Siden indeholder annoncelinks. Når du køber via links på denne side, kan vi modtage kommission. Læs mere

    Fibernettet giver dig lynhurtigt internet, men hvor finder man det bedste fiberbredbånd til prisen? Læs vores analyse af over 40 udbydere, og se de bedste muligheder her.

    Top 10: Bedste og billigste fibernet i Danmark

    Priserne på fiberbredbånd varierer, alt efter hvilket fibernet du er forbundet til. Vi har gennemgået markedet og samlet de bedste og billigste udbydere herunder. Se listen herunder, og find det bedste fiberbredbånd til prisen.

    1
    Jetnet
    • Hastighed op til 1000 Mbit/s
    • 6 mdr. binding
    • Router kan lejes (20 kr./md.)
    Fra 239 kr./md.
    Min. pris 1434 kr.
    2
    Telenor
    • Hastighed op til 2500 Mbit/s
    • Ingen binding
    • Router medfølger
    Fra 269 kr./md.
    Min. pris 269 kr.
    3
    Bolignet
    • Hastighed op til 1000 Mbit/s
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger ikke
    Fra 269 kr./md.
    Min. pris 1614 kr.
    4
    Kviknet
    • Hastighed op til 1000 Mbit/s
    • Ingen binding
    • Router medfølger
    Fra 279 kr./md.
    Min. pris 279 kr.
    5
    Hiper
    • Hastighed op til 1000 Mbit/s
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 279 kr./md.
    Min. pris 1674 kr.
    6
    Telia
    • Hastighed op til 1000 Mbit/s
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 279 kr./md.
    Min. pris 1674 kr.
    7
    Fastspeed
    • Hastighed op til 1000 Mbit/s
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 299 kr./md.
    Min. pris 1794 kr.
    8
    Stofa
    • Hastighed op til 1000 Mbit/s
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 319 kr./md.
    Min. pris 1934 kr.
    9
    YouSee
    • Hastighed op til 2500 Mbit/s
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 329 kr./md.
    Min. pris 2372 kr.
    10
    Norlys
    • Hastighed op til 1000 Mbit/s
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 379 kr./md.
    Min. pris 2274 kr.

    1. Jetnet – billigste fiberbredbånd uden trådløs router

    Se abonnementer

    Vores vurdering: Jetnet ejes af Fastspeed, men udbyderne kan ikke sammenlignes: Først og fremmest har Jetnet flere valgmuligheder, og der medfølger ikke en trådløs router som standard. Da Jetnet samtidig dækker det meste af landet, er der stor sandsynlighed for at du kan få billigt fiberbredbånd på din adresse. Vi anbefaler derfor, at du tjekker din adresse hos Jetnet som de første.

    Fastspeed stiftede Jetnet for at nå en bredere målgruppe. Det er med tiden blevet klart, da Jetnet distancerer sig fra Fastspeed ved at tilbyde billigt fiberbredbånd uden tilhørende router. Erfarne brugere med kendskab til trådløse netværk vil typisk sætte pris på dette, da de foretrækker at bruge deres eget trådløse udstyr.

    Hos Jetnet kan du, i modsætning til Fastspeed, vælge mellem flere hastigheder. Du kan typisk vælge mellem hastigheder fra 100 til 1000 Mbit, men dette varierer en smule fra adresse til adresse. Jetnet er at finde på de fleste danske fibernet, også de mindre af slagsen.

    2. Telenor – billigste fiberbredbånd uden binding

    Se abonnementer

    Vores vurdering: Siden Telenor lancerede deres MaxSpeed-bredbånd, har bindingsperioden været fortid. Du kan derfor frit opsige dit abonnement, når du ikke længere skal bruge det, selvom der ikke er gået 6 måneder. På trods af dette får du stadig en gratis trådløs router med i prisen, og generelt er Telenor blandt de billigere udbydere. De er således et godt valg for dig, der ønsker mest mulig fleksibilitet.

    Da Telenor først udbød deres MaxSpeed-bredbånd, satsede de på en enkelt hastighed. Efterhånden har de tilføjet flere valgmuligheder, så du nu også kan vælge billigere og lavere hastigheder. Det er fornuftigt, da de fleste kan nøjes med 100-200 Mbit/s, og dermed også sparer penge på abonnementet.

    På trods af at Telenor har fjernet bindingsperioden, får du stadig en trådløs router med i prisen. Efterhånden er Telenor kommet til de fleste store fibernet i landet, og de udvider stadig med nye samarbejder med forskellige fiberselskaber.

    Skulle du ønske at opgradere den medfølgende trådløse router, kan Telenor tilbyde en speciel Wi-Fi 6-router til en lille merpris.

    3. Bolignet

    Se abonnementer

    Vores vurdering: Bolignet er en relativt ukendt udbyder, som tilbyder et anderledes produkt: Her får du ikke en trådløs router med i abonnementet, men til gengæld er prisen i den lave ende. Det er en fordel for dig, der foretrækker at bruge eget trådløst udstyr, da du slipper for at betale for en overflødig router.

    Bolignet kan levere fiberbredbånd til de fleste adresser i landet, og hastighederne varierer fra 100 Mbit til 1000 Mbit. Mulighederne afhænger af din adresse, men generelt kan du vælge mellem 2-3 forskellige hastigheder.

    I modsætning til de fleste andre udbydere medfølger der ikke en trådløs router fra Bolignet. Det betyder at prisen kan holdes på et lavt niveau, men til gengæld skal du selv købe en trådløs router. Prisen for en trådløs router starter typisk omkring 1000 kroner.

    4. Kviknet

    Se abonnementer

    Vores vurdering: Kviknet har for nyligt fjernet bindingsperioden fra deres abonnementer, så nu kan du få hurtigt fibernet uden en længere bindingsperiode. Kviknet er én af få udbydere, som har fjernet bindingsperioden, så du altid kan stoppe abonnementet hvis dit behov ændrer sig. Kviknet har fornuftige priser, og kan levere fiberbredbånd til mange adresser i hele landet. Det er også muligt at tilkøbe en lang række services, eksempelvis fast IP-adresse.

    Odenseanske Kviknet blev for nyligt overtaget af Ewii, og siden er priserne steget en smule. De er dog stadig blandt de billigste udbydere på markedet, og derudover har de ingen bindingsperiode på deres abonnementer. De har aftaler med de fleste store fiberselskaber, og kan derfor levere hurtigt fiberbredbånd i det meste af landet.

    Hos Kviknet er det muligt at vælge mellem hastigheder fra 100 og op til 1000 Mbit, så her kan de fleste være med. Der medfølger selvfølgelig en gratis trådløs router til alle abonnementer, og du kan tilvælge fast IP-adresse direkte i bestillingsformularen, hvis du måtte ønske dette.

    5. Hiper

    Se abonnementer

    Vores vurdering: Hiper er et godt valg, hvis du ønsker en udbyder med gode produkter og fornuftige valgmuligheder over det meste af landet. Priserne er i den lave ende, og der reklameres ofte med gratis oprettelse eller andre rabatter. Vi kan derfor anbefale at du laver et opslag på din adresse hos Hiper, for at se om du kan spare penge hos dem.

    Siden begyndelsen har Hiper været en udfordrer på bredbåndsmarkedet, da de brød op med høje priser på kabel-TV netværket. Siden er de også kommet på fibernettet, og med tiden har de landet flere aftaler med lokale fiberselskaber. På trods af, at de blev opkøbt af TDC, har priserne ikke rykket sig synderligt. De fungerer også stadig som et uafhængigt selskab med egen kundeservice.

    På Hipers hjemmeside kan du se alle priserne på fibernet, og du kan vælge mellem hastigheder fra 100 til 1000 Mbit/s.

    6. Telia

    Se abonnementer

    Vores vurdering: Telia er nu for alvor begyndt at rykke på fibermarkedet, og i de kommende år begynder de at dække flere og flere adresser over hele landet. Priserne hos Telia er rimelige, og du får både gratis oprettelse samt gratis trådløs router med i abonnementet. En ekstra fordel ved Telia er at du kan få rabat på en masse forskellige streamingtjenester, så her kan du hurtigt spare flere penge.

    Telia lejer sig ind på andre selskabers infrastruktur, og kan snart levere fibernet i det meste af Danmark. Hastighederne er i den høje ende, og priserne er fornuftige. Hos Telia er det muligt at få rabat på en række streaming- og underholdningstjenester, så du kan spare flere penge ved at blive kunde.

    I skrivende stund tilbyder Telia både gratis oprettelse og gratis trådløs router, når du opretter nyt abonnement.

    7. Fastspeed

    Se abonnementer

    Vores vurdering: Hos Fastspeed får du hurtigt fiberbredbånd til en god pris, og samtidig får du en trådløs router uden det koster ekstra. Du får altid den højest mulige hastighed på op til 1000 Mbit/s, og Fastspeed kan levere internetforbindelse i det meste af landet. De er således et godt valg, hvis du vil have hurtigt bredbånd via fibernettet.

    Fastspeed er en nyere udbyder, som blev startet i 2019 af en gruppe kendte iværksættere i telecom-miljøet. De har siden redet på en bølge af vækst, og fik hurtigt mange tusinde kunder i folden. Lidt usædvanligt er de stadig en uafhængig udbyder, og der er ingen planer om at lade sig opkøbe.

    Selvom Fastspeed med tiden har hævet priserne en smule, er de stadig blandt de billigste udbydere på markedet. Prisen for en fibernet-forbindelse varierer en smule i forhold til hvor du bor i landet, men du får til gengæld altid den højest mulige hastighed på din adresse.

    8. Stofa

    Se abonnementer

    Vores vurdering: Stofa er lidt dyrere end andre udbydere, men til gengæld er deres produkter en smule anderledes: Vælger du en hastighed på mindst 500/500 Mbit/s, får du nemlig mindst to Wi-Fi enheder med i abonnementet. Dermed får du mere end blot den sædvanlige trådløse router, og dette adskiller Stofa fra de billige internetudbydere.

    Stofa er et godt valg, hvis du vil have bedre trådløst udstyr og flere valgmuligheder. Stofa tilbyder bedre routere til deres hurtige forbindelser, så du kan udnytte den høje hastighed. Stofa er en del af Norlys, og administrerer egne netværk over hele landet.

    Vil du have fiberbredbånd fra Stofa, har du valget mellem 200, 500 eller 1000 Mbit. Vælger du 500 Mbit, får du såkaldt “SuperWifi”, som inkluderer to trådløse enheder. Vælger du 1000 Mbit, får du “WifiGaranti” med gratis teknikerbesøg og opsætning af trådløst netværk i hele din bolig.

    9. YouSee

    Se abonnementer

    Vores vurdering: Hos YouSee kan du, ikke overraskende, få fiberbredbånd. Hvad der til gengæld overrasker en smule, er at du kan få hastigheder på helt op til 2500/2500 Mbit. Det er selvfølgelig ikke uden meromkostninger, men hvis du vil have det hurtigste af det hurtigste, er YouSee værd at overveje.

    Udover at tilbyde hurtigt fiberbredbånd, har YouSee også lanceret et særligt tilbud til deres bredbåndskunder: WiFi Booster. YouSee WiFi Booster kan lejes for 19 kroner per enhed per måned. Enheden kan placeres forskellige steder i boligen, så internetsignalet forstærkes og kommer ud i alle hjørner. Det er særligt smart for dig, der bor i et større hus.

    YouSee har nogle få aftaler med forskellige fiberselskaber, men de tilbyder primært deres produkter gennem TDC’s fibernet.

    10. Norlys

    Se abonnementer

    Vores vurdering: Hos Norlys kan du komme på fibernettet med en hastighed på 1000/1000 Mbit/s, og de har efterhånden landet aftaler med de fleste større fiberselskaber. Samtidig kan du vælge, om du vil have en standardrouter eller betale lidt ekstra for op til 4 Wi-Fi enheder. Sidstnævnte er smart for dig, der bor i et større hus.

    Norlys valgte i 2021 at lukke Boxer ned, og har således overtaget bredbåndskunderne derfra. Hos Norlys kan man få 1000 Mbit fiberbredbånd, og der tilbydes to forskellige “pakker”: Internet og Internet Plus. Den eneste forskel er, at du med Internet Plus kan få op til 4 Wi-Fi enheder. På den måde bliver hele din bolig godt dækket, så der er stærkt signal i alle rum.

    Du kan få Norlys i det meste af landet, men dog ikke på lige så mange adresser som hos konkurrerende udbydere. I skrivende stund benytter de deres eget fibernet, men også NordEnergis og TDC’s fibernet.

    I tvivl om hvad du skal vælge? I vores guide “Fiberbredbånd, xDSL, COAX eller mobilt bredbånd – hvad er bedst?” kan du blive klogere på hvilken type internetforbindelse der er bedst egnet til dine behov.

    Sådan fandt vi det bedste fiberbredbånd

    Fibernettet siges at være fremtidens internet, og det er nemt at forstå hvorfor: Hastigheden slår alle andre internetforbindelser, og samtidig er fibernettet klippestabilt. Du får altså ikke bare lynhurtigt internet, men også stabilt internet der fungerer over selv lange afstande. Du vil altså derfor sagtens kunne få glæde af fibernettet selvom du bor helt ude på landet, hvilket ellers ikke er tilfældet med hverken xDSL eller COAX.

    Vi ved at fibernettet er attraktivt af mange grunde, og da markedet stadig er delvist lukket for konkurrence dækker vi markedet løbende og holder denne undersøgelse opdateret med ny viden og nye data.

    Der dukker nemlig mange nye udbydere op i disse dage, og flere fibernet åbnes for konkurrenter således at markedet konstant åbnes mere op.

    Som led i vores undersøgelse har vi:

    • Analyseret og rangeret mere end 40 udbydere.
    • Gennemgået over 250 forskellige abonnementer.
    • Vurderet den enkelte udbyder ud fra følgende kriterier: Pris per måned, gebyrer, abonnementsvilkår og kundeservice.
    • Holdt os opdaterede på SDFIs tal på teleområdet.

    Hvad er fibernet?

    Fibernet, fiberbredbånd eller fiberoptisk bredbånd er alle udtryk for det samme produkt. Det mest populære udtryk er dog fibernet, hvilket er det ord der oftest bruges i denne sammenhæng.

    Helt grundlæggende er fibernettet anderledes end andre kablede forbindelser til internettet, hvilket skyldes måden hvorpå datapakker ledes fra den ene ende til den anden.

    Den bedste forklaring på hvad fibernettet egentlig er, har vi fundet hos avXperten. Her skriver de følgende:

    “Fibernet er en form for internetforbindelse, som bruger optisk fiber, også kaldet lyslederkabler, til at overføre data ufattelig hurtigt. Fibernet er den hurtigste form for internet i dag og er især populær, da man med fibernet nemt kan opnå høje download og upload hastigheder som privatperson”

    Læs også: Hvad er fibernet?

    Fibernet bruges i internettets hovedtrafikårer

    I Danmark har vi Danish Internet Exchange Point, også forkortet til DIX, som er det sted hvor internetudbydere kobler sig på internettet så du kan tilgå hjemmesider og data fra hele verden.

    Disse komplekse netværk er alle bundet sammen af lyslederkabler og noget meget avanceret udstyr, der sørger for at du lander på den rette hjemmeside i løbet af et splitsekund.

    Fibernettet binder altså DIX sammen med de danske internetudbydere og resten af internettet, og det hele foregår med lysets hast.

    Guide til den rette hastighed

    Fibernettet er lynhurtigt og stabilt, men du behøver måske ikke altid at betale for den højeste hastighed. Faktisk kan en almindelig husstand sagtens nøjes med mindre, men oftest er der kun få kroners prisforskel mellem hastighederne.

    Rangering af internetforbindelser på 100 Mbit (cykel), 300 Mbit (bil) og 1000 Mbit (raket)

    100 Mbit/s

    Dette er den ideelle hastighed for en mindre husstand på 1-3 personer. Her er der plads til at mere end én person kan se film eller spille computer samtidig, uden at det vil kunne mærkes på hastigheden.

    Flere forskellige enheder, blandt andet TV og mobiltelefoner, vil sagtens kunne benytte denne hastighed samtidig.

    Hvis der ofte flyttes rundt på store filer eller hele familien lagrer billeder og videoklip fra deres mobiltelefoner i skyen, kan det dog bedre betale sig at vælge en lidt hurtigere forbindelse.

    300 Mbit/s

    Her er der lidt mere fart over feltet, og de fleste almindelige husstande kan sagtens få deres behov opfyldt med 300 Mbit fibernet.

    Prismæssigt er det ikke altid det bedste valg, men til en familie på eksempelvis 4 personer er der masser af hastighed at tage af.

    Så kan alle være på nettet samtidig, streame film, spille computer, samt downloade og uploade store filer.

    1000 Mbit/s

    1000 Mbit er til storforbrugeren, der ikke har lyst til at vente i længere tid på at store filer flyttes frem og tilbage.

    Fibernet på 1000 Mbit/s er ideelt til den moderne familie, der lagrer billeder og video i skyen og bruger nettet ofte på alle elektroniske enheder.

    Med denne hastighed er det intet problem at se TV på flere enheder via nettet samtidig, spille computer, streame film, samt flytte større filer op i skyen.

    Afhængigt af hvor du bor, er 1000 Mbit-forbindelser også ganske billige og derfor det bedste valg for de fleste.

    Sådan undersøger du om du kan få fibernet

    Det kan være lidt af en jungle at finde ud af om du rent faktisk kan få fibernet på din adresse eller ej.

    I mange områder ligger kablerne i jorden, men afhængigt af hvor du bor kan det enten være TDC eller et lokalt energiselskab der ejer det fysiske fibernet.

    Til hvert fysisk fibernet er der så en række forskellige udbydere, og det er altså her det kan blive svært at finde ud af hvad du præcist kan få.

    Find oplysningerne hos Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI)

    Find udbyder på Tjekditnet
    Hos Tjekditnet.dk, som drives af SDFI, kan du undersøge om du kan få fibernet.

    SDFI driver hjemmesiden Tjekditnet.dk, hvor du kan undersøge hvilke udbyder der findes på din adresse. Her kan du også se om du kan forbinde til nettet via fiber, men altså ikke hvem der ejer kablerne.

    Tjekditnet.dk er dog stadig din bedste kilde til præcis information omkring dette, men hav dog i baghovedet at de ikke altid viser alle udbydere.

    Derfor er fibernet det bedste valg

    Der er mange fordele ved at have fibernet, og hvis der er etableret fibernet til din bolig er du sikker på at din internetforbindelse er fremtidssikret de næste mange, mange år. I takt med udbredelsen af Smart Home-løsninger, hvor mere og mere elektronik kan styres over nettet, er det vigtigt med en hurtig og stabil internetforbindelse. Fibernet er dit bedste valg til netop dette.

    1. Hastighed nok til alle

    En af de vigtigste grunde til at fibernettet er fremtidens net, er kapaciteten. Der er med andre ord plads til at alle kan være på nettet samtidig, uden at der vil kunne mærkes forringelser af hastigheden.

    2. Intet kan påvirke din forbindelse

    Da fibernettet består af fiberoptiske ledninger, hvor signalet rejser med lysets hastighed, kan det ikke påvirkes af faktorer såsom afstand til nærmeste central eller andre brugere i lokalområdet. Du kan derfor opleve samme hastighed på landet som i storbyen.

    3. Høje symmetriske hastigheder

    En interessant fordel ved fibernettet er at båndbredden typisk er symmetrisk. Det vil sige at hastigheden ved download er lige så høj ved upload. Eksempelvis 1000/1000 Mbit/s. Du kan dog også finde asymmetriske fiberbredbånd-produkter, eksempelvis 1000/500 Mbit/s, hvilket for de flestes vedkommende stadig er særdeles hurtigt.

    4. Din boligs værdi kan øges

    For mange købere er det essentielt, hvilke muligheder der er for etablering af hurtigt internet til boligen. Hvis du står og skal sælge, er det derfor en fordel at der er etableret fibernet til boligen. Skal en kommende boligejer selv ud og etablere dette, kan omkostningerne hurtigt lande på den forkerte side af 10.000 kroner – og det blot for en standard installation hvor fibernettet allerede ligger nedgravet i nærheden.

    5. Alle kan bruge nettet samtidig

    Fibernettet er så hurtigt, at alle kan bruge det på samme tid. Det betyder at en hel familie kan være på nettet samtidig og streame, spille computer, sende store filer, samt hvad de ellers måtte have af behov i en fuldt digital tilværelse.

    Huskeliste når du bestiller fibernet

    Når du har fundet det bedste fibernet til dit behov, er der nogle enkelte ting som er vigtige at undersøge inden du trykker “bestil” og udfylder dine betalingsoplysninger.

    Her har du derfor en huskeliste, som er nyttig når du bestiller fibernet:


    Undersøg hvilket udstyr der følger med

    Der medfølger ikke altid en gratis trådløs router, når du bestiller fibernet. Husk derfor at undersøge dette på forhånd, så det ikke kommer som en overraskelse bagefter. En god trådløs router koster mellem 1.000 og 2.000 kroner, afhængigt af størrelsen på din bolig samt antallet af brugere.


    Pas på bindingsperioden

    De fleste udbydere binder dig for et halvt år med indeværende måned + 30 dages opsigelsesfrist. Det betyder med andre ord at det kan blive et dyrt bekendtskab, hvis du er bundet til et abonnement du ikke er tilfreds med. Hvis du kan lide at have frihed og/eller bare gerne vil afprøve om fibernettet er noget for dig, skal du derfor huske at vælde en udbyder med kortere bindingsperiode. 


    Kig efter betalingsgebyr

    Selvom det efterhånden kun drejer sig om få udbydere, er der stadig nogen der kun tilbyder betaling via BetalingsService eller faktura – begge dele mod et større betalingsgebyr.

    Husk derfor at undersøge hvilke betalingsmetoder der er på forhånd, og lad dine regninger betales automatisk ved hjælp af et betalingskort – så slipper du helt for at skulle betale yderligere gebyrer på selve betalingen.


    Tjek opsigelsesfristen hos nuværende udbyder

    Før du bestiller fibernet, er det en god idé at tjekke om du er i en bindingsperiode med din nuværende udbyder.

    Ofte kræver udbyderne også en måneds opsigelsesfrist fra den 1. den efterfølgende måned, hvilket faktisk kan betyde at du er bundet i op til to måneder før du kan komme ud af dit nuværende abonnement.

    De fleste udbydere vil dog sørge for at opsige dit gamle abonnement og sætte datoen for etablering til den dag dit gamle abonnement udløber, så du undgår dobbelt betaling.


    Etabler fibernettet inden dit gamle abonnement udløber

    På trods af ovenstående kan det dog være en god idé at få etableret dit fibernet et par dage før dit gamle abonnement udløber. Så har du lidt tid at løbe på hvis noget er gået galt under installationen, og du behøver ikke undvære internetadgang helt indtil du kan få den nye forbindelse etableret korrekt.


    Fakta om fibernettet

    Hvem har det bedste fibernet?

    Det bedste fiberbredbånd får du lige nu hos Fastspeed, Bolignet og Telenor. Årsagen er en kombination af fornuftige priser, gode abonnementsvilkår og et fornuftigt serviceniveau. Markedet ændrer sig dog hele tiden, så det kan være værd at tjekke den overordnede artikel om bredbånd her på siden.

    Er fibernet bedre end andre teknologier?

    Fibernettet er på mange områder bedre end andre teknologier, men måske særligt når snakken falder på hastighed og stabilitet. Vi ser mange symmetriske forbindelser på 1000 Mbit, hvilket er nok til at fremtidssikre selv store husholdninger, og derudover er stabiliteten og kapaciteten på fibernettet generelt højere.
    Internetforbindelser leveret via fibernettet er med andre ord det bedste valg for den krævende familie, men for mennesker med et mere moderat behov kan det måske bedre betale sig at kigge efter mobilt bredbånd eller bredbånd via kabel-TV stikket.

    Kan jeg få fibernet på min adresse?

    Det varierer fra hus til hus, om der er nedlagt fibernet ved adressen. Den nemmeste måde at tjekke dette på, er ved at slå adressen op på Tjekditnet.dk. Tjekditnet.dk henter data fra SDFI, og du er dermed sikker på at finde nye, opdaterede informationer.
    Når et fiberselskab har nedlagt fiber i dit område, bliver det registreret hos SDFI. Du får derfor med stor præcision, hvad du kan få på din adresse.
    Hvis du mod forventning IKKE kan få fibernet på din adresse, skal du enten vente til et fiberselskab påbegynder udrulning i dit område eller ansøge om et tilskud fra Bredbåndspuljen.

    Hvilket udstyr får jeg i mit abonnement?

    Du får normalt en trådløs router med i dit abonnement, men det er ikke altid tilfældet. Nogle udbydere, eksempelvis Bolignet, tilbyder kun selve abonnementet. Her må du altså selv købe trådløst udstyr, hvilket kan løbe op i en udgift på 1000 kroner eller mere.
    Husk derfor altid at undersøge, hvilket udstyr der medfølger inden du sætter underskriften.

    Hvem bruger TDC’s fibernet?

    Mange udbydere benytter sig af TDC’s fibernet, da de for længe siden er indtrådt i OpenNet-samarbejdet for åben infrastruktur.
    Blandt de mange udbydere, som bruger TDC’s fibernet, kan nævnes Fastspeed, Kviknet, Bolignet, Hiper, Telenor, Boxer, Telia og flere andre.

    Hvem leverer fibernet?

    Når man taler om fibernet, er der forskel på leverandør og udbyder. Leverandøren graver kabler ned og vedligeholder infrastrukturen, mens udbyderen giver dig internetforbindelsen. Leverandørerne er typisk energiselskaber, men flere udbydere har også deres egne fibernet. Det gælder eksempelvis for TDC, der både ejer infrastrukturen og sælger internetforbindelser herpå.

    Opdateringer til denne undersøgelse

    • 23. maj 2023: Priser er opdateret. Jetnet er nu den billigste udbyder. Telenor er nr. 2 på listen, og Bolignet er rykket til en 3. plads. Priserne er generelt steget en smule.
    • 9. januar 2023: Priser er opdateret. Bolignet er nu placeret i toppen af vores liste, fordi de tilbyder markedets billigste fiberbredbånd. Jetnet og Telenor er i top 3.
    • 13. september 2022: Priser er opdateret. Telia og Norlys er føjet til listen, og nu er Jetnet, Bolignet og Kviknet i top 3.
    • 3. juli 2022: Der har været flere prisændringer, siden vores guide blev opdateret sidst. I top 3 af vores anbefalinger finder du nu Jetnet, Kviknet og Hiper, da de tilbyder markedets bedste priser på fiberbredbånd.
    • 29. oktober 2021: Boxer er fjernet fra listen, da de er lukket ned.
    • 30. september 2021: Jetnet er føjet til listen over de bedste udbydere af fiberbredbånd. Priser og hastigheder er opdateret.
    • 24. juli 2021: Abonnementer og priser er opdaterede.
    • 28. april 2021: Telenor er rykket op på listen som #3, og der er blevet ryddet op i artiklen. En fakta-sektion er tilføjet med en række svar på ofte stillede spørgsmål om fibernettet.
    • 18. november 2020: Boxer er tilføjet listen med deres nye abonnement via fibernettet, og overtager plads #5 på listen.
    • 12. november 2020: Vi har rykket Bolignet op ad listen over vores anbefalinger, da de tilbyder billigt fibernet i hele landet. De er i skrivende stund én af få udbydere, der har ensrettet prissætningen af fiberbredbånd over hele landet.

    Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

    Skriv en kommentar