Siden indeholder annoncelinks. Læs mere

  Mange holder fast i den gamle fastnettelefon uden grund. Ved at flytte fastnetnummeret til mobilen, kan du spare mange penge. Vi viser dig hvilke selskaber der understøtter dette, og hvordan det fungerer.

  Disse selskaber understøtter fastnetnumre til mobilen

  Flere selskaber tilbyder en service, hvor dit fastnetnummer viderestilles til dit mobilnummer. På den måde kan du slippe af med din dyre fastnettelefon, uden at miste fastnetnummeret. Herunder har vi samlet de selskaber, som understøtter fastnetnumre til mobilen.

  Greentel
  Se abonnementer
  Pris: 49 kr./md.
  Greentel tilbyder at flytte fastnetnummeret til mobilen. Det fungerer ved at alle opkald viderestilles til dit mobilnummer. Greentel har mange abonnementer at vælge imellem, og de ligger generelt i den billige ende.
  3 Mobil
  Se abonnementer
  Pris: 29 kr./md.
  3 tilbyder servicen 3Hjemmenummer, som du selv kan vælge til eller fra i dit mobilabonnement. Dit fastnetnummer bliver automatisk viderestilles til dit mobilnummer, så du kan besvare alle opkald fra din mobiltelefon.
  Fastnet.nu
  Se abonnementer
  Pris: Fra 38 kr./md.
  Fastnet.nu kan flytte dit fastnetnummer over til mobilen, så det kan kobles til et SIM-kort og bruges som almindelige mobilnummer. Du kan vælge mellem flere abonnementer med forskellige mængder taletid inkluderet.
  Altibox
  Se abonnementer
  Pris: 49 kr./md.
  Altibox tilbyder flytning af fastnetnummeret til mobiltelefonen. Det foregår via viderestilling, og kræver betaling for særskilt abonnement+viderestilling. Der er flere abonnementer at vælge imellem hos Altibox.
  Evercall
  Se abonnementer
  Pris: 10 kr./md.
  Hos Evercall kan du oprette et mobilabonnement, og derefter få dit fastnetnummer viderestillet hertil. Servicen koster 10 kroner per måned, og derudover skal du være mobilkunde hos Evercall.
  TeleBonus
  Se abonnementer
  Pris: Fra 38 kr./md.
  TeleBonus gør det muligt at flytte dit gamle fastnetnummer over på et SIM-kort, så det kan bruges på mobilen. Du kan vælge mellem flere abonnementer, og data kan tilkøbes.

  Sådan får du fastnetnummeret over på mobilen

  Det er nemt at få fastnetnummeret over på mobilen. Alt du skal gøre, er følgende:

  • Du vælger et teleselskab, som tilbyder viderestilling af fastnetnummer til mobilnummer.
  • Du opretter et passende mobilabonnement, og får dit nye mobilnummer.
  • Dit fastnetnummer flyttes til samme teleselskab, og viderestillingen aktiveres.
  • Du vil nu modtage opkald til fastnetnummeret på dit nye mobilabonnement.
  • Når du ringer til personer, som har ringet til dit fastnetnummer, foregår det via dit mobilnummer.
  • Når en person modtager et opkald fra dig, vil dit mobilnummer figurere på deres telefon.

  Forskellen på fastnet- og mobilnumre

  Ifølge den samlede danske nummerplan er fastnet- og mobilnumre adskilt i serier, for bedre at kunne administrere kapaciteten.

  Den nationale nummerplan
  Den samlede danske nummerplan. Billede: Energistyrelsen.

  Af samme grund kan man ikke få et fastnetnummer over på mobilnetværket, og vice versa. Derfor tilbyder selskaberne i stedet en ekstra service, hvor opkald til fastnetnummeret automatisk viderestilles til mobilnummeret.

  Når du har flyttet dit fastnetnummer over til mobilselskabet, kan du modtage opkaldene på din mobiltelefon. Hvis du ringer ud til numre, som har forsøgt at ringe til dit fastnetnummer, vil dit mobilnummer blive vist.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar