Hvilket teleselskab er bedst, og hvordan undersøger man dette? Vi har taget mere end 30 selskaber under luppen, for at finde det bedste. Se vores resultater her.

  Priserne er vigtige, når man skal finde det bedste teleselskab, men andre faktorer spiller også en rolle. Sammensætningen af abonnementer skal være optimal, og det skal være nemt at kontakte kundeservice. Oplevelsen skal i det hele taget være problemfri, for de færreste gider spilde tid på at administrere deres mobilabonnementer. Derfor er god og effektiv kundeservice et stærkt kort, særligt når den kombineres med fornuftige priser.

  Her er de 8 bedste teleselskaber

  Billige teleselskaber klarer sig generelt bedst, men prisen er ikke alt. Se de bedste teleselskaber herunder.

  1
  Bedste teleselskab
  CBB Mobil har i årevis været højt placeret i forskellige tests, og de har et godt udvalg af mobilabonnementer.
  2
  Bedste priser
  Hos Lebara får du mest mobiltelefoni for pengene. Prisen starter ved kun 19 kroner pr. måned.
  3
  Bedst til storforbrugeren
  Flexii har et beskedent udvalg af abonnementer, men til gengæld har de markedets billigste mobilabonnement med fri data.
  4
  Bedste kundeoplevelse
  Greentel har markedets mest fleksible abonnementsvilkår. Her kan du bl.a. opsige eller skifte abonnement fra dag til dag.
  5
  Bedst til børn og ældre
  Duka er det bedste teleselskab til børn og ældre. Her kan du få ekstra hjælp til det tekniske, og det er muligt at leje udstyr.
  6
  Mest for pengene
  Oister er det bedste teleselskab for de fleste. Der er mange abonnementer at vælge imellem, og priserne er generelt fornuftige.
  7
  Billigst med datadelingskort
  Eesy er det bedste teleselskab for dig, der vil have ekstra datadelingskort til tablet eller trådløs router.
  8
  Bedst til fagforeningsmedlemmer
  Alka Mobil er det bedste teleselskab for Alka- og fagforeningskunder. Priserne er lave, og abonnementerne er fornuftige.

  1. CBB Mobil – bedste teleselskab

  Se alle abonnementer

  • Godt udvalg af abonnementer til små og store behov.
  • Rimelige priser, særligt på de større abonnementer.
  • God kundeservice og masser af kontaktmuligheder.
  • Ingen bindingsperiode og kort opsigelsesvarsel.

  CBB Mobil er i en undersøgelse foretaget af Loyalty Group blevet rangeret som det bedste teleselskab i Danmark. Det vidner altså om en udpræget tilfredshed blandt selskabets mange kunder, som fordeler sig over mobilabonnementer og mobilt bredbånd. Ydermere er CBB Mobil vinder af Kundeserviceaward 2021 hos Wilke. Prisen blev uddelt på CX Day den 16. september, og CBB Mobil udmærkede sig i flere kategorier.

  Hos CBB Mobil har vi fundet et godt udvalg af mobilabonnementer til både store og små behov, og priserne er generelt i den rimelige ende. Du får dog mest for pengene, hvis du vælger et af deres større abonnementer.

  Kundeservice-afdelingen er nem at komme i kontakt med på både Facebook, telefon og e-mail. Der kan bestilles en opringning fra deres kundeservice, hvis du ikke ønsker at vente i telefonkø.

  Der er ingen bindingsperiode på abonnementer fra CBB Mobil, og du kan opsige abonnementerne til udløb af indeværende måned. Dette er bedre end mange andre teleselskaber, hvor opsigelsesfristen er på 30 dage eller mere.

  2. Lebara – bedste priser

  Se alle abonnementer

  • Markedets bedste priser på mobilabonnementer. På trods af enkelte prisstigninger, er Lebara stadig det billigste teleselskab på markedet.
  • Nemt og enkelt at bestille et nyt abonnement. Processen kræver kun få klik.
  • Gode kundevilkår. Du binder dig hverken til en kortere eller længere periode, og kan derfor altid opsige dit abonnement.
  • Smart idé med MyLebara-appen, som lader dig administrere abonnementet nemt og enkelt.

  Lebara har eksisteret længe, men har levet et relativt stille liv på det danske marked. For nyligt er vi dog begyndt at se mere til dem på sociale medier og hjemmesider, hvor de ivrigt reklamerer for deres abonnementer.

  Den største fordel ved Lebara er prisen. Det er tydeligt fra første øjekast, at Lebaras målsætning er at erobre kunder på deres lave priser. Dette er i sig selv en god ting, da det stimulerer konkurrencen på markedet. Som kunde kan du også nyde godt af de lave priser, men desværre er det nok på bekostning af servicen. Vi har blandt andet set eksempler på kunder, som ikke har kunnet få kontakt med en dansk-talende medarbejder, og flere elementer på hjemmesiden ser ud til at være oversat af et program. Dette behøver ikke at være en ulempe, men det kan være et irritationsmoment hvis du har brug for hjælp til mere komplekse problemer.

  I vores egne tests har vi dog nemt kunnet kontakte danske-talende medarbejdere på telefon. Der var ingen kø, og vi fik løst et mindre problem på kun 2 minutter.

  Som noget nyt er Lebara også testvinder hos Forbrugerrådet Tænk.

  3. Flexii – bedst til storforbrugeren

  Se alle abonnementer

  • Billigst med fri data.
  • Begrænset udvalg af abonnementer. Til gengæld er det nemt at overskue.
  • Stor portion EU-data i selv det mindste abonnement.
  • Nemt at administrere via hjemmesiden. Alt foregår online.

  Flexii er et nyere datterselskab af teleselskabet 3. De benytter således 3’s landsdækkende netværk, og har nogle af landets laveste priser. Et enkelt abonnement er bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, og det vidner om høj konkurrencedygtighed på markedet.

  Hos Flexii finder du ikke en masse forskellige mobilabonnementer. Udvalget er begrænset til tre forskellige valgmuligheder, som til gengæld er meget fornuftigt prissatte. Det største abonnement giver fri data og adgang til 5G-netværket, og til markedets laveste pris er dette et ganske godt tilbud.

  Da Flexii er et 100% online-baseret teleselskab, forventes du at klare det meste på egen hånd. Det er således ikke muligt at ringe til kundeservice, men du kan skrive en mail og få svar inden for én hverdag.

  4. Greentel – bedste kundeoplevelse

  Se alle abonnementer

  • Meget stort udvalg af abonnementer til store og små behov.
  • Fine priser på små mobilabonnementer, dog lidt dyrt for kunder med stort forbrug.
  • Fin kundeservice, dog begrænsninger på telefoniske henvendelser.
  • Høj fleksibilitet – abonnementer kan opsiges/ændres fra dag til dag.

  Greentel er et mindre teleselskab, men det afholder dem ikke fra at være konkurrencedygtige på flere parametre. De lægger sig i front på priserne, men halter dog en lille smule bagud på de større abonnementer. Er dit forbrug småt eller mellemstort, kan du dog stadig finde nogle af markedets laveste priser hos Greentel.

  Du har adgang til god kundeservice via Facebook eller e-mail, hvor henvendelser normalt besvares indenfor et døgn – og typisk samme dag. Telefoniske henvendelser er dog begrænset til 6-7 timer i hverdagene.

  Hos Greentel finder du et stort udvalg af tillægsprodukter og tjenester, som du kan vælge til eller fra efter behov. Vi hæfter os også ved at de har branchens bedste fleksibilitet på deres abonnementer, som kan opsiges/ændres fra dag til dag.

  Udover at være et glimrende teleselskab, støtter Greentel også et par velgørende formål: Opsamling af havplast og bevaring af regnskov.

  5. Duka – bedst til børn og ældre

  Se alle abonnementer

  • Godt udvalg af abonnementer til store og små behov.
  • Særligt gode priser på små abonnementer, lidt dyrere på store abonnementer.
  • Fin kundeservice, som har længe åbent og kan kontaktes ad flere veje.
  • Høj fleksibilitet, men begrænsede tillægsvalg.

  Duka har med mottoet “tech it easy” slået sig op på at være et selskab, der hjælper når teknikken driller. Fokus ligger først og fremmest på at udvikle abonnementer og løsninger, som skaber nem og enkel adgang til den digitale verden.

  Hos Duka finder du særligt gode abonnementer til små behov, og de udmærker sig blandt andet ved at have et af de bedste mobilabonnementer til børn. De tilbyder også særligt fordelagtige internetabonnementer til folk med mindre behov, og kundeservice sidder klar det meste af dagen og kan kontaktes når du har brug for det.

  Der er ingen binding eller oprettelsesomkostninger hos Duka, og abonnementer kan opsiges til månedens udgang.

  6. Oister – mest for pengene

  Se alle abonnementer

  • Flere gode abonnementer til store og små behov.
  • Prismæssigt i den helt lave ende på både store og små abonnementer.
  • Kundeservice kan kun kontaktes via e-mail eller telefon. Ingen mulighed for kontakt via Facebook.
  • Ingen binding på abonnementer, og opsigelsesvarsel til månedens udgang.

  Oister er ikke det billigste teleselskab på markedet, men til gengæld får du meget for pengene. Det hænger sammen med at de tilbyder markedets største pakker indenfor mobiltelefoni og mobilt bredbånd, så her kan du som storforbruger spare mange penge. Et enkelt Oister-abonnement er desuden bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk.

  Vil du have et mobilabonnement med fri data, er Oister blandt de billigste selskaber. Vil du have mobilt bredbånd med markedets største portion data, er Oister også billigst. Her får du nemlig ikke bare 1000 GB data som hos andre selskaber, men derimod 2000 GB data.

  Vi kunne godt tænke os at kundeservice var tilgængelig via Facebook eller evt. en chat funktion på hjemmesiden, så man kan stille hurtige spørgsmål. Eneste kontaktmulighed p.t. er via e-mail med op til 48 timers svartid, eller telefonisk i dagtimerne på hverdage.

  Alle abonnementerne er ganske fleksible, og kan opsiges hurtigt til udgangen af måneden.

  7. Eesy – billigst med datadelingskort

  Se alle abonnementer

  • Fint udvalg af abonnementer, der dog primært egner sig til kunder med stort forbrug.
  • Fornuftige priser på både abonnementer og tillægsprodukter.
  • Fin kundeservice der både kan kontaktes telefonisk, via Facebook eller e-mail.
  • Ingen bindingsperioder eller gebyrer, men dog 30 dages opsigelsesvarsel.

  Eesy er en ny satsning fra Nuuday, der hører under TDC koncernen. Her har man fuldt fokus på simple produkter, og du præsenteres derfor ikke for et overvældende udvalg af muligheder.

  Teleselskabet Eesy tilbyder udelukkende mobilabonnementer, og det er nemt at finde rundt i de forskellige muligheder.

  Herudover giver Eesy som en af få udbydere mulighed for at få op til 3 ekstra SIM-kort til datadeling pr. abonnement, hvilket betyder at du kan dele datamængden mellem flere forskellige enheder – også en trådløs router. Eesy gør dog opmærksom på, at man ikke kan købe datadelingskort til mobilabonnementer med fri data. Det er irriterende, men desværre er det et fælles træk hos alle danske teleselskaber.

  Vi finder det positivt at Eesy kan kontaktes via flere forskellige kanaler, da det i så fald er nemt at henvende sig med simple spørgsmål eller forespørgsler.

  8. Alka Mobil – bedst til kunder og fagforeningsmedlemmer

  Se alle abonnementer

  • Gode mobilabonnementer til kunder med store og små behov.
  • Du kan vælge mellem abonnementer med eller uden EU-roaming.
  • Nemt at kontakte Alka Mobil via Facebook, e-mail eller telefon.
  • Du kan kun få Alka Mobil, hvis du er Alka-kunde eller medlem af en tilknyttet fagforening. Se om du kan få Alka Mobil her
  • Ingen binding, men til gengæld 30 dages opsigelsesvarsel.

  Alka Mobil er en del af Alka Fordele, og dermed forbeholdt Alka-kunder og medlemmer af fagforeninger. For at blive kunde skal blot én person i husstanden opfylde dette krav, så der er store chancer for at du kan få Alka Mobil.

  Priserne er de laveste på markedet, men kan ikke helt sammenlignes med andre teleselskaber, da Alka Mobil jo er forbeholdt Alka-kunder og fagforeningsmedlemmer. Opfylder du dette krav, kan du dog spare mange penge.

  Det er nemt at kontakte Alka Mobil via Facebook, mail eller telefon, og kontaktoplysningerne er let tilgængelige på hjemmesiden.

  Sådan fandt vi de bedste teleselskaber

  I jagten på det bedste teleselskab skal flere faktorer afvejes. Kundetilfredsheden vejer selvfølgelig tungt, men derudover skal priserne og produkterne også være i orden.

  Vi har defineret kvaliteten af teleselskaberne ud fra følgende faktorer:

  • Abonnementer – har teleselskabet et godt udvalg af abonnementer til store og små behov?
  • Priser – er priserne konkurrencedygtige, og er der gebyrer i forbindelse med oprettelse, levering og betaling?
  • Kundeservice – er det nemt at komme i kontakt med teleselskabet på forskellige platforme, og hvordan håndterer de kundefeedback?
  • Tillægsvalg – er det f.eks. muligt at bestille ekstra datakort, vælge særlige telefonnumre og lign.?
  • Fleksibilitet – har teleselskabet f.eks. kort bindingsperiode og opsigelsesvarsel?

  Kategorier

  Vi har kategoriseret de bedste teleselskaber i 8 forskellige kategorier:

  • Bedste teleselskab
  • Bedste priser
  • Bedst til storforbrugeren
  • Bedste kundeoplevelse
  • Bedst til børn og ældre
  • Mest for pengene
  • Billigst med datadelingskort
  • Bedst til fagforeningsmedlemmer

  Disse kategorier mener vi er repræsentative for det, som kunderne generelt efterspørger hos teleselskaberne.

  Kilder i vores research

  Teleselskabet med de mest tilfredse kunder

  Hos Loyalty Group foretager man med jævne mellemrum undersøgelser af kundetilfredsheden i forskellige brancher, hvorved man kan kortlægge hvilke selskaber der har de mest tilfredse (og dermed loyale) kunder.

  I undersøgelsen af teleselskaber ser vi, at de bedste teleselskaber placeres således:

  1. CBB Mobil
  2. Oister
  3. Eesy
  4. Telmore
  5. Call me

  Det interessante ved denne rangliste er at de mindre teleselskaber placeres i toppen, men at de alle er datterselskaber af større selskaber. CBB Mobil, som ligger øverst i 2023, ejes eksempelvis af Telenor, mens Oister ejes af 3. Eesy og Telmore ejes begge af TDC (Nuuday), og Call me hører under Telia.

  Blandt de store teleselskaber befinder 3 Mobil sig lige over gennemsnittet med en score på 70,1.

  I alt har 5056 kunder deltaget i undersøgelsen i 2023.

  Hvor god er dækningen hos dit teleselskab?

  En vigtig faktor, når du skal vælge det bedste teleselskab, er at undersøge dækningen i dit lokalområde. Selvom alle teleselskaber i Danmark er landsdækkende, kan der være lokale forskellige på grund af placeringen af master og antenner.

  Du kan finde dækningskort for alle landets mobilnetværk her:

  Selvom et teleselskab vurderes til at være markedets bedste, har dækningen i dit lokalområde selvfølgelig også stor indflydelse på din personlige oplevelse af produktet. Derfor er det en fordel, at du undersøger dækningen før du vælger.

  Se også mastedatabasen hvis du vil vide hvilke master der er placeret tættest på dig, samt hvilke planer de forskellige teleselskaber har om etablering af master i dit lokalområde.

  Opdateringer til undersøgelsen

  • 21. januar 2024: Priser er opdateret, og CBB Mobil beholder endnu engang titlen som det bedste teleselskab. Flexii er nu med i top 3 i den nye kategori “Bedst til storforbrugeren”, da de tilbyder markedets billigste mobilabonnement med fri data.
  • 28. april 2023: Priser er opdateret, og CBB Mobil er fortsat det bedste teleselskab. Lebara og Greentel rykker op ad listen, og Alka Mobil er tilføjet på grund af deres fornuftige priser.
  • 8. juni 2022: Priser er opdateret, men rangeringen er den samme som før. CBB Mobil ligger fortsat nummer et.
  • 3. december 2021: Formatet er fornyet, og en ny ekstern undersøgelse er inkluderet. CBB Mobil vurderes fortsat til at være det bedste teleselskab i Danmark, målt på vores fastsatte kriterier.
  • 16. juli 2021: Hallo er skiftet ud med Lebara. Lebara har markedets laveste priser, og falder derfor ind under kategorien “bedste priser”.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar