Hvor finder man den bedste gratis lagerplads i skyen? Og hvad skal man kigge efter? Vi har kigget på de bedste muligheder netop nu. Se mulighederne i denne guide.

  Top 5: Bedste lagerplads i skyen

  Lagerplads i skyen er nyttigt til mange formål, og du kan sågar få gratis lagerplads hos flere udbydere. Vi tager et kig på de bedste muligheder her.

  1. Google Drev

  Gå til Google Drev

  • Gratis lagerplads: 15 GB
  • Billigste opgradering: 100 GB for 17 kr./md.
  • Største abonnement: 30 TB for 1199 kr./md.

  Google Drev giver dig mest lagerplads, uden du skal have penge op af lommen. Her starter du med 15 GB plads, som du frit kan råde over, og dernæst kan du opgradere trinvist efter behov.

  Den største fordel ved Google Drev er at det automatisk medfølger, hvis du har en Google-konto. De fleste har nok allerede en Google-konto, hvorved Google Drev er frit tilgængeligt.

  Du kan frit dele pladsen mellem forskellige Google-tjenester såsom Gmail og Google Fotos, så du har alt samlet ét sted. Google har også en komplet Office-pakke til rådighed via Google Drev, og konkurrerer altså direkte mod Microsoft. 

  2. iCloud

  Gå til iCloud

  • Gratis lagerplads: 5 GB
  • Billigste opgradering: 50 GB for 7 kr./md.
  • Største abonnement: 2 TB for 69 kr./md.

  iCloud er en integreret del af dit Apple ID, og en række Apple-tjenester er tilgængelige herigennem. Eksempelvis Find iPhone, som lader dig kontrollere dine enheder på afstand, men også e-mail, kalender og fotos.

  Det smarte ved iCloud er at Apple-applikationer kan synkroniseres herigennem, således at indholdet automatisk deles mellem din Mac, iPhone, iPad og lignende.

  Hvis du bruger Windows og ikke ejer en iPhone, er iCloud ikke det bedste valg. Her kan det nok bedst betale sig at bruge Google Drev eller OneDrive. Men for brugere af Apple-produkter har iCloud en lang række fordele.

  3. OneDrive

  Gå til OneDrive

  • Gratis lagerplads: 5 GB
  • Billigste opgradering: 100 GB for 9,99 kr./md.
  • Største abonnement: 6 TB for 79 kr./md.

  OneDrive medfølger automatisk, hvis du har en Microsoft-konto. Her får du 5 GB gratis, og derefter kan du opgradere til et betalt abonnement hvis behovet opstår. OneDrive er relativt billigt, men funktionerne er begrænsede.

  Du skal eksempelvis op og betale for et større abonnement, hvis du vil have adgang til Office-apps. Hos Google er Office-apps tilgængelige i alle abonnementer, inklusiv den gratis version.

  4. Dropbox

  Gå til Dropbox

  • Gratis lagerplads: 2 GB
  • Billigste opgradering: 2 TB for 11,99 €/md.
  • Største abonnement: Ubegrænset plads for 67,50 €/md.

  Dropbox har eksisteret længe, og var blandt de første til at tilbyde lagerplads i skyen. Dropbox fungerer grundlæggende som andre tjenester, men tilbyder en række fordele til hjemmearbejdspladsen.

  En af de største fordele ved Dropbox er at du har op til 180 dages backup af dine filer, så du altid kan gendanne dine mapper til en bestemt dato. Har du eksempelvis været udsat for ransomware og fået dine filer låst, kan de gendannes via Dropbox. Et betalt abonnement giver også adgang til chatsupport.

  5. Box

  Gå til Box

  • Gratis lagerplads: 10 GB
  • Billigste opgradering: 100 GB for 110 kr./md.
  • Største abonnement: Ubegrænset plads for 1125 kr./md.

  Box giver dig først og fremmest lagerplads i skyen, og har desuden en række integrerede funktioner. Du kan blandt andet koble det til Microsoft 365 og Google Workspace, men derudover er mulighederne begrænsede.

  Vores indtryk er at målgruppen primært består af IT-professionelle og kontoransatte, der arbejder hjemme en del af tiden.

  Det kan du bruge lagerplads i skyen til

  Lagerplads i skyen kan bruges til mange forskellige ting. Herunder har vi samlet nogle af de mest almindelige formål med lagerplads i skyen, så du kan danne dig et overblik over mulighederne.

  Lagring af billeder og dokumenter

  En af de mest oplagte ting at bruge lagerplads i skyen til, er lagring af billeder og dokumenter. De fleste tager billeder med mobilen i dag, men mobilen kan hurtigt gå i stykker eller blive stjålet. Derfor anbefales det altid at gemme billederne i skyen, så de ikke går tabt med mobilen.

  Hvis du har mere end én computer, kan du også med fordel bruge lagerpladsen til at gemme arbejds- og/eller skoledokumenter. Så kan du nemt åbne dem på forskellige computere, uden at skulle overføre dem først.

  Backup af vigtige filer

  Lagerplads i skyen kan også bruges til at synkronisere hele mapper, så de altid kan bevares og gendannes hvis computeren går i stykker. Det kan også være nyttigt hvis du bliver hacket eller udsat for ransomware, da du altid kan lave backup fra din lagerplads i skyen.

  Brugernavne og adgangskoder

  Lagerplads i skyen kan ikke kun bruges til opbevaring af billeder og filer. Flere tjenester giver dig også mulighed for at opbevare brugernavne og adgangskoder, så du nemt kan logge ind på dine yndlings-tjenester fra hele verden.

  Synkronisering af apps

  Flere udbydere har også gjort det muligt at synkronisere apps via deres lagerplads i skyen. Dette gælder blandt andet for Google Drev, OneDrive og iCloud, som har forskellige apps integreret i deres tjenester. Disse apps kan åbnes individuelt på blandt andet smartphones og computere, hvorfra de automatisk synkroniseres når nyt indhold tilføjes.

  Ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk og - hvis jeg skal sige det selv - lidt af en nørd. Jeg har ekspertviden om bredbånd og telefoni, samt teknologi generelt. Jeg har beskæftiget mig med online medier siden 2014, og har bl.a. uddannet mig til IT-supporter.

  Skriv en kommentar