Siden indeholder annoncelinks. Når du køber via links på denne side, kan vi modtage kommission. Læs mere

    1000 Mbit internet kan fås over hele landet, men der er store prisforskelle mellem udbyderne. Se om du kan få hurtigt internet på din adresse, og find det billigste abonnement blandt mere end 40 udbydere.

    Top 10: Bedste priser på 1000 Mbit internet

    Der er mange muligheder, hvis du vil have 1000 Mbit internet. Priserne og produkterne kan dog variere en del, afhængigt af din adresse. Se de bedste priser herunder, og gå til udbyderne for at tjekke din adresse.

    1
    Jetnet
    • Op til 1000 Mbit/s via COAX eller fiber
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger (skal lejes ved fiber)
    Fra 269 kr./md.
    Min. pris 1614 kr.
    2
    Norlys
    • Op til 1000 Mbit/s via COAX eller fiber
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 279 kr./md.
    Min. pris 1674 kr.
    3
    Telenor
    • Op til 1000 Mbit/s via COAX, fiber eller 5G
    • Ingen binding
    • Router medfølger
    Fra 289 kr./md.
    Min. pris 289 kr.
    4
    Telia
    • Op til 1000 Mbit/s via COAX, fiber eller 5G
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 289 kr./md.
    Min. pris 1734 kr.
    5
    Fastspeed
    • Op til 1000 Mbit/s via COAX eller fiber
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 289 kr./md.
    Min. pris 1734 kr.
    6
    Hiper
    • Op til 1000 Mbit/s via COAX eller fiber
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 289 kr./md.
    Min. pris 1734 kr.
    7
    Kviknet
    • Op til 1000 Mbit/s via COAX eller fiber
    • Ingen binding
    • Router medfølger
    Fra 299 kr./md.
    Min. pris 299 kr.
    8
    3 Mobil
    • Op til 1000 Mbit/s via 5G
    • Ubegrænset data
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    299 kr./md.
    Min. pris 1794 kr.
    9
    Telmore
    • Op til 1000 Mbit/s via 5G
    • 1000 GB data
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    299 kr./md.
    Min. pris 1943 kr.
    10
    Stofa
    • Op til 1000 Mbit/s via COAX eller fiber
    • 6 mdr. binding
    • Router medfølger
    Fra 369 kr./md.
    Min. pris 2333 kr.

    #1 – Jetnet (COAX eller fibernet)

    Gå til udbyder og se din pris

    Jetnet er en nyere udbydere, som ejes af Fastspeed. På trods af dette ejerskab, distancerer deres produkter sig fra moderselskabet. Leder du efter den billigste 1000 Mbit-forbindelse, er det således Jetnet du skal vælge. Her får du nemlig 1000 Mbit fra kun 269 kroner pr. måned, hvilket er ganske fornuftigt.

    Hvis du kan få internet gennem TV-stikket, får du en gratis trådløs router med til dit abonnement. Hos Jetnet har man valgt, at der ikke skal medfølge en trådløs router til fiberbredbånd. De tilbyder dog leje af router, hvis du ønsker dette.

    Alt i alt er Jetnet en ganske fornuftig udbyder, som er værd at kigge nærmere på.

    #2 – Norlys (COAX eller fibernet)

    Gå til udbyder og se din pris

    Norlys overtog internet og TV-pakker fra Boxer, efter de lukkede ned. Hos Norlys tilbyder man kun 1000 Mbit internet, som kan leveres via fibernettet eller TV-stikket. De er begyndt at leje sig ind på flere netværker landet over, så de dækker efterhånden store dele af landet.

    Hos Norlys kan du få almindelige 1000 Mbit internet, men du kan også vælge “Internet Plus” til 20 kroner mere om måneden. Her får du op til 4 Wi-Fi enheder med i dit abonnement, så du kan opnå bedre hastigheder og stabilitet i din bolig. Det er nyttigt, hvis du vil have fuldt udbytte af din nye, hurtige internetforbindelse.

    På grund af prisstigninger hos konkurrenterne, hører Norlys nu til blandt de billigste udbydere på markedet. Det kan altså betale sig at tjekke din adresse hos Norlys, hvis du vil have billigt 1000 Mbit internet.

    #3 – Telenor (COAX, 5G eller fibernet)

    Gå til udbyder og se din pris

    Hos Telenor kan du få 1000 Mbit internet på flere måder. Enten via COAX eller fibernet, hvor hastigheden kan garanteres på de fleste adresser, men som noget nyt kan du også få hurtigt 5G-internet. Her kan hastighederne variere en del, men på mange adresser er det muligt at opnå tæt på 1000 Mbit. Dette kan ud hurtigt tjekke ved at indtaste din adresse på Telenors hjemmeside, hvorefter du præsenteres for dine muligheder.

    Som noget unikt har Telenor valgt at fjerne bindingsperioden på alle deres abonnementer. Du kan altså frit opsige dit abonnement, uden en længere uopsigelighedsperiode træder i kraft. Og da Telenor har butikker i de fleste større byer, er det muligt at få personlig betjening.

    Det er også muligt at leje en hurtig Wi-Fi 6 router til dit abonnement, hvis du måtte ønske dette. Wi-Fi 6 er den nyeste Wi-Fi standard, som kort fortalt giver dig hurtigere og bedre netværk i din bolig.

    Læs også: Wi-Fi 6 – så hurtig er den nyeste standard

    #4 – Telia (COAX, 5G eller fibernet)

    Gå til udbyder og se din pris

    Telia er for alvor kommet på banen med billigt 1000 Mbit internet, som de nu kan tilbyde via COAX og fibernettet i det meste af landet. De tilbyder gratis oprettelse og evt. teknikerbesøg, samt trådløs router. Til gengæld skal du binde dig i 6 måneder.

    Som noget nyt kan du nu også få 5G-internet, og her kan hastighederne komme op omkring 1000 Mbit på nogle adresser. Den estimerede hastighed får du oplyst, når du indtaster din adresse på deres hjemmeside.

    Hos Telia får du rabat på en lang række streaming- og underholdningstjenester, som du nemt og enkelt kan vælge til og fra via dit abonnement. Du kan altså hurtigt opnå en besparelse på 100 kroner eller mere hver måned, hvis du i forvejen abonnerer på en håndfuld streamingtjenester.

    #5 – Fastspeed (COAX eller fibernet)

    Gå til udbyder og se din pris

    Fastspeed åbnede dørene i 2019, og tilbyder intet andet end hurtigt internet. Deres første produkt var en simpel internetforbindelse på 1000/100 Mbit leveret via COAX (kabel-TV stikket), og efterfølgende er de også begyndt at levere hurtige fiberforbindelser i det meste af landet.

    Hvis du kan få fiber er det enten 1000/500 Mbit eller 1000/1000 Mbit. Det afhænger af hvor du bor, samt hvem der leverer forbindelsen i dit område. Fastspeed har været på en stor vækstrejse i de sidste par år, så de nu kan levere internet i de fleste større danske fibernet. Priserne er stadig blandt de laveste på markedet, men enkelte konkurrenter er dog en smule billigere. Fastspeed har dog ofte et godt tilbud til nye kunder, så husk at tjekke deres hjemmeside.

    #6 – Hiper (COAX eller fibernet)

    Gå til udbyder og se din pris

    Hiper var oprindeligt en selvstændig udbyder, hvis mål var at udfordre de store etablerede spillere på markedet. Det gik da også godt – ja, faktisk så godt at TDC valgte at opkøbe Hiper.

    Siden er der løbet meget vand gennem møllen, men Hiper har fortsat gode priser på bredbånd via COAX og fiber. Blandt andet kan du få 1000/500 Mbit eller 1000/1000 Mbit via fiber, eller 1000/100 Mbit via COAX. Hiper kan levere bredbånd til det meste af landet, fordi de samarbejder med en række af de store fiberselskaber.

    En ting, vi godt kan lide ved Hiper, er at alle prisinformationer er tilgængelige på deres hjemmeside. Du kan altså se hvad internetforbindelserne koster i alle dele af landet, uden at du behøver indtaste din adresse.

    #7 – Kviknet (COAX eller fibernet)

    Gå til udbyder og se din pris

    Kviknet har fjernet bindingsperioden på internet, så du kan få en hurtig 1000 Mbit-forbindelse uden at binde dig i et halvt år. Du får stadig en trådløs router med til abonnementet, så du ikke skal ud og købe ekstra udstyr.

    Ydermere lejer Kviknet sig ind på en lang række fibernetværker over hele landet, og der er således stor chance for at du kan blive kunde. De er også at finde på YouSees kabel-TV netværk, som dækker omkring 2 millioner adresser.

    Du kan nemt tilvælge fast IP-adresse i forbindelse med bestillingen af din internetforbindelse, hvis du måtte ønske dette. En anden smart detalje er, at du kan vælge om du vil have en trådløs router med eller ej.

    #8 – 3 Mobil (5G internet)

    Gå til udbyder og se din pris

    3 er de første, som har fjernet forbrugsgrænsen på deres 5G-internet. Du får altså lynhurtigt mobilt internet med hastigheder på op til 1000 Mbit, uden du skal bekymre dig om “fair use” eller øvre forbrugsgrænser.

    5G-internettet spås en stor fremtid, fordi hastigheden er høj og kapaciteten god. Der skal ikke trækkes kabler ind i din bolig, og du slipper for teknikerbesøg. Alt du skal gøre, er at sætte SIM-kortet i den medfølgende router, hvorefter du kan gå på nettet.

    Da der medfølger en gratis trådløs 5G-router, slipper du ikke for en bindingsperiode på 6 måneder. Heldigvis får du med det samme at vide, hvilken hastighed du kan få på din adresse, så du ved om der er dækning eller ej.

    #9 – Telmore (5G internet)

    Gå til udbyder og se din pris

    Telmore var de første til at tilbyde 5G-internet, da de ejes af TDC. Det var TDC, som åbnede Danmarks første 5G-netværk, og derfor har de den bedste og bredeste dækning over hele landet. Derfor er 5G-internet fra Telmore også et sikkert valg, hvis du bor i en større by.

    Der er 6 måneders binding hos Telmore, men til gengæld får du en gratis låne-router med til dit abonnement. Prisen er i den rimelige ende, og du kan få oplyst hastigheden på din adresse før bestilling.

    #10 – Stofa (COAX eller fibernet)

    Gå til udbyder og se din pris

    Du kan få hurtigt 1000 Mbit internet hos Stofa, men kun hvis du er koblet på deres infrastruktur. Stofa samarbejder blandt andet med en række antenneforeninger over hele landet, så dette er bestemt værd at undersøge nærmere.

    Hos Stofa får du “WifiGaranti”, når du køber en internetforbindelse på 1000 Mbit. Det betyder, at du får gratis teknikerbesøg til montering og opsætning af trådløs netværk, samt tilfredshedsgaranti. Det er således et fornuftigt valg, hvis du ikke selv vil bøvle med opsætning og optimering af dit trådløse netværk.

    Sådan fandt vi det bedste 1000 Mbit internet

    Hos Telefakta kender vi markedet, da vi har overvåget det siden 2019. Vi har et hold af eksperter tilknyttet, som har indgående kendskab til internetforbindelser og IT som helhed.

    I vores undersøgelse af markedet for 1000 Mbit internetforbindelser, har vi gennemgået udvalget hos mere end 40 forskellige udbydere. Ikke alle udbydere kan levere 1000 Mbit internet endnu, men mange følger i disse dage trop og overgår hinanden i den intense konkurrence om kunderne.

    For at finde den bedste udbyder af 1000 Mbit internet, har vi lagt vægt på følgende kriterier: Pris per måned, gebyrer, hastigheder, trådløst udstyr, kundeservice, samt abonnementsvilkår.

    Som led i vores undersøgelse har vi:

    • Analyseret og rangeret mere end 40 udbydere.
    • Gennemgået over 250 forskellige abonnementer.
    • Holdt os opdaterede på SDFIs tal på teleområdet.

    COAX eller fibernet?

    Vi anbefaler som udgangspunkt en COAX-forbindelse (internet via TV-stikket), hvis du gerne vil have hurtigt 1000 Mbit internet til den bedste pris. Ønsker du lidt højere kapacitet, eksempelvis hvis du arbejder hjemmefra, kan en fiberforbindelse være værd at overveje.

    COAX er den tekniske betegnelse for de kabler, der bruges til at levere internetforbindelser gennem antennestikket. Dette netværk ejes og vedligeholdes i store dele af landet af YouSee/TDC, men i visse områder findes også lokale antenneforeninger samt Stofa.

    Fibernettet er navnet på det der af mange også kaldes “fremtidens internet”. Det fysiske netværk består af lyslederkabler, også kaldet optisk fiber, hvor signalet kan rejse med hidtil usete hastigheder mellem dig og din udbyder.

    Herunder har vi sammenlignet de vigtigste parametre, som adskiller COAX og fibernet.

    Hastighed

    Du kan med både COAX og fiber opnå hastigheder på 1000 Mbit, men i visse områder kan du via fibernettet opnå endnu højere hastigheder. Har du adgang til både COAX og fiber, er der dog størst chance for at få 1000 Mbit med fiber. Det er i øvrigt værd at bemærke at COAX ofte leveres som en asymmetrisk forbindelse, typisk 1000/60 Mbit eller 1000/100 Mbit, mens fiberinternet oftest leveres som en symmetrisk forbindelse på 1000/1000 Mbit.

    Pris

    Normalt er COAX billigere end fiberbredbånd, men dette afhænger i høj grad af hvor i landet du bor. Du skal dog som udgangspunkt forvente at betale en smule mere for en fiberforbindelse, og der kan ligeledes være omkostninger forbundet med at få kablerne lagt ind til din bolig.

    Tilgængelighed

    COAX er tilgængeligt i det meste af landet, dog med få undtagelser. Fibernettet er desværre stadig kun rullet ud til under én million husstande jf. Dansk Energi, men tallet er stærkt stigende i skrivende stund.

    Stabilitet

    Du kan både få en stabil 1000 Mbit forbindelse via COAX og fiber, men i belastede perioder kan COAX-forbindelsen have svært ved at levere den lovede hastighed. Her er fiberforbindelsen kraftigere, og den vil ikke på samme måde påvirkes af udefrakommende faktorer.

    Udbydere

    Der er mange udbydere af både COAX- og fiberforbindelser. Fibernet-udbyderne varierer dog alt efter hvor i landet du bor, da mange udbydere endnu ikke har forhandlet aftaler på plads med leverandørerne af de fysiske netværk.

    Leverandører

    Størstedelen af danske husstande har COAX-kabler fra YouSee, som er den største leverandør i landet. På fibernettet ser det anderledes ud, da der er et stort antal lokale og landsdækkende leverandører. Blandt andet TDC, Stofa, Norlys og mange andre.

    Konkurrencesituation

    Der er stor konkurrence på COAX, hvor mange udbydere konkurrerer om kundernes gunst. Dette kan lade sig gøre fordi YouSee/TDC har åbnet op for nettet tilbage i 2011, hvilket har lokket mange nye aktører til markedet. På fiberforbindelserne ser det en smule anderledes ud. Her sætter leverandørerne deres priser forskelligt, og det betyder at konkurrencen ikke er lige høj over hele landet.

    Godt at vide, før du bestiller

    Hvis du ønsker dig en 1000 Mbit internetforbindelse, kan det betale sig at lave adressetjek hos flere udbydere. Lav gerne en liste med alle de udbydere du finder interessante, og tjek hos dem alle hvad din pris og dine muligheder er.

    Når du tjekker prisen, bør du desuden være opmærksom på følgende:

    • Binding: Normalt er der 6 måneders binding, dvs. du kan ikke opsige dit abonnement før 6 måneder efter bestilling.
    • Oprettelse/levering: Der kan forekomme et gebyr/en afgift på oprettelse og levering, så vær opmærksom på dette når du bestiller. Dette skal fremgå af mindste prisen, men er ikke altid specificeret på forsiden.
    • Forbindelsesmuligheder: Det er ikke altid sikkert at de samme udbydere kan levere samme typer forbindelser. Brug derfor gerne Tjekditnet.dk, som er Energistyrelsens hjemmeside, hvis du vil undersøge hvilke forbindelsesmuligheder din bolig har adgang til.
    • Leveringsdato: Kablede internetforbindelser kan have lange leveringstider, særligt hvis der er behov for at kalde en tekniker ud til din adresse. Vær derfor forberedt på at der kan være en måneds ventetid og nogle gange mere, så bestil i god tid.

    Så hurtigt er 1000 Mbit

    Med en 1000 Mbit internetforbindelse skal du ikke vente længe, hvis du skal downloade et computerspil eller en film. Det har især sine fordele hvis du bruger meget tid på nettet, eksempelvis hvis du har hjemmekontor, men også hvis du bare spiller computer og ser film og TV via nettet.

    Mbit eller MB?

    Måske har du bemærket at internethastigheder angives i Mbit/Mbps (Megabit/Megabit per sekund), mens filstørrelser angives i MB (Megabyte).

    1000 Mbit er det samme som 125 MB.

    Det betyder at du, teoretisk set, skal vente under ét sekund på at downloade en sang fra nettet – eller kun få sekunder, hvis du skal downloade en spillefilm.

    Oftest er din hastighed dog begrænset af hjemmesiden som du besøger samt andre eksterne faktorer, men du vil normalt stadig kunne downloade selv store filer på få sekunder.

    Herunder er en tabel med nogle eksempler på hvor hurtig en 1000 Mbit internetforbindelse er, så du kan danne dig et indtryk af mulighederne.

    Format og filstørrelseTidsforbrug
    Sang
    (Ca. 8 MB)
    Under 1 sekund
    TV-serie, 1 afsnit
    (Ca. 1 GB)
    Ca. 8 sekunder
    Film, HD
    (Ca. 1,4 GB
    Ca. 11 sekunder
    Film, Ultra HD
    (Ca. 14 GB)
    Ca. 2 minutter
    Stort PC spil (f.eks. Call of Duty)
    (Ca. 170 GB)
    Ca. 23 minutter
    Ovennævnte eksempler er baseret på at fuld hastighed kan opnås, og at serveren der downloades fra kan levere tilsvarende hastighed.

    Det er vigtigt at understrege at ovennævnte eksempler altid skal tages med et gran salt, da mange faktorer kan påvirke hastigheden. Ovennævnte eksempler er “best case”-eksempler, og forudsætter at alt dit udstyr er opsat korrekt og at download-serveren kan levere en tilsvarende høj hastighed.

    Kan alle udbydere levere 1000 Mbit til min adresse?

    Når du kigger hos de forskellige udbydere, er du sikkert stødt på udtrykket “op til X Mbit” mere end én gang.

    Desværre kan du aldrig helt vide dig sikker på at du rent faktisk kan få 1000 Mbit eller ej, men som regel vil udbyderen bestræbe sig på at levere en hastighed så tæt på 1000 Mbit som muligt.

    Om du kan få den fulde hastighed afhænger af flere faktorer:

    • Forbindelsesteknologi: Der er stor forskel på om du forbinder til nettet via fiber eller COAX. Mens fiber normalt giver mulighed for højere hastigheder, kan det være sværere at opnå 1000 Mbit på COAX-nettet.
    • Dit udstyr: Særligt ved trådløst internet kan det være meget svært at opnå den fulde hastighed, da det trådløse signal hurtigt forværres af forstyrrelser i din bolig. Det anbefales derfor altid at tilslutte via kabel, hvis du ønsker at komme så tæt på 1000 Mbit som muligt.
    • Lokalområde: Hvis du bor midt i byen med mange aktive aftagere omkring dig, kan du risikere at støde på spidsbelastningsperioder hvor internettet bare er langsommere end normalt. Dette er særligt udbredt ved COAX internet, som har det svært med “myldretids”trafik på nettet.

    Er 1000 Mbit den rette forbindelse for mig?

    To kvinder arbejder hjemmefra ved spisebordet og sofabordet
    1000 Mbit er den rette forbindelse for dig, der stiller høje krav til hastigheden og gerne vil sikre tilstrækkelig kapacitet til alle i huset.

    Det lyder måske godt med en 1000 Mbit internetforbindelse, som også flere steder markedsføres som en gigabit-forbindelse (gigabit = 1000 Mbit).

    Men har du overhovedet brug for en 1000 Mbit forbindelse? Det kigger vi lidt nærmere på herunder, hvor du kan få overblik over om en 1000 Mbit forbindelse er det rette valg for dig – eller om du måske i stedet kunne nøjes med en langsommere/billigere forbindelse.

    • Læsning af nyheder – Alle internetforbindelser kan fungere til læsning af nyheder, men det kan faktisk hurtigt kræve mere af din internetforbindelse hvis du ofte læser nyheder med videoer og reklamer indlejret. De trækker nemlig meget båndbredde, så her skal du måske overveje hvor meget og hvordan du læser dine nyheder på nettet.
    • E-mails – Du kan bruge alle slags internetforbindelser til læsning af e-mails, så her vil 1000 Mbit være i overkanten. Faktisk kan du bruge selv den langsommeste internetforbindelse til læsning af e-mails, så hvis dette er dit primære behov kan du nøjes med mobilt internet til en lav pris.
    • Musikstreaming – Streaming af musik kræver en lille smule mere af din internetforbindelse, men du er stadig langt fra at kunne udnytte en 1000 Mbit forbindelse fuldt ud hvis du bare lytter til musik – eksempelvis via Spotify eller YouTube.
    • Videostreaming – Streaming af både film og TV kræver straks mere af din internetforbindelse, så her kan der for alvor begynde at være noget ved at have en hurtig 1000 Mbit forbindelse. Hvis hele familien streamer film og TV over nettet på samme tid, er det nødvendigt med en internetforbindelse der kan trække dette.
    • Gaming – Computerspil over nettet kræver en hurtig forbindelse, som også skal være stabil. Her kan en 1000 Mbit fiberforbindelse anbefales, og din computer skal helst være forbundet via kabel.
    • Afsendelse/modtagelse af store filer – Hvis du eksempelvis arbejder hjemmefra og ofte har behov for at sende og modtage store filer, eksempelvis lyd og video, er en 1000 Mbit forbindelse helt uundgåelig. Her kan du nemt udnytte alle 1000 Mbit fuldt ud.

    Hvad sker der i fremtiden?

    Elektronikprodukter i et kredsløb, alle forbundet til internettet
    Internet of Things (IoT) er et begreb, der dækker elektroniske enheder som er koblet til internettet. Det vurderes at mere elektronik vil være koblet til internettet i fremtiden, og det stiller krav til netværkskapaciteten.

    I fremtiden bliver mere og mere elektronik forbundet til internettet, og dette vil stille højere krav til din internetforbindelse. I dag kan man eksempelvis få opvaskemaskiner, vaskemaskiner, køleskabe, alarmsystemer, varmepumper, biler og meget andet som er koblet til internettet. Dette “fænomen” er samlet under betegnelsen Internet of Things (forkortet IoT), som du kan blive klogere på i denne video.

    Netop nu er 1000 Mbit en god og hurtig internetforbindelse, men der findes faktisk allerede markant hurtigere forbindelser.

    Eksempelvis kan du hos blandt andet Telenor og YouSee få en internetforbindelse på helt op til 2500 Mbit, men så skal du også betale en høj pris for oprettelse og etablering af din forbindelse.

    Vi har også 5G-internettet, som er ved at blive etableret over hele landet og giver hastigheder på over 1000 Mbit.

    Tag imod tilbud om etablering af fibernet

    Vi anbefaler dig at tage imod tilbud om etablering af fibernet hvis eksempelvis Norlys, Fibia eller TDC sender et tilbud ud til din adresse.

    Med en fiberforbindelse får du adgang til lynende hurtigt internet, og det kan være med til både at fremtidssikre din bolig samt øge prisen hvis du går med salgstanker.

    En god internetforbindelse er nemlig eftertragtet, så dette er værd at overveje med henblik på fremtidssikring af boligen.

    Fakta om 1000 Mbit internet

    Kan jeg få 1000 Mbit?

    Et stort antal husstande kan allerede få 1000 Mbit, og de er måske ikke engang klar over det. Du kan selv tjekke dine muligheder ved at slå din adresse op på Tjekditnet.dk, som er en side tilhørende Energistyrelsen. Her får du de nyeste oplysninger om mulighederne på en given adresse i Danmark, og du kan herefter tage kontakt til de enkelte udbydere for at høre om dine muligheder.

    Hvor hurtigt er 1000 Mbit?

    1000 Mbit er hurtigt. Faktisk så hurtigt, at du i de fleste tilfælde ikke har mulighed for at udnytte forbindelsen fuldt ud. Du kan dog regne med at ventetid på downloads er fortid, og hvis du elsker at spille computer eller se film via nettet er dette en god nyhed.
    Et stort computerspil kan downloades på ned til 10 minutter, og efterfølgende kan spilopdateringer hentes på blot få minutter.

    Hvad er det hurtigste internet?

    Det hurtigste internet kan i skrivende stund fås hos Telenor og YouSee, som kan levere hastigheder på op til 2500/2500 Mbit. Det fremgår dog ikke om alle husstande kan få denne hastighed, men det er altså netop nu den hurtigste forbindelse vi har set tilbudt til private husstande i Danmark.

    Hvor hurtigt skal mit internet være?

    Vi anbefaler, at du vælger en internetforbindelse med en hastighed på mindst 100 Mbit. Er I mange i husstanden er det en fordel med hurtigere internet, især hvis nogen i familien spiller computer eller streamer film over nettet.

    Opdateringer til denne undersøgelse

    • 17. maj 2023: Der er sket flere ændringer i de seneste 6 måneder, og derfor har vi justeret vores anbefalinger. Jetnet, Norlys og Telenor er nu i vores top 3.
    • 9. januar 2023: Kazoom udgår af listen, da de nu kun tilbyder bredbånd i en stærkt begrænset del af landet. YouSee er føjet til listen. Priser er opdateret.
    • 12. september 2022: Telia er føjet til listen, og placerer sig på en andenplads efter Jetnet.
    • 4. juli 2022: Der er kommet nye priser, men vores anbefalinger er uændrede. Jetnet er stadig den billigste, landsdækkende udbyder af 1000 Mbit bredbånd.
    • 28. oktober 2021: Boxer er fjernet fra vores anbefalinger, da de er lukket ned. I stedet har vi tilføjet Jetnet, som er en ny og billig udbyder af 1000 Mbit internet.
    • 24. juli 2021: Vi har tilføjet Kazoom, som dækker Aarhus og omegn. Kazoom er datterselskab af AURA, og fås kun på AURAs fibernet. Prisen er i den lave ende, og derfor har vi inkluderet dem på denne liste.

    Thomas er ansvarshavende redaktør på Telefakta.dk. Han har bredt kendskab til bredbånd og telefoni, men også teknologi generelt. Han har udviklet og drevet online medier siden 2012, og har blandt andet uddannet sig til IT-supporter. Interessen for IT har eksisteret siden han fik sin første computer i 1999.

    Skriv en kommentar