Med et ekstra SIM-kort kan du dele den inkluderede data fra dit mobilabonnement og spare penge. Ekstra SIM-kort kaldes også for datadelingskort eller bare datakort, da de kun kan bruges til data. De kan eksempelvis sættes i en trådløs 4G-router, en tablet eller barnets mobiltelefon, og på den måde slipper du for at købe ekstra abonnementer.

  Det er dog ikke alle teleselskaber, som tilbyder ekstra SIM-kort til datadeling. Vi har undersøgt markedet, og guider dig til de bedste muligheder herunder.

  Her kan du få ekstra SIM-kort/datakort til dit abonnement

  Der er kun et fåtal af de danske teleselskaber, som tilbyder ekstra SIM-kort til datadeling, og priserne varierer fra selskab til selskab. Se de bedste muligheder herunder.

  1
  Telmore
  • Op til 3 ekstra SIM-kort pr. abonnement
  • Pris 39 kr./md. pr. SIM-kort
  • Kan ikke bruges til fri data-abonnement
  39 kr./md.
  Pris pr. datakort
  2
  Greentel
  • Èt ekstra SIM-kort pr. abonnement
  • Inkl. 5 GB data
  • Bruger ikke mobilabonnementets datapakke
  29 kr./md.
  Pris pr. datakort
  3
  Eesy
  • Op til 3 ekstra SIM-kort pr. abonnement
  • Pris 39 kr./md. pr. SIM-kort
  • Kan ikke købes til fri data-abonnement
  39 kr./md.
  Pris pr. datakort
  4
  Call me
  • Èt ekstra SIM-kort pr. abonnement
  • Pris 49 kr./md. pr. SIM-kort
  • Kan ikke købes til fri data-abonnement
  49 kr./md.
  Pris pr. datakort
  5
  Hallo
  • Op til 3 ekstra SIM-kort pr. abonnement
  • Pris 29 kr./md. pr. SIM-kort
  • Kan ikke købes til fri data-abonnement
  29 kr./md.
  Pris pr. datakort
  6
  YouSee
  • Ingen binding
  • Pris 39 kr./md.
  • Kan ikke købes til fri data-abonnement
  39 kr./md.
  Pris pr. datakort
  7
  3 Mobil
  • Op til 5 ekstra SIM-kort pr. abonnement
  • Fungerer også i udlandet
  • Kan også bruges med fri data-abonnementer
  110 kr./md.
  Pris pr. datakort
  8
  Velkommen
  • Op til 3 SIM-kort pr. abonnement
  • Pris 29 kr./md. pr. SIM-kort
  • Kan ikke købes til 1000 GB-abonnement
  29 kr./md.
  Pris pr. datakort

  Hvilket mobilabonnement med ekstra SIM-kort er bedst?

  Som det kan ses af tabellen ovenover er mobilabonnementer fra Telmore, Greentel og Eesy særligt fordelagtige for dig der ønsker ekstra SIM-kort/datakort. Priserne er nemlig lavere end hos konkurrenterne, og hos Greentel får du endda en ekstra, dedikeret portion data med i den lave månedlige pris. Vi anbefaler, at du vælger en af disse løsninger, hvis du vil have et ekstra SIM-kort til dit abonnement.

  Før du træffer den endelige beslutning, kan det være en god idé at tjekke vores undersøgelser af de bedste mobilabonnementer og det billigste mobile bredbånd på markedet, for at se hvordan ovennævnte udbydere er placeret i forhold til hinanden.

  Herunder er en kort gennemgang af de udbydere, der tilbyder ekstra SIM-kort til deres abonnementer.

  Telmore – hos Telmore kan du få ekstra datadelingskort til en fornuftig pris, og der er mange abonnementer at vælge imellem. Ekstra SIM-kort kan eksempelvis sættes i en trådløs router eller tablet, og bruges samtidig med at du anvender din mobiltelefon. Anvendelsen er begrænset til 4G-netværket, men det er også rigeligt. Det er ikke muligt at få ekstra SIM-kort til mobilabonnementer med fri data, men til gengæld har Telmore mange gode alternativer.

  Greentel – hos Greentel er tilbuddet en smule anderledes end hos andre udbydere, da det ekstra SIM-kort har sin egen, dedikerede portion data. Her får du altså et mobilt bredbåndsabonnement til en særdeles lav pris, men kun hvis du i forvejen har et abonnement fra Greentel. Det er smart for dig, der kun skal bruge en mindre portion data. Ekstra SIM-kort kan købes til alle Greentels mobilabonnementer, og Greentel har desuden markedets bedste abonnementsvilkår med opsigelse fra dag til dag.

  Eesy – Eesys tilbud ligner Telmores, men deres udvalg af mobilabonnementer er mindre. Du kan faktisk kun vælge mellem to ud af tre abonnementer, da ekstra SIM-kort ikke kan købes til abonnementet med fri data. Eesy ejes af TDC og bruger derfor TDC’s net. Eesy har kun 5G inkluderet i deres fri data-abonnement.

  Call me – Call me er en smule dyrere, men til gengæld har de mange store mobilabonnementer at vælge imellem. Du kan ikke tilkøbe ekstra SIM-kort til fri data-abonnementet, men til gengæld har Call me et stort mobilabonnement med hele 200 GB data, som du så kan dele mellem flere enheder. Hos andre udbydere får du som regel kun op til 100 GB data.

  Hallo – Hallo er en af få uafhængige udbydere, der benytter sig af TDC’s net. De ligger samtidig i den billige ende, og med ekstra datadelingskort får du altså ekstra meget valuta for pengene. Prisen per SIM-kort ligger desuden på niveau med andre udbydere, men til gengæld er deres abonnementer også i den dyre ende. Du kan ikke få ekstra SIM-kort til deres fri data-abonnement.

  YouSee – mobilabonnementerne fra YouSee er måske lidt dyrere end gennemsnittet, med med et ekstra datadelingskort kan du bedre udnytte den inkluderede mængde data. Eneste lille betingelse er at du i skrivende stund ikke kan tilkøbe datadelingskort til abonnementer med fri data, men dette er en regel hos alle udbydere. Hos YouSee får du YouSee Musik inkluderet i næsten alle mobilabonnementer – dette er en fordel for dig, der kan lide at streame musik.

  3 – hos 3 gør man tingene en smule anderledes: Her er det muligt at føje op til 5 ekstra SIM-kort til alle abonnementerne, så man kan dele den inkluderede data og taletid med andre medlemmer i familien. I praksis betyder dette, at du får fem ekstra mobilabonnementer til en nedsat pris, og derfor er prisen også højere end hvis det var rene datadelingskort. Løsningen er ideel, hvis alle familiemedlemmer bruger store mængder data, da den også kan bruges med fri data-abonnementer.

  Velkommen – Energiselskabet Velkommen tilbyder også ekstra SIM-kort til deres mobilabonnementer. Her har du dog kun 4 mobilabonnementer at vælge imellem, og priserne er i den høje ende. Vil du have 5G i dit abonnement, skal du enten betale ekstra eller vælge det dyreste abonnement.

  Det kan du bruge et ekstra SIM-kort til

  Med et ekstra SIM-kort kan du eksempelvis få forbindelse til internettet via en bærbar computer eller tablet. Det kræver blot et indbygget SIM-kort slot, som oftest sidder på siden af din tablet eller computer. Du opretter derefter forbindelse til nettet ved at tænde for enheden, og så skulle det gerne ske helt automatisk. Du kan også sætte SIM-kortet i en trådløs router, så du har trådløst internet i hele bilen eller boligen.

  Du kan med andre ord bruge dit ekstra SIM-kort til alt hvad du normalt bruger nettet til, og hvis dit abonnement inkluderer EU- eller verdens-roaming kan du også benytte SIM-kortet uden for Danmark.

  Et ekstra SIM-kort er blandt andet nyttigt til følgende formål:

  • Anvendelse af tablet eller bærbar computer på farten, f.eks. når du pendler til/fra arbejde eller deltager i møder og lignende.
  • Anvendelse i et smartwatch, eksempelvis til løbe- eller cykelture.
  • Anvendelse i en trådløs, transportabel router så du har internet alle steder du befinder dig – og kan dele det med andre i din nærhed.
  • Anvendelse i barnets første mobiltelefon, så I kan holde kontakten online, uden at barnet har sit eget telefonnummer.
  • Erstatning af internet i hjemmet, hvis du kun bruger en begrænset mængde data.

  Kan et ekstra SIM-kort altid betale sig?

  Et ekstra SIM-kort eller datakort kan betale sig, hvis du ofte er på farten og har behov for internetadgang på din bærbare computer eller tablet.

  Der kan dog være situationer, hvor det er værd at overveje andre typer abonnementer. Eksempelvis hvis du har behov for en stor mængde data, eller ønsker mere frihed over dine brugsmuligheder.

  Et ekstra SIM-kort kan betale sig, hvis:

  1. Du kun bruger en mindre mængde data hver måned.
  2. Dit primære behov er læsning af nyheder, e-mails, evt. streaming af musik.
  3. Du primært skal bruge det inden for landets grænser.

  Et ekstra SIM-kort kan IKKE betale sig, hvis:

  1. Du gerne vil kunne streame video eller hente store filer til PC/tablet.
  2. Du ofte skal bruge data uden for landets grænser.

  Alternativer til ekstra SIM-kort

  Det kan være værd at overveje billigt mobilt bredbånd i stedet. Så får du nemlig et særskilt abonnement, som du kan skrue op og ned for efter behov, og som kun sjældent sælges med en bindingsperiode.

  Mobilt bredbånd har også den fordel at der kan tilkøbes billigt trådløst udstyr, så du kan koble alle computere og tablets på nettet uden anvendelse af ekstra SIM-kort eller datakort. Til storforbrugeren er det også muligt at få mobilt bredbånd med fri data, så du ikke skal bekymre dig om forbruget.

  Opdateringer til denne undersøgelse

  • 22. januar 2023: Der har været en del prisstigninger på ekstra SIM-kort. Artiklen er opdateret med de nyeste prisstigninger, og Call me er tilbage på listen.
  • 2. maj 2023: Priser og produkter er opdateret. Call me udgår af listen, da de ikke længere tilbyder ekstra SIM-kort.
  • 3. juli 2022: Der er kommet nyt priser og betingelser hos flere selskaber, og derfor har vi opdateret listen. Vi anbefaler stadig Eesy, Greentel og Telmore som de bedste valg.
  • 26. januar 2022: Listen er opdateret med nye informationer, da Eesy ikke længere tilbyder ekstra SIM-kort sammen med fri data. Det samme gælder også for andre udbydere.
  • 30. december 2020: Efter tip fra en besøgende har vi opdateret listen, så den også indeholder udbyderne Eesy og Hallo. Disse tilbyder begge mulighed for tilkøb af datadelingskort, så den inkluderede data i hovedabonnementet kan deles på tværs af flere enheder.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  20 kommentarer

  1. Lone Pedersen on

   jeg har lige ringet til oster. og fået et delings kort på grund af jeres samtaler til en mobil telefon til 29 kr. De sagde jeg godt kunne bruge det til den der hedder Fri tale / Fri data mobil abonnement . Da vi strimer en del.

  2. Har data-delingskort som bruges i en router, hos Oister til 29 kr. gælder ikke med fri data.

   Før brugte jeg et mobiltelefon abonnement i min router da det er billigere end et mobilt bredbånds abonnement (kræver at man fjerner adgangskoden i en telefon)

  3. Efter en samtale med HALLOs kundeservice, ved jeg, at de ikke tilbyder muligheden for datadeling med deres 1000 GB abonnement. Det ‘største’ abonnement, hvor datadeling er muligt, er begrænset til 100 GB. Kundeservicen sagde, at dette skyldes restriktioner fra TDC.

   • Hej Mads Emil
    Tak fordi du gør opmærksom på dette. Jeg har netop rettet oplysningerne i artiklen, og vil undersøge sagen nærmere.
    Venlig hilsen
    Thomas, Telefakta.dk

  4. Tak for en fyldestgørende guide.

   Efter jeg har været i kontakt med HALLO, viser det sig, at de heller ikke tilbyder datadelingskort på deres 1.000 GB-service. TDC havde gennemskuet finten og mente, at det alligevel var en tand for smart.

   Mvh
   Peter

  5. Morten A. on

   Tak for en detaljeret analyse!

   Velkommen Skriver under deres “Services og Tilvalg”-side:
   “Du kan få datadelingskort til næsten alle vores abonnementer, undtagen vores “FRI tale & 1000 GB data”-abonnement.”

   Er det bare mig, eller er der flere mobilselskaber, der fravælger datadeling til deres 1000 GB+ abonnementer?

   • Thomas Hansen on

    Hej Morten,

    Ja det er desværre kutyme, at selskaberne ikke tilbyder datadelingskort til deres 1000 GB/fri data-abonnementer. Så vidt jeg kan se, er det kun hos Hallo, at du kan få ekstra SIM-kort til fri data-abonnement.

    Venlig hilsen
    Thomas, Telefakta.dk

  6. Hej Thomas
   Vi har købt en autocamper og fået monteret en 4g modem så vi skulle kunne komme på nettet uanset hvor vi er.
   Vi har 2 mobiltlf. og er kunde hos telenord, de tilbyder ikke dobbelt kort.
   Vi har også en tablet hvor der er muligt at placere et simkort i.
   Vil det bedste være at vi købte et billigt tlf. ab. i et selskab der tilbyder 2 kort eller hvad er dit forslag

   • Thomas Hansen on

    Hej Flemming,
    Det er et godt spørgsmål. Jeg vil mene, at det kommer an på jeres forbrug af data. Hvis I kun forbruger en smule data, kan det måske bedst betale sig at få et billigt mobilabonnement med mulighed for ekstra SIM-kort. En anden mulighed er at kigge på en billig udbyder, eksempelvis Lebara, og så bare købe et billigt abonnement til hver enhed.
    Mit bedste råd er derfor, at I prøver jer frem og ser hvad der er billigst for netop jer 🙂

    Brug evt. vores sammenligningsværktøjer til at finde de billigste abonnementer:
    Sammenlign mobilt bredbånd
    Sammenlign mobilabonnementer

    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

  7. Relatel tilbyder også datadelingssimkort, endda til fri data. Prisen er 249,-/md. med længste bindingsperiode på 3 år.

  8. Eesy tilbyder IKKE datadeling til abonnement med fri data.
   Jeg tænker at selskaber generelt ikke tilbyder noget, som mastejerne heller ikke tilbyder.

   David

   • Thomas Hansen on

    Hej David,
    Tak fordi du gør opmærksom på dette. Det er korrekt, at Eesy ikke længere tilbyder datadelingskort til abonnementer med fri data. Det er dog noget nyt, at de ikke længere gør dette.
    Et kig på Wayback Machine viser, at man så sent som den 9. december kunne få datadelingskort til alle abonnementer – også med fri data.
    Jeg har skrevet på min opgaveliste, at denne information skal opdateres snarest.
    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

    • Hej Thomas

     Kan oplyse at det ikke stemmer mht din dato for jeg meldte mig ind i nov med fri data men kunne ikke bestille ekstra data kort så jeg skrev og spurgte og fik af vide at den mulighed tilbød de ikke.. så det var allerede før dec det ikke var muligt mere..

    • Thomas Hansen on

     Hej Anita,
     Tak fordi du gør opmærksom på dette. Eesy har lavet ændringen i stilhed, uden at gøre opmærksom på det. Derfor kunne jeg kun forholde mig til de informationer, jeg selv kunne fremsøge, da jeg ikke umiddelbart kunne få svar direkte fra Eesy.
     Venlig hilsen
     Thomas, Netrådet.dk

  9. Torben Herlevsen on

   Vær opmærksom på at Telmore tilbud på datadelingskort til 29 kr ikke pr 4. februar gælder 5G.

   Har pt eget 4G modem, hvor jeg anvender et 4G simkort fra et alm. abonnement fri/fri til 179 kr. (CBB) Det er billigere end de ca. 300 kr. Et mobilt data abonnement koster. (Husk at slå pinkode fra inden anvendelse i modem).
   Vi har 2,5 km til Telenor 4G mast. Det giver 30-35 Mbps download og 15-20 Mbps upload. Det rækker til 2 personer, 1 pc, 1 iPad, 2 tlf og et TV live/streaming.
   Da TDC 4G/5G mast kun er 1,3 km væk vil jeg teste forbindelsen dertil.
   YouSee tilbyder pt ikke ekstra datadelingskort til fri/fri abonnement.

   mvh Torben Herlevsen

   • Thomas Hansen on

    Hej Torben,

    Tak fordi du deler dette. Det lyder som om du har fundet en fordelagtig model, hvor du anvender et almindeligt SIM-kort i et modem.

    Har du i denne forbindelse kigget på Eesy? De benytter TDC’s master, og du kan få et fri/fri mobilabonnement til samme pris som hos CBB (pr. 5. feb 2021). Ekstra datakort koster 20 kr./md.

    Og ja, YouSee har p.t. ikke et fri/fri abonnement, der kan bruges med et ekstra datakort. Forhåbentlig åbner de op for denne mulighed i fremtiden.

    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

  10. Er der stor (hastigheds-) forskel på at streame fra / dele datapakker gennem en router, eller en ekstra mobil/iPad f.eks.?
   Har også fri data på mobilen – som jeg jo kan dele direkte. Men tænker om det ville være bedre at få et ekstra SIM-datadelingskort, og sætte i en router !?

   • Thomas Hansen on

    Hej Tina,

    Det er et godt spørgsmål. En 4G router vil som regel have et stærkere signal end din mobiltelefon, men det kommer selvfølgelig også en på hvilken router du har og hvilken mobiltelefon du har. Du kan sagtens streame via internetdeling på din mobiltelefon, men signalet er ikke altid så godt som i en 4G router.

    Hvis det er til hjemmebrug, ville jeg bestemt anbefale at få et ekstra SIM-datadelingskort og sætte det i en router. Så kan alle husets trådløse enheder være koblet på denne direkte, frem for at du skal bruge batteri på telefonen ved internetdeling. Og du slipper desuden for at skulle flytte rundt på SIM-datadelingskort.

    Vær blot opmærksom på at nogle teleselskaber har indskrevet i kontrakten at de gerne må opsige dit abonnement uden forudgående varsel, hvis du forbruger mere data end gennemsnittet. Det er ikke sikkert det sker, men det er værd at være opmærksom på. Det står som regel nævnt i de generelle abonnementsvilkår.

    Jeg håber du kunne bruge mit svar, ellers er du velkommen til at spørge igen.

    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

  11. ekstra SIM-kort/datakort til dit abonnement:
   I mangler lige at medtage disse 2:
   Hallo
   eesy

   Ærgerligt når man endelig fandt et sted hvor det kunne søges

   • Thomas Hansen on

    Hej Kaj,

    Mange tak for tippet. Jeg beklager at de to muligheder mangler. Vi opdaterer løbende vores undersøgelser med ny viden, og jeg vil sørge for at Hallo og Eesy kommer med på listen så brugerne igen kan få det fulde overblik.

    Med ønsker om et godt nytår.

    Venlig hilsen
    Thomas, Netrådet.dk

  Skriv en kommentar