Leder du efter det bedste mobilabonnement netop nu? Se de bedste abonnementer i denne aktuelle guide, og spar penge.

  Lebara
  20 timer
  EU 5 timer
  20 GB
  EU 2 GB
  Intropris i 1 mdr.
  0 kr./md.
  49 kr./md.
  Flexii
  Fri tale
  EU fri tale
  50 GB
  EU 20 GB
  Intropris i 1 mdr.
  0 kr./md.
  79 kr./md.
  Alka Mobil
  Fri tale
  EU fri tale
  30 GB
  EU 11 GB
  Intropris i 3 mdr.
  39,5 kr./md.
  79 kr./md.
  Oister
  Fri tale
  EU fri tale
  25 GB
  EU 15 GB
  Intropris i 3 mdr.
  44 kr./md.
  89 kr./md.
  Greentel
  10 timer
  EU fri tale
  10 GB
  EU 10 GB
  79 kr./md.
  Eesy
  Fri tale
  EU fri tale
  100 GB
  EU 25 GB
  Intropris i 2 mdr.
  29 kr./md.
  129 kr./md.
  Duka
  Fri tale
  EU fri tale
  25 GB
  EU 25 GB
  Intropris til 30/9-2024
  50 kr./md.
  99 kr./md.

  Her er de 7 bedste mobilabonnementer i 2024

  UdbyderAbonnement
  Lebara20 timer + 20 GB
  FlexiiFri tale + 50 GB
  Alka MobilFri tale + 7 GB (DK)
  OisterFri tale + 30 GB
  Greentel10 timer + 10 GB
  EesyFri tale + 100 GB
  DukaFri tale + 40 GB

  Lebara

  Lebara er et billigt teleselskab, som tilbyder markedets bedste mobilabonnementer. Aktuelt er de bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, hvor et af selskabets abonnementer placeres helt i top. Er du en prisbevidst forbruger, som går efter de laveste priser på markedet, er Lebara værd at overveje.

  Flexii

  Flexii er en relativt ny spiller på markedet, men ikke desto mindre har de et godt udvalg af mobilabonnementer. Prismæssigt har de placeret sig blandt de billigste udbydere, og udmærker sig ved at sælge mobilabonnementer med en stor portion data. Af denne grund er Flexii også testvinder hos Forbrugerrådet Tænk.

  Alka Mobil

  Alka Mobil har også et testvindende mobilabonnement, og derudover kan du vælge mellem DK- eller EU-abonnementer. Det resulterer i lavere priser, som dog er betinget af at du er Alka-kunde eller medlem af specifikke foreninger (se listen her). Listen omfatter dog en kundebase på mere end 2 millioner, så der er høj sandsynlighed for at du kan blive kunde hos Alka Mobil.

  Oister

  Oister har også nogle af de bedste mobilabonnementer på markedet, og klarer sig ligeledes godt i test. Deres mobilabonnementer er prissat fornuftigt, og der er mange at vælge imellem. Det betyder at de fleste behov kan imødekommes hos Oister, og familien kan med fordel samle alle abonnementer her.

  Greentel

  Greentel har, ligesom Oister, et meget stort udvalg af mobilabonnementer. De har desuden markedets bedste abonnementsvilkår, da abonnementer kan opsiges og ændres fra dag til dag. Andre selskaber har som regel et længere opsigelsesvarsel, men hos Greentel får du altså mere fleksibilitet. Priserne er desuden yderst fornuftige.

  Eesy

  Eesy er et selskab under TDC (moderselskabet hedder Nuuday), og dermed får du god mobildækning på TDC’s eget net. De har samtidig nogle yderst fornuftige priser, samt mulighed for ekstra SIM-kort. Eesy egner sig særligt til storforbrugerne, da abonnementsudvalget er snævert og indeholder store portioner data.

  Duka

  Hos Duka kan du ofte finde gode tilbud på mobilabonnementer, og som standard får du taletid og data til hele EU. Det er et fint teleselskab med mange positive anmeldelser, og derfor placeres de på Telefaktas liste med de bedste mobilabonnementer på markedet.

  Bagom denne undersøgelse

  Thomas

  Hej, mit navn er Thomas, og jeg har lavet denne undersøgelse. Jeg har beskæftiget mig med telemarkedet siden 2019, og har med tiden opnået ekspertviden på området. Jeg har udviklet og drevet online medier siden 2014, og uddannet mig til IT-supporter.

  Du er velkommen til at kontakte mig direkte, hvis du har spørgsmål, på thomas@klik1media.dk

  I denne undersøgelse bliver du guidet til de bedste mobilabonnementer på markedet. Mobilabonnementerne er udvalgt på baggrund af en vurdering af, hvilke der giver mest værdi for pengene.

  For at finde de bedste mobilabonnementer netop nu, indgår følgende i researchfasen:

  Sammenligningsgrundlaget består af alle danske teleselskaber (over 40 stk.), og mere end 250 mobilabonnementer er blevet sammenlignet for at finde de bedste netop nu. Guiden opdateres naturligvis løbende, når der kommer nye mobilabonnementer på markedet.

  Teleselskaberne undersøges og vurderes på følgende parametre: 1) Priser, 2) abonnementsudvalg, 3) kundeservice og 4) abonnementsvilkår.

  Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

  Familie med børn og ældre, der bruger telefoner

  Det kan være svært at finde det bedste mobilabonnement, når der er mere end 200 forskellige at vælge imellem. Hvor meget taletid skal du bruge? Hvor meget data er nødvendigt? Hvad med EU-data og abonnementsbetingelser? Det er altsammen noget, der kræver kendskab til nuværende forbrug og behov, men også fremtidige behov.

  I guiden “Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?” får du 6 konkrete råd til, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge dit nye mobilabonnement:

  1. Taletid

  Mange mobilabonnementer indeholder fri tale, fordi vi taler mindre i telefon end førhen. Du behøver derfor ikke spekulere for meget over mængden af inkluderet taletid. Selv de billigste mobilabonnementer har 5-10 timers tale inkluderet, hvilket er rigeligt for de fleste.

  2. Data

  Data er til gengæld vigtigt at overveje. Her skal du enten kende dit forbrug, eller vide nogenlunde hvad du har brug for. Prisen kan nemlig svinge meget, alt efter mængden af inkluderet data.

  En undersøgelse fra IT-branchen viser, at vi i gennemsnit bruger 17,9 GB data om måneden, så som tommelfingerregel bør du vælge et mobilabonnement med mindst 10 GB data.

  3. Roaming (EU og verden?)

  Rejser du ofte ud af Danmark, til EU og/eller resten af verden? Så er det en god idé at vælge et mobilabonnement med en god portion EU-data. Enkelte teleselskaber har inkluderet flere lande i deres roaming-pakke, eksempelvis Lebara, 3 Mobil, YouSee, Telenor og Telia. Husk at undersøge abonnementsbetingelserne for roaming, inden du rejser. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du kommer til at bruge for meget data på udlandsrejsen.

  4. SIM-kort og eSIM

  Overvejer du at købe et smartwatch? Så er det en god idé at vælge et mobilabonnement med mulighed for ekstra SIM-kort eller eSIM. Sidstnævnte fås hos flere og flere teleselskaber (se listen her), og passer til de fleste smartwatches. Ekstra SIM-kort er eksempelvis nyttigt til brug i en tablet eller ekstra router, hvis du sommetider ønsker at dele den inkluderede data med andre.

  5. Abonnementsvilkår

  Hvor lang er bindingsperioden? Er der særlige betingelser for “rimeligt forbrug”? Husk at læse abonnementsvilkårene, så du undgår overraskelser. Mange teleselskaber har et opsigelsesvarsel på indeværende måned + 30 dage, så selvom bindingsperioder er en saga blot, kan du stadig risikere en “binding” på over en måned.

  6. Pris

  Prisen er selvfølgelig også vigtig. Det giver sjældent mening at vælge et dyrt mobilabonnement, medmindre du har særlige behov eller ønsker til kundeservice – eksempelvis i form af fysiske butikker, hvor du kan få hjælp med teknikken. Der er heldigvis høj konkurrence på netop prisen, så det er nemt at finde billige mobilabonnementer.

  Hvilket teleselskab er det bedste?

  Når man skal finde det bedste teleselskab, skal man kigge på flere parametre. Loyalty Group er et af de selskaber, der løbende undersøger markedet og rangerer teleselskaberne på baggrund af kundetilfredshed og loyalitet overfor teleselskabet. De nyeste resultater kan ses i tabellen herunder:

  UdbyderPoint
  CBB Mobil77 (ændring: 0)
  Oister74,8 (ændring: 0)
  Eesy73,8 (ændring: ny)
  Telmore72,7 (ændring: -1)
  Call me71 (ændring: 0)
  3 Mobil70,1 (ændring: +1)
  BrancheIndex Mobil 2023 resultat. Kilde: Loyalty Group.

  Generelt er kunderne mest tilfredse med de små teleselskaber, hvilket er interessant. Ifølge Loyalty Groups researchchef, Lars Jepsen, skyldes det blandt andet at produkterne er overordnet gode og stabile, men også at dækningen er god. Kundeservice er også vigtig, ligesom prisen selvfølgelig også har betydning for kunderne. Lars Jepsen udtaler følgende om topscoreren, CBB Mobil:

  CBB Mobil scorer generelt højest, da det er lykkedes for dem at tilbyde en attraktiv pris, på et overordnet godt og stabilt produkt, som har en god dækning. Når kunderne har behov for at komme i kontakt med CBB Mobil, så har mobilselskabet ’pakket’ det gode produkt ind, i én af Danmarks bedste serviceoplevelser.

  Lars Jepsen, researchchef hos Loyalty Group

  Hvor får man det billigste mobilabonnement?

  UdbyderBilligste mobilabonnement
  Lebara5 timer + 5 GB
  19 kr./md.
  Lyca Mobile5 timer + 5 GB
  19 kr./md.
  Alka MobilFri tale + 1 GB
  39 kr./md.
  Greentel2 timer + 2 GB
  48 kr./md.
  FlexiiFri tale + 20 GB
  59 kr./md.
  Senest opdateret 3. marts 2024

  Hvis du gerne vil have det billigste mobilabonnement på markedet, har du flere muligheder. Du kommer heldigvis stadig langt for under 50 kroner om måneden, hvis du bruger lidt ekstra tid på at undersøge markedet.

  Som det fremgår af tabellen herover, er Lebara, Lyca Mobile og Greentel leveringsdygtige i kategorien under 50 kroner. De har markedets billigste mobilabonnementer, og der er mange penge at spare. Alka Mobil kan også være med, men her må du nøjes med et DK-abonnement uden EU-roaming.

  Sammenlign billige mobilabonnementer

  Hvem har Danmarks bedste mobilnetværk?

  Hånd holder 5G-raket skåret ud af papir i blå farver

  TDC har det bedste mobilnetværk i Danmark. Det fastslår en rapport fra Teknologisk Institut, som er baseret på 691udvalgte målesteder. Det er TDC, der har betalt for denne undersøgelse, og derfor har TDC også defineret den gode mobilnetværksoplevelse, som altså ligger til grundlag for vurderingerne i de enkelte målinger. Imidlertid har TDC ingen indflydelse på målingspunkterne eller resultaterne, som altså er foretaget af en uafhængig part.

  I Danmark har vi tre landsdækkende mobilnetværk:

  Dækningskortene opdateres hele tiden, da de tre netværksoperatører konstant udvider deres mobilnetværk. Det er særligt den nye 5G-teknologi, der for tiden udrulles over hele landet, men 4G-dækningen forbedres også løbende. På Mastedatabasen.dk får du et overblik over eksisterende og kommende mastepositioner, hvorved du kan se om dækningen i dit område forbedres i nærmeste fremtid.

  Undersøg mobilnetværket på din adresse

  Det er en god idé at undersøge dækningen på din egen adresse, hvis hastigheden er af stor betydning for dig. Vil du gerne have et hurtigt overblik, kan du benytte Tjekditnet.dk. Her kan du få et estimat af hastigheden på din egen adresse (målt udendørs):

  Resultater for mobilt bredbånd hastigheder via Tjekditnet.dk
  Her ses resultatet på Telefakta.dk’s adresse. Både 3 og TDC kan levere hastigheder på op til 500 Mbit/s (målt udendørs).

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar