Siden indeholder annoncelinks. Når du køber via links på denne side, kan vi modtage kommission. Læs mere

  VPN står for “Virtuelt Privat Netværk” og giver dig mange fordele: Mere privatliv, bedre beskyttelse af data og fri adgang til hele internettet på trods af geo-blokeringer. Vi har undersøgt markedet, og herunder finder du vores bud på de bedste VPN-tjenester netop nu.

  Her er de 5 bedste VPN-tjenester netop nu

  #1Surfshark-logo
  • Ubegrænset antal samtidige forbindelser
  • Understøtter flere protokoller
  • Ingen indsamling af brugerdata
  Fra € 2.09
  Pris/md.
  #2NordVPN-logo
  • Op til 6 samtidige forbindelser
  • Understøtter flere protokoller
  • Ingen indsamling af brugerdata
  Fra € 2,93
  Pris/md.
  #3vyprvpn-logo
  • Op til 5 samtidige forbindelser
  • Hovedkontor i Schweiz
  • Ingen indsamling af brugerdata
  Fra $ 1.67
  Pris/md.
  #4purevpn-logo
  • Op til 5 samtidige forbindelser 
  • Split tunneling (kun Windows og Android)
  • Ingen indsamling af brugerdata
  Fra € 0.99
  Pris/md.
  #5Ivacy-logo
  • Op til 10 samtidige forbindelser
  • Bedst til Windows-brugere
  • Ingen indsamling af brugerdata
  Fra $ 2.45
  /md.

  #1 Surfshark

  Se priser og tilbud

  Surfshark er den ideelle VPN-tjeneste for alle, der ønsker smæk for skillingen. De roses især for at fungere godt til streamingtjenester og omgåelse af lande-blokeringer.

  Det er værd at bemærke at Surfshark tilbyder et ubegrænset antal af samtidige forbindelser, hvorved alle husstandens enheder kan være tilsluttet samtidigt.

  Prisen er i den lave ende, og det er muligt at benytte flere forskellige krypteringsprotokoller.

  #2 NordVPN

  Se priser og tilbud

  De fleste kender NordVPN. Enten via influencers på YouTube og sociale medier, eller via reklamer. Fordelen ved NordVPN er at deres hovedkontor ligger i Panama, hvorved de ikke er underlagt love om indsamling af brugerdata. Dette er dog ikke unikt for NordVPN, da størstedelen af alle VPN-tjenester har såkaldte “no log”-politiker implementeret af selvsamme grund.

  NordVPN får generelt ros for at tilbyde lynhurtige forbindelser, og du kan vælge mellem flere krypteringsprotokoller.

  Prisen er en lille smule højere end hos andre udbydere, men du slipper stadig billigt.

  #3 VyprVPN

  Se priser og tilbud

  VyprVPN har hovedsæde i Schweiz, og er en smule mere transparente i deres ejerforhold. Desværre betyder dette også at fuldt navn er påkrævet ved oprettelse af aftale, og de accepterer ikke kryptovaluta.

  Selve tjenesten er dog i højsædet, og de ejer selv hele netværket af servere. Der føres ingen log over brugernes aktiviteter, og generelt roses VyprVPN for et højt niveau af sikkerhed.

  #4 PureVPN

  Se priser og tilbud

  På trods af nogle meget attraktive introtilbud har PureVPN et væld af nyttige features. Her er det blandt andet værd at nævne split tunneling, som gør det muligt splitte internetforbindelsen således at kun noget trafik køres gennem VPN-serveren. Aktiviteter uden sensitive informationer kan således køres med højere hastighed udenom VPN-serveren, alt imens du fortsat kan køre private aktiviteter gennem VPN-serveren.

  Som andre VPN-udbydere er PureVPN også en såkaldt “no log”-udbyder, hvilket de satte streg under da de fjernede deres servere fra Hong Kong efter ny lovgivning trådte i kraft i 2020.

  #5 Ivacy

  Se priser og tilbud

  Med en VPN fra Ivacy kan du forbinde op til 10 enheder samtidigt, hvilket er mere end hvad andre VPN-udbydere tilbyder.

  Desværre er nogle funktioner begrænset til Windows og Android. Eksempelvis kill switch, som automatisk lukker din internetforbindelse hvis din enhed mister forbindelsen til VPN-serveren. Hvis du er Mac-bruger og ønsker denne funktion, kan andre VPN-udbydere anbefales i stedet.

  Ivacy tilbyder overordnet set en solid VPN-tjeneste, og prisen er i den rimelige ende.

  Sådan fandt vi de bedste VPN-tjenester

  Udvalget af VPN-tjenester er stort, og man skal holde tungen lige i munden før man vælger. Mange VPN-udbydere har gode tilbud på 1- og 2-års aftaler, som skal betales på forhånd. Du gør altså klogt i at undersøge dine muligheder og kortlægge dine behov, før du binder dig som kunde i en længere årrække.

  Som led i vores research har vi undersøgt hvad størstedelen af brugerne lægger vægt på. Da VPN-udbydere eksisterer i et meget stort antal og tilbyder glimrende services, er prisen en tungtvejende faktor. Kapaciteten skal dog også være i orden, og sikkerhedsniveauet skal være i top. Det er også vigtigt at undersøge hvilke enheder den enkelte udbyder understøtter, så du ved om du kan bruge din VPN-tjeneste overalt.

   Adgang til forskellige protokoller giver dig også flere anvendelsesmuligheder i form af højere sikkerhedsniveau eller højere hastighed, og derfor er det også et vigtigt parameter.

  Hvad er et Virtuelt Privat Netværk (VPN)?

  Forbindelser uden VPN er usikre og kan give adgang til at udbydere, myndigheder og IT-kriminelle udspionerer på din forbindelse
  Hvis du ikke bruger en VPN-tjeneste, kan flere instanser overvåge din forbindelser. Bruger du derimod VPN, er din forbindelse krypteret – og dermed sikker.

  VPN er en forkortelse for “Virtuelt Privat Netværk” (eller “Virtual Private Network” på engelsk). Helt enkelt er et VPN en beskyttet forbindelse mellem dig og det store internet, således at du kan surfe sikkert på nettet uden at blive sporet. Det er selvfølgelig mere komplekst end som så, men grundlæggende går VPN ud på at give dig en sikker, krypteret og ikke mindst fri internetforbindelse.

  En af de førende årsager til at VPN-tjenester er blevet så populære de seneste år er at privatliv, sikkerhed og frihed udfordres på flere måder. Flere åbne netværk gør brugen af internettet usikker, og censur/blokeringer kan hæmme din adgang til viden på nettet.

  Med et VPN får du en sikker krypteret forbindelse til din computer/tablet/smartphone, således at andre ikke kan opsnappe hvad du foretager dig på nettet.

  Eksempel 1 – Forestil dig, at du sidder i en lufthavn i udlandet. Du vil gerne på nettet for at tjekke dine bankkonti, tjekke digital post og lignende. Du logger på et åbent trådløst netværk, uvidende om hvem der administrerer dette netværk. Administratoren af det trådløse netværk kan i princippet følge med i hvad du foretager dig, uden at du selv mærker noget. Nu har ejeren af det trådløse netværk pludselig nogle informationer om dig, som du ufrivilligt og ubevidst har afgivet.

   Eksempel 2 – Det kan også være at du forsøger at tilgå en hjemmeside i USA, men denne har måske spærret for adgang fra EU-lande på grund af GDPR. Med et VPN kan du skifte din placering til USA, således at du kan tilgå hjemmesiden alligevel. En VPN-tjeneste kan nemlig omgås geo-blokeringer ved at lade trafikken glide gennem en server på en valgfri placering. Eksempelvis USA. Du kan altså således få det til at se ud som om du befinder dig i USA, når du eksempelvis surfer på nettet.

  Hvad kan du bruge VPN-tjenester til?

  Et VPN har mange anvendelsesmuligheder, men nogle af de mest populære formål er sikring af privatliv, beskyttelse af data og omgåelse af lande-blokeringer.

  #1 Beskyt dit privatliv på nettet

  Med en VPN-tjeneste forbliver du privat, når du surfer på nettet. Din internetudbyder kan eksempelvis ikke se hvad du foretager dig, og du kan derfor bruge nettet uden frygt for overvågning. De fleste VPN-tjenester lagrer heller ikke informationer om hvad du har foretaget dig på nettet, og du kan derfor nyde godt af at bibeholde dit privatliv når du bruger nettet.

  Vær opmærksom på at hvis du eksempelvis er logget på Facebook eller Google mens du bruger et VPN, kan de stadig indsamle oplysninger om dig og bruge dem til målrettede reklamer. 

  #2 Beskyt dine data

  Dine data er i sikre hænder, når du bruger et VPN. Sidder du eksempelvis på et åbent trådløst netværk med et lavt niveau af sikkerhed, er din forbindelse stadig krypteret gennem VPN-udbyderens servere. Du risikerer altså ikke at dine data lækkes til en ukendt tredjepart, hvis du benytter et usikkert netværk.

  Da din internetforbindelse dirigeres gennem en sikker server, er det også nemmere at undgå cyberangreb.

  #3 Omgå lande-blokeringer

  Har du oplevet at bestemte hjemmesider eller tjenester er utilgængelige, fordi du befinder dig i et bestemt land? Med en VPN-tjeneste kan du omgå geo-blokeringer, da du frit kan vælge fjernserverens placering.

  Hvis du eksempelvis ønsker at få adgang til den amerikanske version af Netflix, kan du tilgå VPN-udbyderens amerikanske server. På den måde kan du foregive at befinde dig i USA, og dermed vil Netflix automatisk vise dig indhold fra den amerikanske version af tjenesten.

  Mange hjemmesider har også blokeret for trafik fra EU-lande, efter GDPR blev indført i 2018. Ønsker du at tilgå en bestemt hjemmeside alligevel, kan det lade sig gøre med VPN.

  Gratis vs. betalt VPN – hvad er forskellen?

  Du kan sagtens finde gratis VPN-tjenester, men de er ikke altid lige så gode og sikre som betalte VPN-tjenester. Betalte VPN-tjenester koster også kun fra 20-30 kroner per måned, alt efter hvilket abonnement du vælger.

  Gratis VPN – god til lette opgaver

  Du kan sagtens finde gratis VPN-tjenester, men de er oftest begrænsede på den ene eller den anden måde. Enten får du kun en lille portion båndbredde, eller også er der loft på mængden af data du kan overføre før det koster penge. Ofte har gratis VPN-tjenester kun et begrænset antal servere og/eller lokationer du kan koble dig på, hvorved det kan blive svært at udnytte det store potentiale med VPN fuldt ud.

  Eksempler på gratis VPN-tjenester er blandt andet ProtonVPN, Hotspot Shield, Windscribe, TunnelBear og Speedify.

  Betalt VPN – et must til hverdagsbrug

  Hvis du bruger VPN til dagligt, er et betalt VPN et must. De store VPN-udbydere har tusindvis af servere fordelt over hele verden, og du har adgang til flere forskellige indstillingsmuligheder.

  Med betalt VPN får du høj hastighed, ubegrænset forbrug, ingen (eller begrænset) logføring af din aktivitet, samt flere protokoller at vælge imellem.

  Uanset om du ønsker markedets højeste sikkerhedsniveau eller højeste hastighed, er du nødt til at betale for det. Heldigvis er en betalt VPN-service ikke specielt dyr – forvent at betale mellem 20 og 40 kroner per måned, alt efter hvilken udbyder du vælger.

  Før du vælger VPN: Det skal du kigge efter

  Hvis du selv vil ud og sondere terrænet, er der flere ting som er vigtige at kigge efter. Du bør nemlig ikke altid vælge det billigste produkt, men i stedet undersøge hvordan dine behov opfyldes.

  Herunder har vi samlet de vigtigste kriterier, som du bør undersøge før du vælger.

  #1 Placering af servere

  De fleste VPN-udbydere har tusindvis af servere, som er fordelt over hele verden. Dette har ikke kun betydning for tilgængeligheden, men også dine muligheder for at tilgå hjemmesider og tjenester i bestemte lande.

  Jo flere lande en VPN-udbyder er repræsenteret i, jo flere muligheder har du får at omgås lande-blokeringer, censur og overvågning.

  #2 Kapacitet og antal samtidige forbindelser

  Alle VPN-udbyderne vil sikkert påstå at de er hurtigst og bedst, men der er alligevel forskel. Båndbredden er i de fleste tilfælde høj nok til at de flestes behov kan imødekommes, men hvis du downloader/uploader meget er det værd at undersøge.

  En anden vigtig ting at undersøge, er hvor mange samtidige forbindelser en VPN-udbyder tillader. Mens nogle VPN-udbydere kun tillader en enkelt forbindelse ad gangen pr. abonnement, kan du hos andre koble 5-6 enheder på ad gangen.

  #3 Protokoller

  Som du kan se hos Wikipedia, findes der mange forskellige krypterede VPN-protokoller. Du behøver ikke vide præcist hvordan de fungerer, men det er en god idé at have grundlæggende kendskab til forskellene på protokollerne.

  Flere VPN-udbydere giver dig mulighed for at vælge imellem forskellige protokoller. Forskellen ligger i sikkerhedsniveauet og hastigheden. Ønsker du et højere sikkerhedsniveau, er det som regel på bekostning af hastigheden. Ønsker du en hurtigere forbindelse, sænkes sikkerhedsniveauet måske en smule.

  #4 Sikkerhed og privatliv

  Udover at forskellige protokoller har forskellige niveauer af kryptering, er det vigtigt at vælge en god VPN-udbyder som du føler dig tryg ved. De fleste VPN-udbydere gemmer ikke data eller oplysninger om din anvendelse af tjenesten, men enkelte gratis (og betalte) VPN-udbydere gemmer oplysninger om din færden på nettet.

  Vi anbefaler derfor at du læser dig gennem VPN-udbyderens privatlivs- og sikkerhedspolitik, før du abonnerer på deres tjeneste. Kun på den måde får du svar på, hvordan de håndtere private oplysninger.

  Ønsker du at være helt anonym kunde, bør du også vælge en VPN-udbyder som ikke kræver navn eller andre personlige informationer om dig.

  #5 Understøttede enheder

  De fleste VPN-udbydere understøtter mange forskellige enheder og platforme såsom Windows, macOS, Android, iOS og Linux. Har du et specielt behov, som ikke er tydeligt beskrevet hos den enkelte VPN-udbyder, er det en god idé at undersøge dette. Hvis du eksempelvis ønsker at forbinde til nettet med en speciel enhed, anbefaler vi at du kontakter VPN-udbyderens kundeservice først.

  #6 Pris og prøveperioder

  Priserne kan variere en del hos de forskellige VPN-udbydere, og de bedste tjenester er ikke altid de dyreste.

  Nogle udbydere tilbyder en gratis prøveperiode, hvilket er værd at benytte sig af hvis man er uafklaret omkring behov og ønsker.

  Der kan også være mange penge at spare ved at betale for en længere periode ad gangen, så husk at undersøge rabat-mulighederne hos de enkelte udbydere.

  #7 Betalingsmuligheder

  Mange VPN-udbydere accepterer kryptovaluta som gyldigt betalingsmiddel, men det er ikke alle. Betaling med eksempelvis Bitcoin er ideelt, hvis du ønsker at minimere risikoen for at blive sporet.

  Betalinger via betalingskort registreres blandt andet hos banken, men også hos udbyderne af betalingsgateway og -løsninger.

  Er VPN lovligt?

  Ja, brugen af VPN er lovligt. Det er som udgangspunkt også lovligt at tilgå indhold, som er blokeret i lande i eller udenfor EU. Mange hjemmesider har eksempelvis valgt at blokere for trafik fra Danmark efter indførelsen af GDPR, og der sker altså ikke en overtrædelse af loven hvis du tilgår dette via VPN.

  Ifølge Tænk er det heller ikke ulovligt at tilgå andre landes versioner af Netflix via VPN. Ønsker du eksempelvis at tilgå den amerikanske udgave af Netflix, kan dette gøres nemt og lovligt med VPN.

  Du skal dog være opmærksom på at du kan komme i strid med copyright-reglerne, hvis du forsøger at tilgå indhold som du ikke har ret til at se.

  Fakta om VPN

  Hvordan finder jeg den bedste VPN-tjeneste?

  Her hos Telefakta har vi undersøgt markedet og fundet de bedste VPN-tjenester. Hvis du vil finde den bedste VPN-tjeneste, der passer til dine behov, anbefaler vi at du undersøger følgende: Har VPN-tjeneste servere i det meste af verden? Har tjenesten tilstrækkelig kapacitet? Hvilke protokoller kan du benytte? Beskytter VPN-udbyderen dit privatliv? Understøttes alle dine enheder? Er prisen fornuftig?

  Kan jeg bruge streamingtjenester med VPN?

  Ja, du kan bruge alle slags streamingtjenester med VPN. Vi anbefaler dog at du vælger en betalt VPN-tjeneste, hvis du vil streame film og serier over nettet. En af fordelene ved at streame film og serier via VPN, er at du kan få adgang til biblioteker fra andre lande. Eksempelvis den amerikanske udgave af Netflix, HBO, Amazon Prime Video, m.fl.

  Kan jeg få adgang til hjemmesider, som ellers er blokeret i Danmark?

  Ja, en af de største fordele ved VPN er netop at du kan skifte din lokation efter behov. Er en hjemmeside kun tilgængelig i USA, skifter du blot til en amerikansk VPN-server. Du kan dermed omgås alle former for lande-blokering, og tilgå indhold som ellers er utilgængeligt i Danmark.

  Kan mine aktiviteter spores, når jeg bruger VPN?

  Ja, nogle VPN-udbydere gemmer data om dine aktiviteter. Husk derfor at vælge en udbyder, som garanterer at din internethistorik ikke gemmes i kortere eller længere tid. Vær også opmærksom på at du stadig kan spores af blandt andet Facebook og Google, hvis du er logget på deres tjenester mens du surfer på nettet. Du kan derfor fortsat se målrettede annoncer baseret på din historik, selvom du benytter VPN.

  Hvor sikkert er VPN?

  Sikkerhedsniveauet hos de fleste VPN-udbydere er meget højt, særligt hvis du vælger en betalt VPN-tjeneste. Det er vigtigt at huske på at VPN kun sikrer din forbindelse til internettet, og altså ikke sikrer dig mod skadelige filer og cookies. Du skal betragte VPN som en lukket passage mellem din computer og den destination, du ønsker at forbinde til. Eksempelvis vil din internetudbyder ikke længere kunne registrere hvilke hjemmesider du besøger, når du benytter VPN.

  Sikkerhedsniveauet afhænger desuden af dit valg af protokol. Hos flere VPN-udbydere kan du selv vælge mellem forskellige krypterede protokoller, hvoraf nogle har et højere niveau af sikkerhed end andre.

  Kan man bruge VPN på smartphones og tablets?

  Ja, de fleste VPN-udbydere understøtter både Android- og iOS-enheder. Det tager kun få minutter at oprette en sikker forbindelse til VPN på smartphones og tablets, og det foregår typisk via en app. Alle de VPN-udbydere, vi har undersøgt, har nemme vejledninger som viser hvordan man gør.

  Behøver jeg at bruge VPN?

  Ja, i nogle tilfælde bør du overveje at bruge en VPN-tjeneste. Er du eksempelvis forbundet til et usikkert offentligt netværk, anbefales det på det kraftigste at sikre din internetforbindelse via VPN. Har du brug for at tilgå en hjemmeside, som eksempelvis er blokeret i Danmark, kan VPN give dig adgang. Vil du have adgang til udenlandske streamingtjenester, kan VPN også bruges.

  Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

  Skriv en kommentar