Hvor kan du uploade dine filer gratis, med eller uden login? Hvilke tjenester er de bedste, hurtigste og mest sikre på nettet? Vi har undersøgt mulighederne, og guider dig til de bedste gratis upload-tjenester herunder.

  Gratis upload af filer og billeder (uden login)

  Når du bare hurtigt skal uploade en fil eller et billede, kan du bruge en af de gratis tjenester uden login. Så slipper du for at oprette bruger og logge ind, hver gang du skal dele en enkelt fil eller et enkelt billede. Dette er også smart, hvis du gerne vil dele ting anonymt.

  WeTransfer

  Med WeTransfer kan du uploade filer på op til 2 GB, og det er muligt at sende en e-mail til alle som skal modtage filen. Det kræver ingen konto, og du kommer hurtigt i gang.

  Der findes også en betalt version, som giver dig mulighed for at sende endnu større filer.

  File.io

  File.io giver dig mulighed for at uploade filer på op til 100 MB lynhurtigt, ved simpelthen at vælge filen og uploade den. Du slipper for at udfylde funktioner, og får blot et link hvor filen kan downloades fra. Tjenesten er blandt andet smart, hvis du hurtigt skal dele en mindre fil med kollegaer eller venner. Filer slettes automatisk efter én download.

  Der findes også betalte versioner, som giver dig flere funktioner og højere dataloft.

  Transfernow

  Transfernow gør det muligt at sende store filer på op til 5 GB, og filerne forbliver online i 7 dage. Filerne kan beskyttes med kode, hvis det ønskes, og du kan nemt trække filer til vinduet og slippe for hurtig upload.

  Udover den gratis version findes der også en betalt version, som giver dig flere muligheder.

  Imgur

  Imgur er skabt til at uploade billeder og video. Det er en slags YouTube, men det kan bruges anonymt og uden login. Det er selvfølgelig helt gratis, og tjenesten er lynhurtig. Du kan generere sjove memes eller Gif-filer, hvis du ønsker dette.

  SendGB

  Med SendGB kan du uploade filer på op til 5 GB gratis, og du kan selv vælge hvor længe filen skal være til rådighed og om den skal slettes øjeblikkeligt efter download. Når du uploader filen får du et download-link, men du kan også sende dette til en udvalgt e-mail adresse.

  Du kan opgradere til en betalt konto, hvis du ønsker at uploade filer på op til 20 GB.

  TransferXL

  Hos TransferXL kan du uploade filer på op til 5 GB gratis, og det er muligt at forbruge op til 10 GB om dagen. Filer opbevares en uge, og du kan administrere hver upload individuelt. Det er selvfølgelig muligt at opgradere til en betalt konto, hvis du ønsker flere funktioner. 

  Gratis upload af filer og billeder (med login)

  Der kan være flere fordele ved at vælge en gratis upload-tjeneste med login. Den største fordel er selvfølgelig at du selv kan administrere dine filer, og gemme dem for evigt. Filerne ligger nemlig i mapper som på din computer, så det er nemt at organisere og rydde op undervejs.

  Læs også: Bedste gratis lagerplads i skyen

  Google Drev

  Google Drev er en vældigt populær gratis upload-service, som de fleste har adgang til via deres Google konto. Du får op til 15 GB lagerplads helt gratis, og du kan selv råde over pladsen. Har du brug for mere plads, kan det også lade sig gøre.

  Microsoft OneDrive

  Hvis du har en Microsoft-konto, har du formentlig allerede gjort brug af OneDrive. Med OneDrive kan du uploade op til 5 GB gratis, og du bestemmer selv hvordan filerne skal opdeles og hvor længe de skal gemmes. Der findes også betalte versioner med mere data, som også giver adgang til Microsoft Office-apps.

  Dropbox

  Dropbox giver dig en gratis konto med 2 GB lagerplads, som du kan anvende til hvad som helst. Du kan altså uploade alle de filer du vil, og kun opgradere hvis behovet melder sig. Dropbox har betalte konti, som kan bruges af flere personer samtidigt, hvilket eksempelvis betyder at op til 6 familiemedlemmer kan dele en enkelt konto.

  iCloud Drive

  Hvis du har et Apple-produkt, har du formentlig allerede et Apple ID. Dermed har du også adgang til iCloud, som er Apples gratis upload-tjeneste. I den gratis version har du 5 GB lagerplads, men i de betalte versioner kan du få op til 2 TB lagerplads. Den betalte version hedder iCloud+, og giver dig mulighed for at synkronisere et væld af apps på tværs af dine Apple-enheder.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar