Siden indeholder annoncelinks. Når du køber via links på denne side, kan vi modtage kommission. Læs mere

  Gigabit er en uafhængig udbyder af hurtigt bredbånd, og de dækker det meste af Danmark via forskellige forbindelsesteknologier. Fra bredbånd via telefonstikket til hurtigt fibernet, mulighederne er mange hos Gigabit. Du er måske endda så heldig at du kan få op til 5000 Mbit bredbånd, hvilket er markant hurtigere end hos andre udbydere.

  Er du sikker på at Gigabit er det rette valg for dig, og hvilke alternativer findes der? Vi har undersøgt mulighederne, og vurderet Gigabit på en række vigtige faktorer. I denne artikel har vi samlet alle de informationer du har brug for, så du kan blive klædt på til at træffe det rette valg.

  Bedste abonnementer fra Gigabit

  Gigabit tilbyder forskellige forbindelser alt efter hvor i landet du bor, og dine muligheder kan derfor variere. Har du adgang til fibernettet via Gigabit, kan du dog være heldig at have adgang til markedets hurtigste internetforbindelser. Herunder er et udblik af de bedste internetforbindelser fra Gigabit.

  Priser og abonnementer herunder er opdateret den 29. marts 2021.

  Bredbånd via fibernettet

  Tjek din adresse her

  • Op til 1000/1000 Mbit
  • 319 kr./md.
  • 3 mdr. binding
  • Oprettelse fra 998 kr.

  Bredbånd via fibernettet er det bedste valg, og med en hastighed på op til 1000/1000 Mbit er hele familiens behov dækket godt ind.

  Hos Gigabit kan du også få endnu højere hastigheder, men vi vurderer at det i de fleste tilfælde er unødvendigt.

  Bredbånd via telefonstikket

  Tjek din adresse her

  • Op til 100/30 Mbit
  • 249 kr./md.
  • Ingen binding
  • Oprettelse fra 499 kr.

  Hos Gigabit kan du få bredbånd via telefonstikket, og du kan desuden få pair bonding hvor to forbindelser lægges sammen for at opnå dobbelt så høj hastighed.

  Vi anbefaler generelt ikke bredbånd via telefonstikket medmindre det er din eneste mulighed, da hastigheden kan variere meget.

  Fordele

  • Specialiseret udbyder. Gigabit lever og ånder for hurtige bredbåndsforbindelser, og det er altså her deres spidskompetencer ligger.
  • Mulighed for pair bonding med bredbånd via telefonstikket, hvor to forbindelser kobles sammen så hastigheden fordobles.
  • God og nærværende kundeservice, der nemt kan kontaktes telefonisk eller skriftligt. Det er også muligt at skrive til Gigabit via sociale medier.
  • Fibernet tilbydes med meget høje hastigheder, der kan overgå tilbud fra konkurrerende udbydere.

  Ulemper

  • Svært at gennemskue priserne og mulighederne, da Gigabit ikke har samlet priserne for alle deres abonnementer i en komplet oversigt.
  • Mange adresser kan slet ikke få bredbånd fra Gigabit, da de kun dækker en del af landets mere end 2 millioner husstande.
  • Oprettelse og etablering af fiberbredbånd på din adresse er ikke uden omkostninger, og der tillægges gebyrer for både oprettelse og teknikerbesøg.

  Alternative udbydere

  Gigabit er overordnet set en god og attraktiv udbyder, som i mange områder kan tilbyde meget høje hastigheder. Til gengæld kan du også være uheldig at bo i et område hvor Gigabit ikke kan levere deres bedste forbindelser, så her kan det være værd at undersøge alternativerne.

  Vi har gennemgået markedet, og herunder har vi samlet de bedste alternativer til Gigabit.

  Bredbånd

  UdbyderInfoPriser
  KviknetOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 199 kr./md. »
  (Min. pris 1.194 kr.)
  FastspeedOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
  (Min. pris 1.494 kr.)
  HiperOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 229 kr./md. »
  (Min. pris 1.572 kr.)
  TelenorOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, ingen binding.Fra 249 kr./md. »
  (Min. pris 249 kr.)
  Priser og produkter er opdateret den 10. november 2021.

  Mobilt bredbånd

  UdbyderInfoPriser
  OisterFra 6 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
  (Min. 49 kr.)
  CBB MobilFra 7 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
  (Min. 59 kr.)
  DukaFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan lejes, ingen binding.Fra 79 kr./md. »
  (Min. 79 kr.)
  3 MobilFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 100 kr./md. »
  (Min. 100 kr.)
  Priser og produkter er opdateret den 8. juni 2022.

  Vilkår hos Gigabit

  Det anbefales at nærstudere de gængse vilkår, før du opretter et abonnement hos Gigabit. Der kan nemlig i nogle tilfælde være vilkår eller betingelser, som gør abonnementet dyrere end ventet eller som binder dig i en længere periode end ønsket.

  Bindingsperiode

  Der er en bindingsperiode på kun 3 måneder hos Gigabit, hvilket er mindre end hos de fleste udbydere. Til gengæld er der også et relativt højt oprettelsesgebyr, som dog kan variere fra adresse til adresse.

  Opsigelsesvarsel

  Opsigelsesvarslet hos Gigabit er på indeværende måned + efterfølgende måned, hvilket betyder at der kan gå op til 2 måneder før dit abonnement ophører endeligt.

  Normalt er varslet på 30 dage, men flere udbydere har som Gigabit et lidt længere opsigelsesvarsel.

  Oprettelsespriser

  Der er ikke kun ét, men flere oprettelsesgebyrer i forbindelse med nye abonnementer hos Gigabit. Først og fremmest skal du betale for selve oprettelsen, og dernæst for et teknikerbesøg. Gebyrerne kan dog variere alt efter adresse og forbindelsesmuligheder.

  Særlige tilbud hos Gigabit

  Gigabit har ikke som sådan en lang række særlige tilbud, da deres kerneprodukt består af hurtigt internet. Du får derfor ikke en lang række særtilbud, som du kan vælge til eller fra.

  5000 Mbit fiberbredbånd

  Èt særligt tilbud sprang os dog i øjnene, da vi besøgte Gigabits hjemmeside: 5000/5000 Mbit fiberbredbånd. Denne hastighed er markant højere end hvad konkurrenterne kan levere, og det er da også langt mere end hvad de fleste har behov for.

  Men til en relativt lav månedlig pris er dette faktisk et interessant tilbud, omend unødvendigt for de fleste almindelige brugere.

  Kundeservice hos Gigabit

  Det er muligt at komme i kontakt med Gigabit via Facebook, e-mail og telefon. Gigabit har generelt hurtige svartider, og deres kundeservice sidder klar mellem 9 og 20 i hverdagene samt 9 og 15 i weekenderne. Dette er markant bedre end hos mange konkurrenter, og bevirker da også at du som kunde ofte kan opleve kortere svartider end du er vant til fra andre udbydere.

  Anmeldelser – hvad siger kunderne om Gigabit?

  Gigabit får meget blandede anmeldelser på Trustpilot og Google. De kritiske bedømmelser går som regel på stabiliteten og hastigheden, men også leveringstiden på nye forbindelser. Mange kunder har været utilfredse med etableringsarbejdet og denne proces, hvilket i sagens natur er kritisk når internetforbindelsen er en vital del af vores alles hverdag.

  Blandt de positive anmeldelser vægtes det dog også at Gigabit tager problemstillingerne seriøst, og kunderne er generelt glade for at Gigabit går proaktivt til værks.

  Fakta om Gigabit

  Hvem ejer Gigabit?

  Gigabit ApS er en uafhængig internetudbyder, der siden starten i 2009 har leveret internetforbindelser over det meste af landet.

  Hvilke netværk bruger Gigabit?

  Gigabit lejer sig ind på infrastrukturen hos flere forskellige fiberselskaber, og etablerer desuden deres egen infrastruktur i visse dele af landet. De lejer sig også ind på TDC’s kobbernet.

  Tilbyder Gigabit samlerabatter?

  Nej, Gigabit giver ikke samlerabatter. Til gengæld er priserne i den lave ende, så rabatten er ikke en decideret nødvendighed her.

  Hvilke abonnementer tilbyder Gigabit?

  Gigabit tilbyder bredbåndsabonnementer via det gamle kobbernet og det nye fibernet. De kan levere over det meste af landet, og i nogle områder med hastigheder på helt op til 5000/5000 Mbit.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar