Siden indeholder annoncelinks. Læs mere

  Hvilken fibernet udbyder giver dig det bedste og billigste fiberbredbånd? Hvem kan levere på din adresse? Vi har undersøgt 19 forskellige udbydere af hurtigt fiberbredbånd. Find svarene her.

  Resultat: Top 10 fibernet udbydere med fornuftige priser

  Der er store prisforskelle på fiberbredbånd. Derfor skal du se dig for, inden du vælger. Vi anbefaler, at du tjekker flere forskellige udbydere, da priserne kan variere i forskellige landsdele. Herunder har vi samlet udbyderne med de bedste priser og produkter, så du kan spare penge.

  1
  Jetnet
  • Hastigheder op til 1000 Mbit/s
  • 6 mdr. binding
  • Router kan lejes (20 kr./md.)
  Fra 239 kr./md.
  Min. pris 1434 kr.
  2
  Telenor
  • Hastigheder op til 2500 Mbit/s
  • Ingen binding
  • Router medfølger
  Fra 269 kr./md.
  Min. pris 269 kr.
  3
  Bolignet
  • Hastigheder op til 1000 Mbit/s
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger ikke
  Fra 269 kr./md.
  Min. pris 1614 kr.
  4
  Kviknet
  • Hastigheder op til 1000 Mbit/s
  • Ingen binding
  • Router medfølger
  Fra 279 kr./md.
  Min. pris 279 kr.
  5
  Hiper
  • Hastigheder op til 1000 Mbit/s
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  Fra 279 kr./md.
  Min. pris 1674 kr.
  6
  Telia
  • Hastigheder op til 1000 Mbit/s
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  Fra 279 kr./md.
  Min. pris 1674 kr.
  7
  Fastspeed
  • Hastigheder op til 1000 Mbit/s
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  Fra 299 kr./md.
  Min. pris 1794 kr.
  8
  Stofa
  • Hastigheder op til 1000 Mbit/s
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  Fra 319 kr./md.
  Min. pris 1934 kr.
  9
  YouSee
  • Hastigheder op til 2500 Mbit/s
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  Fra 329 kr./md.
  Min. pris 2372 kr.
  10
  Norlys
  • Hastigheder op til 1000 Mbit/s
  • 6 mdr. binding
  • Router medfølger
  Fra 379 kr./md.
  Min. pris 2274 kr.

  Om priser og produkter – Fibernettet er ikke ét samlet net. Det ejes af forskellige selskaber landet over, og derfor kan priserne variere fra by til by. For at få prisen på din adresse, bør du tjekke flere udbydere. Dermed sikrer du, at du får det billigste fiberbredbånd på din adresse.

  Sådan fandt vi de bedste udbydere af fibernet

  Markedet for fibernet er under konstant forandring, og flere udbydere dukker op hele tiden. Vi ser også at flere fiberselskaber åbner deres netværk, så du som forbruger får flere valgmuligheder. Dette er godt nyt, men betyder også at du hele tiden bør overvåge markedet.

  I en tid hvor udbuddet konstant forandrer sig, er det vigtigt at holde en finger på pulsen for at forstå hvilke abonnementer der er bedst netop nu. Det har vi gjort siden 2019, og vi kan konkludere at besparelsespotentialet er stort.

  Derfor har vi udarbejdet denne guide, som giver dig et overblik over de bedste og billigste udbydere af fibernet i Danmark.

  Som led i vores undersøgelse har vi:

  • Analyseret og rangeret mere end 40 udbydere.
  • Gennemgået over 250 forskellige abonnementer.
  • Evalueret hver udbyder ud fra kriterierne: Pris per måned, gebyrer, abonnementsvilkår og kundeservice.
  • Holdt os opdaterede på SDFIs tal på teleområdet.

  Pris på 1000 Mbit fibernet – så meget kan du spare

  De fleste vil gerne have en hurtig og stabil internetforbindelse, som kan leve op til husstandens behov for streaming, computerspil, hjemmearbejde og meget mere. Derfor er det naturligt at kigge på udbydere af fibernet som det første, da fiberbredbånd både giver dig de højeste hastigheder og den mest stabile forbindelse.

  Hastigheden sniger sig nemt op på 1000/1000 Mbit i de fleste dele af landet, men hos enkelte udbydere kan du få endnu hurtigere fiberbredbånd. Eksempelvis på TDC’s fibernet, hvor hastigheden kan komme op på 2500/2500 Mbit/s. TDC har et meget stort og bredt fibernet, som de har udvidet kraftigt siden de i 2009 købte DONG Energy’s fibernet.

  Udover TDC findes også flere andre store fiberselskaber, som efterhånden har store fibernet med flere udbydere at vælge imellem. Heriblandt Norlys, Fibia, Onefiber og flere andre. Er du koblet på deres fibernet, kan du med stor sandsynlighed få billig internetforbindelse gennem billige udbydere.

  Uanset hvilket åbent fibernet du er tilkoblet, har du mulighed for at spare mange penge ved at vælge den billigste udbyder af fiberbredbånd. Se vores tabel herunder for eksempler.

  1000/1000 Mbit: Dyreste vs. billigste

  DyresteBilligste
  Stofa, 399 kr./md.
  Waoo, 399 kr./md.
  EWII, 399 kr./md.
  Bolignet, fra 279 kr./md.
  Fastspeed, fra 319 kr./md.
  Prisforskel80 – 120 kr./md.
  Priser ajourført den 26. maj 2023. Medleveret udstyr kan variere.

  Derfor er der forskel på priserne

  Som det kan ses i tabellen herover, er der relativt store prisforskelle mellem de dyreste og billigste udbydere af fiberbredbånd. Det skyldes i mange tilfælde at produkterne ikke er direkte sammenlignelige, da der eksempelvis er forskelligt trådløst udstyr inkluderet i de forskellige abonnementer.

  Eksempelvis får du hos Stofa og Waoo noge anderledes udstyr, som giver dig et trådløst netværk med bedre dækning end hvad du normalt har inkluderet hos de billige udbydere.

  Se hvem der udbyder fiberbredbånd hos dig

  Find udbyder på Tjekditnet
  Med Tjekditnet.dk kan du lave et opslag på din adresse og få præcise informationer fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) om hvilke udbydere der er tilgængelige hos dig.

  Leverandørerne af det fysiske fibernet er et stort sammensurium af teleselskaber, energiselskaber og mindre andelsselskaber.

  Da der ikke gælder samme regulering for fibernettet som ved andre typer internet, kan det variere meget hvilke udbydere der kan levere fibernet på din adresse.

  Det er heller ikke sikkert at naboen har samme forbindelsesmuligheder som du har, da forskellige leverandører også somme tider har nedgravet ledninger på hver sin side af en vej.

  Den nemmeste måde at se hvem der udbyder fibernet på din adresse, er ved at foretage en adressesøgning på Tjekditnet.dk. Denne side er drevet af SDFI, og har således en database over forbindelsesmulighederne på alle danske adresser over hele landet.

  Vær dog opmærksom på at Tjekditnet.dk ikke altid har de nyeste informationer tilgængeligt, og vi anbefaler derfor at du tjekker blandt alle de anbefalede udbydere i toppen af denne guide.

  Derfor varierer priserne på fibernet i Danmark

  Fibernettet er under etablering i store dele af Danmark i disse dage, og flere leverandører ekspanderer massivt. I modsætning til eksempelvis kobbernettet bliver etableringen af fibernet foretaget af et meget stort antal forskellige aktører.

  Det betyder eksempelvis at der i Midtjylland og Hovedstadsområdet er meget stor forskel på hvem der etablerer fibernettet. Hvor det i Midtjylland måske ofte er lokale energiselskaber der står for etableringen, er TDC godt i gang i Hovedstadsområdet. Derudover findes der blandt andet EWII, Stofa, Fibia og flere andre som graver ledninger ned i forskellige regioner.

  Da der i skrivende stund ikke sker nogen konkurrencemæssig regulering af fibernettet, er det ikke alle udbydere som har adgang til alle fibernetværk. Fibernettet er med andre ord “lukkede” net, der ejes af forskellige private aktører. Disse aktører skal således selv fastsætte en pris for udlejning af deres fibernet, og udbyderne skal så leje sig ind til denne pris.

  Der er forskel på udbydere og leverandører

  I denne artikel har vi taget et nærmere kig på udbydere af fibernetforbindelser. Det er dog ikke altid disse, der ejer det fysiske fibernet.

  Udbydere er dem, der leverer adgangen til internettet gennem ledningerne. Det er dem, du som kunde opretter et abonnement hos, og det er dem der sørger for at du kan bruge din internetforbindelse på alle tider af døgnet.

  Leverandørerne graver ledningerne ned og vedligeholder netværket, udvider til nye adresser og udlejer kapaciteten til udbyderne.

  Flere selskaber, eksempelvis TDC, er både leverandører og udbydere af fibernet.

  Så nemt skifter du til en ny udbyder af fibernet

  Hvis du er træt af den udbyder du har netop nu, er der ingen grund til at blive ved at betale for deres produkter. Det er nemlig nemt at skifte til en ny udbyder, og det tager ikke mere end fem minutter. Herunder viser vi dig hvordan.

  Hiper fibernet udbydere
  På Hipers hjemmeside kan du se, hvilke fiberselskaber de har aftaler med. Klik her og se kortet hos Hiper

  1. Find frem til den udbyder, du ønsker at skifte til.

  Når du har undersøgt hvilken udbyder du gerne vil have, skal du blot bekræfte på deres hjemmeside at de tager sig af opsigelse og overflytning til deres abonnement. Denne service tilbyder de fleste udbydere i dag, for at sikre en så god og glidende overgang som muligt. Samme gælder i øvrigt med telefonabonnementer, hvor den nye udbyder ligeledes tager sig af opsigelsen.

  2. Bekræft på deres side, at de kan levere til din adresse.

  Før du foretager dig mere, skal du dog taste din adresse ind for at se om udbyderen kan levere fibernet til din adresse. Når dette er bekræftet, kan du fortsætte til næste trin.

  3. Vælg dit abonnement og udfyld dine oplysninger.

  Efter du har indtastet din adresse, skal du vælge hvilket abonnement du ønsker at oprette. I denne forbindelse kan du normalt også se hvornår dit nuværende abonnement kan opsiges fra, samt vælge hvornår du ønsker at dit nye abonnement skal træde i kraft.

  Typisk kan du vælge mellem at lade dit nye abonnement træde i kraft hurtigst muligt, eller på dagen efter dit nuværende abonnement er opsagt.

  Har du allerede fibernet, er det dog normalt nødvendigt at dit nuværende abonnement er opsagt og lukket før du kan etablere forbindelse via din nye udbyder.

  4. Lad din kommende udbyder tage sig af alt det praktiske.

  Din nye udbyder plejer typisk at sørge for at dit gamle abonnement opsiges og lukkes, samt at etableringen af din nye fiberforbindelse foregår så let og gnidningsfrit som muligt.

  Du skal derfor ikke gøre andet end måske at sende noget udstyr tilbage til din gamle udbyder, og efterfølgende sørger din nye udbyder for resten.

  A-Å: Udbydere af fibernet i Danmark

  Fibernettet ejes af nogle få selskaber, hvoraf størstedelen har valgt at åbne deres infrastruktur for alle udbydere i Danmark. Det kan lade sig gøre på grund af OpenNet-platformen, som danner et fælles fundament for udbydere og fiberselskaber. Uden at det bliver alt for teknisk, betyder det at du som kunde får flere valgmuligheder og adgang til lavere priser.

  A til Å: Udbydere af fibernet i Danmark

  På listen herunder har vi samlet størstedelen af de danske fibernet udbydere. Listen er ikke udtømmelig, men opdateres løbende i takt med at nye udbydere kommer på markedet.

  UdbyderProdukterOmråde
  AciaNet100/100 ell. 300/300 MbitFlere områder på Fyn
  Altibox150/150, 300/300, 500/500 ell. 1000/1000 MbitFlere områder i Jylland
  AURA300/300 ell. 1000/1000 MbitAarhus-området
  BolignetOp til 1000/1000 MbitHele landet
  DansknetOp til 1000/1000 MbitHele landet
  Elvernet/Hårlev Antenneforening10/10, 20/20, 30/30, 50/50 ell. 100/100 MbitHårlev
  EWII100/100, 300/300, 500/500 ell. 1000/1000 MbitTrekantområdet
  Fastspeed1000/500 ell. 1000/1000 MbitHele landet
  Fibia300/300 ell. 1000/1000 Mbit (Waoo)Hele landet
  HiperOp til 1000/1000 MbitHele landet
  JetnetOp til 1000/1000 MbitHele landet
  Kazoom1000/1000 MbitAarhus-området
  KviknetOp til 1000/1000 MbitHele landet
  NEF Fonden300/300 ell. 1000/1000 Mbit (Waoo)Nordfyn
  NorlysOp til 1000/1000 MbitPrimært Jylland
  Skjern Bredbånd250/50, ell. 500/100 Mbit (Hybrid fibernet)Skjern
  Stofa200/200 ell. 1000/1000 MbitHele landet
  Telenor200/200, 500/500, 1000/500, 1000/1000 ell. 2500/2500 MbitHele landet
  TeliaOp til 1000/1000 MbitHele landet
  Waoo300/300 ell. 1000/1000 MbitHele landet
  YouSee200/200, 1000/200 ell. 2500/2500 MbitHele landet

  Det kan godt betale sig at undersøge hver enkelt udbyder inden du beslutter dig, da det ikke altid er helt nemt at danne sig et komplet overblik gennem de mange søgemaskiner der findes til bredbåndsprodukter på nettet.

  Husk derfor at klikke dig ind på de udbydere vi anbefaler øverst i denne guide, da de ifølge vores undersøgelser tilbyder markedets laveste priser og samtidig er populære over det meste af landet.

  Fakta om udbydere og leverandører af fibernet

  Hvorfor har jeg ikke frit valg mellem udbydere af fiberbredbånd?

  Fiberselskaberne er ikke pålagt at åbne deres fibernet for andre udbydere, og de kan derfor selv vælge hvilke udbydere de ønsker at samarbejde med. På eksempelvis det gamle kobbernet er situationen den modsatte: Her kan alle udbydere leje sig ind til en fast kostpris, hvilket altså ikke er muligt på fibernettet.
  Flere fiberselskaber har dog efterhånden valgt at åbne deres infrastruktur via OpenNet-platformen, hvorved andre udbydere kan leje sig ind og vinde kunder i forskellige forsyningsområder.

  Kan jeg få TDC fibernet?

  Det er ikke alle husstande, der har adgang til TDC’s fibernet. TDC er dog, ligesom andre selskaber, i fuld gang med at udvide deres fibernet til at dække flere husstande. Vil du gerne vide præcist hvilke muligheder du har på din adresse, kan du lave et opslag på SDFIs egen hjemmeside, Tjekditnet.dk.

  Hvem kan få fibernet?

  For at du kan få fibernet, kræver det at ledninger er gravet ned ved din adresse og kan føres ind i din bolig. Det varierer fra adresse til adresse om det er muligt, og ledningerne kan meget vel allerede ligge i jorden før du flytter ind. Husk derfor at lave et opslag på Tjekditnet.dk, så du kan få vished om dine muligheder.

  Hvornår kan jeg få fibernet?

  Flere selskaber udruller fibernet i skrivende stund. Medmindre du har fået en dato for hvornår du bliver forbundet til fibernettet, er tidspunktet ikke kendt. Etableringen foregår i etaper over hele landet, og du skal derfor holde dig informeret via breve i enten din postkasse, e-mail eller digitale brevkasse.
  Man får normalt besked af fiberselskabet når de ruller fibernet ud i området, og man har efterfølgende mulighed for at takke ja eller nej til at blive koblet på nettet. Normalt koster det ikke noget at blive koblet på nettet i denne sammenhæng, og derfor anbefales det at takke ja.

  Hvem bruger TDC fibernet?

  Flere udbydere gør brug af TDC fibernet til levering af hurtigt fiberbredbånd. De billigste udbydere inkluderer Fastspeed, Bolignet, Hiper og Kviknet. Har du fundet en udbyder, som du ønsker at blive kunde hos, kan du enten lave et opslag på din adresse eller kontakte dem direkte for at høre om dine muligheder.

  Hvor meget koster det at få fibernet?

  Etableringsomkostningerne svinger fra nul kroner og op til 10.000 kroner eller mere, afhængigt af om der skal graves eller etableres forbindelse til din bolig før du bliver endeligt forbundet til nettet.
  Prisen for at få fibernet er lavest hvis du tager imod tilbud når fiberselskabet ruller fibernet ud i dit område, eller hvis du går sammen med naboerne og indleverer en ansøgning til Bredbåndspuljen.

  Opdateringer til denne undersøgelse

  • 26. maj 2023: Priser og produkter er opdateret. Placeringerne er ændrede, da flere udbydere har justeret deres priser.
  • 10. januar 2023: Priser og produkter er opdateret.
  • 7. oktober 2021: Vi har fjernet Boxer, da de er lukket ned. Norlys, som ejer Boxer, tilbyder fiberbredbånd i stedet. Jetnet er føjet til listen over de bedste og billigste udbydere. Priser og produkter er opdateret.
  • 23. juli 2021: Bolignet er nu rykket op på en førsteplads, da de tilbyder den billigste 300 Mbit-forbindelse på markedet.
  • 26. april 2021: Sektion med hurtigt overblik er tilføjet. Fakta-sektion er tilføjet: Her besvarer vi en række spørgsmål, som bliver stillet forskellige steder på nettet.
  • 2. marts 2021: Boxer er føjet til listen over de bedste udbydere af fibernet, da de nu tilbyder et konkurrencedygtigt abonnement til en fornuftig pris.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  4 kommentarer

  1. Kirsten Petersen den

   Hej.
   vi bor i en ny udstykning uden nogen form for internet eller fiber eller kabel dvs. alt er bøvlet.
   Vi bor på [adresse fjernet], der ligger kabler i fortorvet kan du hjælpe med hvem der kan gøre resten af arbejdet samt, hvilken udbyder der kan bruges.

   Med venlig hilsen
   Kirsten Petersen

   • Thomas Hansen den

    Hej Kirsten,

    For god ordens skyld har jeg anonymiseret din adresse.

    Jeg har nu undersøgt mulighederne, og jeg kan se at Fibia har etableret fibernet ved jeres adresse. Du kan derfor få fiberbredbånd fra Waoo (tjek adresse her). Du kan muligvis også få fiberbredbånd fra andre udbydere, men så skal du kontakte dem direkte. Jeg vil nok anbefale dig at kontakte udbyderne Jetnet, Fastspeed, Hiper og Kviknet for at høre om mulighederne hos dem.

    Udfordring med nye udstykninger er at installationer m.m. skal ændres, og det kan tage lidt tid før udbyderne er opdaterede omkring dette. Derfor skal I kontakte dem direkte, så de kan tage et kig på mulighederne.

    Jeg håber det kan hjælpe jer videre.

    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

  2. Bjarne Kanto den

   Hej

   Mt navn er Bjarne Kanto, [adresse fjernet]

   Hvilken udbyder har det bedste stabile fibernet signal på [adresse fjernet] når der er gravet fiber ind i huset?

   Med venlig hilsen

   • Thomas Hansen den

    Hej Bjarne,

    Tak for dit spørgsmål, og undskyld det sene svar. Jeg har udeladt din adresse fra din kommentar, så den ikke offentliggøres.

    Ved opslag på din adresse, kan jeg se at du bl.a. har mulighed for at få fiberbredbånd fra følgende udbydere: Kviknet, Fastspeed, Hiper, Bolignet, Telenor og Stofa.

    Det er svært at sige præcist hvilken udbyder der kan levere det bedste og mest stabile fiberbredbånd til din adresse, da flere faktorer har indflydelse på dette.

    Hvis du ikke har noget imod selv at skaffe trådløs router, kan Bolignet levere det billigste 1000 Mbit fiberbredbånd til din adresse.

    Vil du have udstyr inkluderet, kan Fastspeed, Kviknet og Hiper være værd at overveje.

    Er du usikker på on fiberbredbånd er noget for dig, har Telenor ingen binding på deres abonnementer.

    Jeg håber det kunne hjælpe dig lidt videre i søgningen.

    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

  Skriv en kommentar