Siden indeholder annoncelinks. Læs mere

  Der findes mange forskellige hjælpemidler til din computer, som gør hverdagen både nemmere og hurtigere.

  Flere af dem fås endda gratis, så du ikke engang have betalingskortet op af lommen.

  Herunder tager vi et kig på nogle af de gratis hjælpeværktøjer, som gør hverdagen med computer og internet nemmere:

  Fjern reklamer med AdBlock

  AdBlock er måske en af de mest populære udvidelser til din internetbrowser, og det med god grund:

  AdBlock fjerner nemlig ikke kun synlige reklameblokke fra hjemmesider, men sørger også for at du ikke tvinges til at se reklameklip før afspilning af videoklip. Der er således god grund til at installere AdBlock, hvis du ofte distraheres af reklamer og føler dig generet af disse.

  Find AdBlock her.

  Rens computeren med gratis antivirus

  Der findes flere gode og gratis antivirusprogrammer, som du kan installere hvis du føler at din computer kører langsommere end normalt.

  Antivirusprogrammer scanner hele din computer og renser den for blandt andet malware, som kan sløve din computer eller i værste tilfælde ødelægge den.

  Her er en række antivirusprogrammer, som kan fås gratis på nettet:

  Programmerne fås både til Mac og Windows.

  TIP: Når du har scannet din computer og evt. renset den, kan du afinstallere/fjerne antivirusprogrammet igen. Ofte sløver programmet din computer en lille smule, da det ofte kræver nye opdateringer og dermed trækker ressourcer. Ønsker du at være på en helt sikre side, kan du dog med fordel lade antivirusprogrammet være tændt og aktiveret på din computer permanent.

  Ryd op på din computer med CCleaner

  Som tiden går vil gamle ubrugte billeder, dokumenter og andre filer hobe sig op på din computer. Det samme gælder for programmer og apps som du ikke længere bruger, og det kan i sidste ende gøre din computer langsom.

  CCleaner er et gratis hjælpeprogram, der gennemgår din computer og rydder op hvor det er nødvendigt. Programmet giver dig et overblik over hvad der kan gøres, og efterfølgende kan du få programmet til at klare det automatisk.

  CCleaner fås både til Mac og Windows.

  Find CCleaner her.

  Hold styr på dine kodeord med Dashlane

  Selvom de fleste internetbrowsere holder styr på dine kodeord for dig og automatisk kan indstilles til at vælge supersikre kodeord, kan det være rart at have det hele liggende centralt i et simpelt program.

  Dashlane er en password manager, der giver dig mulighed for at holde styr på op til 50 forskellige kodeord i deres gratis version.

  På den måde undgår du at glemme dine kodeord med jævne mellemrum, og du får tilmed forslag til nye sikre kodeord når dette er aktuelt.

  Dashlane fås til både Mac og Windows.

  Find Dashlane her.

  Gem det hele i “skyen” med Google Drev

  Google Drev er blot én ud af mange gratis cloud services, men der er gode chancer for at du allerede i forvejen har en Google konto. Dermed har du også adgang til Google Drev, hvor du får op til 15 GB lagerplads helt uden omkostninger.

  Læs også: Bedste gratis lagerplads i skyen

  Med Google Drev kan du gemme alt af betydning på en supersikker plads på nettet, hvor det kan tilgås fra både din computer, smartphone og tablet.

  Google Drev snakker også sammen med Google Fotos, som er en app der giver dig overblik over dine billeder og samler dem i album, således at dine billeder altid er sikrede på en online lagerplads.

  Det anbefales til hver en tid at gemme alle billeder og vigtige dokumenter på enten Google Drev eller lignende service, således at du aldrig risikerer at miste noget hvis din computer eller telefon går i stykker eller bliver stjålet.

  Udover Google Drev findes blandt andet også:

  • Dropbox
  • OneDrive
  • iCloud

  Find Google Drev her.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar