Siden indeholder annoncelinks. Læs mere

  Det sker desværre ofte at store hjemmesider ikke har styr på sikkerheden. I flere tilfælde er det gået ud over brugerne, som har fået deres oplysninger lækket på internettet.

  Typisk er det login oplysninger der lækkes på internettet, men i grelle tilfælde er både bankoplysninger, adresser, telefonnumre og betalingskort også blevet lækket på internettet efter omfattende hacker angreb.

  God idé at holde øje

  Hvis du færdes på nettet og har brugerkonti flere steder, er det således en god idé at holde øje med en disse sider er blevet hacket og har fået brugerdata stjålet.

  Typisk bliver du informeret på din e-mail hvis en hjemmeside har haft et brud på sikkerheden, da dette idag er påkrævet ved lov efter GDPR trådte i kraft i maj 2018. GDPR er en ny forordning fra EU, som kræver skærpede retningslinjer for virksomheder og deres brug af data.

  Det er således en rigtig god idé at holde øje løbende, således at du sikrer dig at dine loginoplysninger ikke kompromitteres.

  Sådan finder du ud af om dine konto oplysninger er blevet hacket

  På nettet findes flere sider, som indsamler oplysninger om databrud og hacker angreb. Disse opdeles efter e-mail adresser i en database, således at du kan søge på din e-mail adresse og se om dine konto oplysninger er blevet lækket.

  Tjek om dine konto oplysninger er blevet hacket her

  Det skal du gøre hvis dine konto oplysninger er lækket

  Hvis du har haft en brugerprofil på en side som efterfølgende er blevet hacket, skal du gøre følgende:

  • Skift dine kodeord (brug altid forskellige kodeord på forskellige sider).
  • Brug altid supersikre kodeord med specialtegn, æøå, store bogstager, små bogstaver og tal.
  • Opsæt 2-faktor login hvor det er muligt (f.eks. på Facebook og Gmail).
  • Følg evt. denne guide til at sikre dig bedst muligt på internettet.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar