanmar95
  N
  Namibia264
  Nauru674
  Nepal977
  New Zealand64
  Nicaragua505
  Niger227
  Nigeria234
  Niueøen683
  Nordkorea850
  Norfolkøen672
  Norge47
  Ny Caledonien687
  O
  Oman968
  P
  Pakistan92
  Palauøerne680
  Palæstina970
  Panama507
  Papua Ny Guinea675
  Paraguay595
  Peru51
  Pitcairnøen
  Polen48
  Portugal m. Azorerne og Madeira351
  Puerto Rico1
  Q
  Qatar974
  R
  Réunion262
  Rumænien40
  Rusland7
  Rusland, Astellit7
  Rusland, BCL7
  Rusland, Radius7
  Rusland, Westbalt7
  Rwanda250
  S
  S. Helena290
  S. Kitts & Nevis1
  S. Lucia1
  S. Pierre & Miquelon508
  S. Vincent og Grenadinerne1
  Saipan1
  Salomonøerne677
  Samoa, amerikansk1684
  Samoa, Vestsamoa685
  San Marino378
  Sao Tomé og Principe239
  Saudi Arabien966
  Schweiz41
  Senegal221
  Serbien381
  Seychellerne248
  Sierra Leone232
  Singapore65
  Slovakiet421
  Slovenien386
  Somalia252
  Spanien34
  Sri Lanka94
  Storbritannien44
  Sudan249
  Surinam597
  Sverige46
  Sverige, Kystzone. Dækkende HT-området og Bornholm46
  Swaziland268
  Sydafrika27
  Sydkorea82
  Sydsudan211
  Syrien963
  T
  Tadsjikistan992
  Taiwan886
  Tanzania255
  Tchad235
  Thailand66
  Tjekkiet420
  Togo228
  Tokelau690
  Tonga676
  Trinidad og Tobago1
  Tunesien216
  Turkmenistan993
  Turks- og Caicosøerne1
  Tuvalu688
  Tyrkiet90
  Tyskland49
  Tyskland, Grænsezone. Dækkende Sønderjyllands Amt49
  U
  Uganda256
  Ukraine380
  Ungarn36
  Universal Ring Gratis800
  Uruguay598
  USA1
  Usbekistan998
  V
  Vanuatu678
  Venezuela58
  Vietnam84
  W
  Wallis og Futuna681
  Y
  Yemen967
  Z
  Zambia260
  Zimbabwe263
  Æ
  Ækvatorialguinea240
  Ø
  Øst Timor670
  Østrig43

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  8 kommentarer

  1. Hvis du modtager et opkald fra 69890*** (* er “joker/wild”) eks. 69 89 05 60, så lad være at svare og bloker lortet omgående. Nummerserien der starter med 69890 har i mange år været tilknyttet til et hav af små “teleudbydere” der udelukkende har til formål at dele numre ud til brug ved telemarketing og andre lyssky forretninger. I skreven stund ejes nummerserien af TELECOM X ApS som er stiftet af et andet selskab (POWERNET ApS) som så igen ejes af en vifte af holding selskaber. Alene typen af selskabskonstruktion bør få alle alarmklokkerne til at bimle&bamle men som om det ikke var nok så har driftselskabet med den skumle nummerserie (find dem på Telecomx.dk) været under tvangsopløsning på baggrund af en anmodning fra erhvervsstyrelsen, hvilket jeg antager er fordi de ikke har indsendt årsregnskab/rapport som nævnt i selskabslovens §225 stk. 1. Derfor valgte jeg at skrive denne advarsel, som jeg håber når ud til alle de danskere der ikke har truecaller eller lign. De røvhuller skal BIIIP ikke frit ku fortsætte med at plage befolkningen hvis IKS kan stikke en kæp i hjulet 🙂

   • Thomas Hansen on

    Hej IKS,
    Tak for tippet – jeg håber andre finder det brugbart 🙂
    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

  2. Villy Hansen on

   Hej
   Min kone bliver ret ofte ringet op fra f.eks. 45 51969655 el. 45 33545481 og mange mange andre numre – der bliver sagt haloouuoo og derefter lagt på – heldigvis dog ikke om natten. – hun har mindst haft 50 opringninger over tid (2 – 5 om ugen)

   • Thomas Hansen on

    Hej Villy

    Det er irriterende, når man bliver ringet op af ukendte numre flere gange om ugen. Når der kun bliver sagt “hallo” eller røret smides på med det samme, tyder på at der er tale om Wangiri – et svindelnummer, som har til formål at få modtageren af opkaldet til at ringe tilbage. Når man ringer tilbage, kan man risikere at blive overtakseret.
    Min anbefaling er derfor at ignorere opkald fra ukendte numre, og eventuelt blokere dem hvis du har mistanke om fup eller svindel. Du kan melde numrene til dit teleselskab, men desværre kan de ikke forebygge denne type opkald fuldstændigt.

    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

  3. please hjælp mig, jeg er kun 14 år g der er en der skriver til mig sådan noget med hvis jeg spørger hvem er du siger personen din mors morgenmad og ja nummert er +45 [skjult af admin]

   • Thomas Hansen on

    Hej Erika,

    Det lyder ikke rart. Jeg vil anbefale at du starter med at tale med dine forældre om det, og evt. blokerer nummeret hvis personen bliver ved at skrive til dig.

    Hvis personen bliver ved at skrive til dig fra andre numre, kan du gå til politiet og anmelde personen for chikane.

    Jeg håber at mine råd kan bruges.

    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

  4. Inger Tofte on

   Jeg er blevet ringet op af tlf. +45 28 ** ** ** – i formiddag onsdag 7. april. Jeg kender ikke nr. og har blokeret det – uden at kunne finde ud af, hvem der ringede!

   • Thomas Hansen on

    Hej Inger,

    Jeg har undladt at vise hele nummeret, af hensyn til reglerne om deling af personoplysninger.

    Ved at benytte 180.dk kan jeg se at det pågældende nummer tilhører enten Call me eller et eksternt telemarketing firma, der forsøger at sælge mobilabonnementer over telefonen.

    Når du søger på 180.dk og andre lignende sider, skal du skrive telefonnummeret uden mellemrum (og gerne uden +45 foran) – eksempel: 12344321. Så skulle du gerne få vist et resultat, hvis andre har indrapporteret nummeret.

    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

  Skriv en kommentar