Med dual SIM får din mobiltelefon flere anvendelsesmuligheder, og det kan være praktisk til mange formål. Bliv klogere på dual SIM og mulighederne her.

  Dual SIM giver dig to SIM-kort i samme telefon

  Dual SIM betyder lige præcis det, som navnet antyder: To SIM-kort i samme telefon. Mange smartphones har i dag plads til to (nano)SIM-kort på samme tid, og det giver dig flere anvendelsesmuligheder. De nyeste iPhones er også født med muligheden for dual SIM, dog i et lidt anderledes format: iPhones har plads til et eSIM og et almindeligt SIM-kort, hvilket også kaldes for “hybrid dual SIM”.

  Med dual SIM kan du blandt andet have to telefonnumre på samme telefon, og du kan slå hvert SIM-kort til eller fra som du ønsker. Det ene SIM-kort kan eksempelvis have dit arbejdsnummer, mens det andet SIM-kort kan have dit private nummer. Når du så kommer hjem fra arbejde, kan du blot deaktivere dit arbejdsnummer. Så har du fred indtil næste arbejdsdag begynder, og du behøver ikke slæbe rundt på to mobiltelefoner.

  Dual SIM giver dig også mulighed for at tage dit danske SIM-kort med på udlandsrejsen, hvor du så kan indsætte et lokalt SIM-kort samtidigt. Herved kan du eksempelvis bruge data fra det lokale SIM-kort, mens du stadig kan modtage beskeder og opkald hjemme fra Danmark.

  Kort om dual SIM typer

  Der findes to forskellige typer: Dual SIM og hybrid dual SIM. Vi forklarer lidt om begge typer herunder, så du kan blive klogere på forskelle og ligheder.

  Dual SIM

  Dual SIM findes i mange Android-telefoner, og rummer to fysiske SIM-kort i nano-størrelse. SIM-kortene placeres typisk i en lille bakke eller skuffe, som du skubber ind i siden af telefonen.

  I Kina, Hongkong og Macao sælges også iPhone X-, 11- og 12-modeller med dual SIM (kilde: Apple).

  Hybrid dual SIM

  Hybrid dual SIM bruges blandt andet i iPhones udenfor Kina, Hongkong og Macao. Det går helt enkelt ud på at du kan kombinere et nano SIM-kort med et eSIM, som så fungerer på samme måde som to fysiske SIM-kort.

  For at kunne gøre brug af dette, skal du finde en udbyder som understøtter eSIM. Du kan se hvilke i vores oversigt over udbydere, som understøtter eSIM.

  Hvordan virker dual SIM?

  Dual SIM virker ved, at du indsætter og aktiverer to SIM-kort i din mobiltelefon. Mange Android-telefoner understøtter dette, mens iPhones i skrivende stund kun understøtter hybrid dual SIM (nano SIM-kort + eSIM).

  Der er flere forskellige indstillingsmuligheder ved brug af dual SIM, og de kan variere en smule fra telefon til telefon.

  Med dual SIM kan du eksempelvis indstille telefonen til kun at benytte data fra det ene SIM-kort, og du kan også aktivere eller deaktivere SIM-kortene enkeltvis. Det er også muligt at have begge SIM-kort aktiveret samtidig, så din telefon kan besvare opkald og modtage SMS’er på to forskellige numre.

  Du får altså, kort fortalt, to telefoner i én.

  Fordele ved dual SIM

  Der er mange fordele ved at vælge en mobiltelefon med dual SIM. Herunder har vi samlet nogle af de vigtigste fordele, som du bør kende.

  1. Adskil arbejde og fritid med to telefonnumre

  Mange bruger deres arbejdstelefon som deres private telefon, og har således kun ét nummer. Det kan derfor være svært at holde rigtigt fri, hvis chefen, kunder eller kollegaer ringer efter arbejdstid.

  Med dual SIM kan du adskille arbejde og privatliv fuldstændigt, ved at have et SIM-kort til hvert formål. Du kan simpelthen bare lukke dit arbejdsnummer når du er hjemme, og åbne det igen når du møder på arbejde. Du får derfor en fuld opdeling af arbejde og privatliv, hvilket kan være til gavn for mange.

  2. Hav et ekstra SIM-kort til udlandsopkald, og hold kontakt med familie og venner

  Mange mennesker har familie og venner, som har bosat sig i udlandet. Et typisk dansk mobilabonnement inkluderer ikke taletid til opkald ud af Danmark, så her skal du have fat i et specielt taletidskort.

  Du kan have taletidskortet siddende i din mobiltelefon ved siden af dit almindelige SIM-kort, så du altid kan komme i kontakt med familie eller venner i udlandet.

  3. Kombiner dansk og lokalt SIM-kort i udlandet, og spar penge

  Det kan være dyrt at bruge et dansk SIM-kort i udlandet. Med dual SIM kan du købe et lokalt SIM-kort, som du kan bruge på din rejse. Dit danske SIM-kort kan stadig være aktivt, så du ikke misser vigtige beskeder eller opkald hjemmefra. Det lokale SIM-kort kan imidlertid bruges til data og opkald, hvorved du har adgang til Google Maps og rejse-apps på din vej som rejsende.

  4. Mulighed for dual apps

  Mange telefoner har mulighed for at klone apps, så de kan køre i to versioner sideløbende. I mange tilfælde skal apps bruge dit telefonnummer for at bekræfte din identitet, og med dual SIM + dual apps kan dette lade sig gøre. Dette er stadig relativt nyt, og du kan blandt andet læse mere hos Gadgets360.

  Dette kan blandt andet give dig mulighed for at have flere separate konti på sociale medier, så du eksempelvis kan passe din forretning og dit privatliv på to separate konti. WhatsApp bliver også nævnt i denne sammenhæng, da det er én af mange apps som kræver aktivering med telefonnummer for at virke.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar